+359898633185 Поръчай по телефона

Как да се грижим за кучето си?

Съвети как да се грижим за кучето си

Притежаването на куче е страхотно забавление и е изключително възнаграждаващо за нас, хората. Но като се има предвид, че кучетата имат сложни нужди, нашите съвети от Hranazakucheta.bg ще ви помогнат да гарантирате, че кучето ви е здраво и щастливо. Заинтересувайте се и научете повече за грижата от която има нужда всяко куче!

Няколко факта и съвети как да се грижим за кучето си

  • Кучетата имат силно развити сетива – включително невероятно добре развито обоняние, много по-добро от това на хората. Те също могат да виждат по-добре от нас на тъмна и слаба светлина, както и да чуват ултразвук и да откриват звуци до четири пъти по-тихи, отколкото хората могат да чуят!
  • Кучетата използват редица методи за комуникация – включително информация за аромата, звуци като хленчене, скимтене, ръмжене, лай и вой, както и езика на тялото, използвайки тялото, лицето, опашката, ушите и крайниците си.
  • Кучетата са атлетични – най-бързата регистрирана скорост на хрътка е 62 km в час, подобна на тази на оседлан състезателен кон!
  • Кучетата са силно социални – много кучета се радват на компанията на други кучета, но те също така ще формират силни социални връзки с хората, ставайки много привързани към определени хора в живота си.
  • Кучетата могат да научат имената на своите играчки. Например, истински факт е кучето Рико, бордер коли. То e научило имената на 200 играчки. Рико може надеждно да вземе правилната играчка, когато бъде помолено.

За да се грижите пълноценно за вашето куче е задължително да знаете какви са нуждите му. Също така как то възприема света около вас. Само така ще можете да направите правилните избори за вашето куче, като например с каква храна за кучета да го храните или на какво натоварване може да го подложите. Като цяло, кучето ви само ще ви подсказва какво харесва или не. Въпреки това е ваше задължение да знаете и разбирате основните му нуджи, точно както правите за вас самите.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма