+359898633185 Поръчай по телефона

Съвети за собствениците на кучета.

Съвети за собствениците на кучета

Ето няколко добри съвети за новите родители на кученца. Отглеждането на кученце може да бъде предизвикателство за всеки стопанин, дори и за опитен такъв. Трябва да намерим границата между прекомерната защита и осигуряването на безопасна среда на кученцето, за да позволим на личността му да се развива.

Тук научите няколко топ съвети за стопаните на кучета.

Кученцата обичат да играят, но не ставайте прекалено груби.

Внимавайте как играете игри като дърпане на въже например. Трябва да сте сигурни, че няма да нараните развиващите се зъби на вашето кученце или да му позволите да поглъща парчета въже и плат. Освен това малките кученца трябва да се научат как да бъдат подходящо груби, докато играят. Всичко това е част от социализацията на вашето куче.

Не давайте на кученцето си твърде много лакомства.

Лакомствата могат да намалят апетита на вашето растящо кученце към неговите по-добре балансирани, питателни ястия. Освен това не искате да го разглезите. Кученцата бързо научават, че като молят, плачат и действат, могат да постигнат своето. Лакомствата могат да се използват умерено като награда за обучение, но никога не трябва да са висококалорична, човешка, нездравословна храна.

Не променяйте правилата.

Решете кои мебели или части от къщата са забранени и бъдете последователни. Не се карайте днес на кучето си, че е на дивана, а на следващия да го пускате там.

Не позволявайте домът ви да бъде място, където вашето кученце може да се нарани.

Места където може да падне или да се хване в капан или където може да се отрови с вещества, които могат да го разболеят (боклук, лекарства на нощните шкафчета, пестициди в градините и така нататък).

Не го оставяйте необучено.

Онова лошо поведение на сладкото кученце ще стане много по-малко сладко, когато порасне. Уверете се, че учите кучето си на добри маниери.

Имате ли ново кученце вкъщи? Знаем, че може да бъде също толкова зашеметяващо, колкото и вълнуващо. Ние също така знаем, че ученето винаги се подпомага от награда, за това може да я осигурите с Кучеландия .

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма