+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Здрави стави на кучетата

Показване на 1–12 от 32 резултата

Хранителни добавки за здрави стави при кучетата

здрави стави при кучетата

Има много случаи, когато хранителите добавки допринасят значително за здрави стави и здравето на нашите домашни любимци, но има случай, когато са просто необходимост.

Един пример за необходимост е лечението на дегенеративно ставно заболяване при кучетата (известно още като остеоартрит или просто артрит).

Налични са достатъчно практически опит и научни доказателства, за да се препоръчват някои видове хранителни добавки, насочени към подобряване на здравния стандарт на кучешките стави.

Какви са фактите свързани със здравето на кучешките стави?

факти свързани със здравето на кучешките стави

Съществуват доста солидни доказателства в подкрепа на положителния ефект на следното:

  • Комбинация от хондроитин сулфат, глюкозамин хидрохлорид и манганов аскорбат;
  • Неосапуняеми вещества от авокадо/соя (ASU);
  • Омега 3 мастни киселини;
  • Зеленоуста мида:
  • Полисулфатирани гликозаминогликани;
  • P54FP (екстракт от куркума);
  • инжекционен пентозан полисулфат (наличен в аптеките за смесване).

Добре, супер! А сега може би си мислите, къде мога да купя продукт, който включва всички тези съставки и нищо друго? Това е проблемът, такова нещо няма дори в Кучеландия. Всяка добавка за стави на пазара съдържа собствена смес от съставки.

Някои може да имат няколко от горните, други различна комбинация или само една съставка със или без добавяне на други неща със съмнителна стойност.

И това не е всичко. Контролът на качеството на пазара на добавки може да не е идеален, така че дори етикетът да посочва, че определена съставка е включена в определена доза, но потребителите все още могат да имат причина да се съмняват в състава на продукта.

И накрая, съществуват много индивидуални вариации в реакцията на пациентите към ставните добавки (и лекарствата като цяло). Това, което работи най-добре за едно куче, може да е неефективно за друго.

Как да изберем правилните храни и продукти за здрави стави на кучето?

здрави стави на кучето

В опит да се справим с несигурността около добавките за стави, обикновено препоръчваме продукти, произведени от реномирани производители, които съдържат поне няколко от съставките, споменати по-горе. Разгледайте продуктите на Royal Canin.

Също така обичаме да четем за научни изследвания, които подкрепят ефективността на определен продукт (а не само включените съставки) като метод за осигуряване на качеството. След като кучето е било на едно средство за защита на ставите около месец, можем да оценим как добавките въздействат върху него.

Ако вие стопаните и ветеринарният ви лекар сте съгласни, че подобрението е задоволително (разбира се, че това е мъглява оценка), тогава може да си продължите със същите продукти.

Ако прецените че може да се постигне и по-добър резултат, тогава препоръчваме да пробвате с друг продукт с различен набор от активни съставки за още един месец.

Какво да правим, ако няма подобрение в състояните на кучето?

лечение на дегенеративни ставни заболявания при кучетата

Ако състоянието на кучето не се е подобрило след изпробване на три високо оценени продукта с различни списъци на съставките за един месец всеки, тогава е добре да спрете с пробите.

Време е да се задълбочите в проблема и да се посъветвате за други начини за лечение на дегенеративни ставни заболявания. Важно е да запомните, че мултимодалният подход към лечението е почти винаги най-добрият.

Добавките за стави са добри, но работят още по-добре в комбинация със добра диета, нестероидни противовъзпалителни средства, други болкоуспокояващи (напр. трамадол, габапентин или амантидин), физиотерапия, акупунктура, терапия със стволови клетки, масаж, студено лазерно лечение и дори операция в екстремни случаи.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма