+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Сейшелска котка

Показване на 1–12 от 44 резултата

Рядка и игрива – Сейшелска котка

Сейшелска котка

Сейшелска котка са редки и уникално изглеждащи котки. Имат много подобни черти и характеристики със сиамските котки, като и двете породи са от ориенталската група.

Сейшелската котка се появява през 80-те години на миналия век в Обединеното кралство. Виновна е Патриша Търнър, която решава да пресъздаде шарките на козината на котки от Сейшелите, за които е чувала.

Основни характеристики на породата Сейшелска котка
Височина Межде 25 и 30 сантиметра
Тегло Между 2.5 и 4 килограма
Продължителност на живота Между 13 и 15 години
Цветове Бяло с черни, сиви, кафяви петна 
Поносимост към деца Понася добре игрите с деца
Поведение Привързана, лоялна, приятелски настроена

Сейшелските котки имат дълга и мека козина с игрив, привързан и интелигентен темперамент. Те са много общителна и ориентирана към хората порода, която може бързо да се свърже със стопаните си и е чудесен спътник за семейства с деца и други котки.

Представителите на тази порода котки може лесно да бъде разпозната по техните бели и кафяви петна и сини очи. Техните стройни тела ги карат да изглеждат елегантни, а козината им се разделя на три подтипа в зависимост от степента на белите петна от шарените им гени.

Сейшелските котенца могат да бъдат наистина завладяващи, защото имат силен характер. Те са общителни и се радват на човешка компания. Ще изпитате тяхната забавна и игрива природа дори и в тяхната зряла възраст.

Понякога те могат да се отегчат, така че се уверете, че можете да им предложите достатъчно умствена стимулация.

Когато доведете сейшелско коте в дома си, пригответе удобно легло, играчки, лакомства и висококачествена храна за котенца, за да се чувстват комфортно и обгрижвани. Останете с Petstation.bg, за да научите – пълното ръководство за грижа, от какъв тип упражнения се нуждаят, подстригване и хранене, за да израснат в щастливи и здрави котки.

Какво знаем за породата Сейшелска котка?

Сейшелската котка е двуцветна смесица на Персийска и Сиамска котка с други ориенталски породи котки. Това довело до котка, която има бяло тяло и кафяви петна с ясни сини очи.

 • Сейшелските котки имат класификация

Тази порода е разделена на три подтипа (septieme, huitieme и Neuvieme) и вариацията на белия ген се оценява от 1, което е плътно черно оцветяване, до 10, плътно бял цвят. Степента в която котака се определя като бяла, започва от степен 7.

 • Това е рядка порода котки

Както вече споменахме, породата сейшелски котки е създадена от развъдчика Патриша Търнър. Тя искала да създаде нова порода с вариация на бяла шарена козина. Вдъхновението и дошло след като проучила дневници за пътувания на изследователи на котки, които работели на Сейшелските острови. Сега, сейшелската котка е официално регистрирана порода и се считат за уникални и редки.

Темперамент и интелигентност на сейшелската котка.

Сейшелските котки са отличен избор за семейства. Нежният и привързан темперамент на тези котки ги прави страхотни за децата и са много семейно ориентирани. Това са много социални котки, които обичат да прекарват време със своите стопани.

В тази връзка, ако планирате да осиновте Сейшелска котка към семейството си, важно е да сте сигурни, че можете да прекарвате достатъчно време с нея. Бъдете наясно, че тези котки си имат собствени изисквания за социализация.

 • Как се разбира с други домашни любимци?

Сейшелите могат да се социализират с други спокойни котки и малки кучета. Разбират се добре с домашни любимци, които са социализирани от малки. Като цяло имат социален характер, но могат да завиждат на други домашни любимци, с които прекарвате повече време, тъй като обичат да са близо до стопаните си по всяко време.

Все пак, тези котараци може да не са най-добрите за домакинство с няколко котки, тъй като не са толкова независими. От там, могат да се чувстват изоставени, ако трябва да се състезават за вашето внимание и ресурси с много други котки в същото домакинство.

Храна за Сейшелска котка.

Както всички котки, Сейшелската котка се нуждае от богата на протеини котешка храна. Диетата им трябва да бъде балансирана и да съдържа всички витамини и минерали, от които се нуждаят. Осигурите ли такава храна те ще останат здрави и ще поддържате добра имунна система и тегло през целия им живот.

Добра идея е да захраните вашето сейшелско коте с висококачествена протеинова котешка храна, специално формулирана за котенца.

Това ще им осигури точното количество минерали и хранителни вещества, от които се нуждаят, за да растат и да се развиват правилно.

След като навършат една година и станат възрастни, те ще се нуждаят от висококачествена храна за котки в активна възраст. Те могат да се хранят както с мокра, така и със суха храна за котки.

От какви упражнения се нуждае всяка Сейшелска котка?

Сейшелските котки са доста активни през целия си живот, а стройните им и мускулести тела ги правят пъргави катерачи. Те обичат да изследват в сигурна среда и да играят с набор от играчки, които да ги забавляват и стимулират.

Ако вашата сейшелска котка не разполага с достатъчно играчки и неща за катерене, като например котешко дърво, тя може да започне да използва мебелите ви като играчка.

Няма нужда да настръхвате всеки пък, когато се връщате от работа, просто подсигуриете добри играчки за котки, за да не се отегчат. Интерактивните играчки за котки са много добър вариант и ще поддържат вниманитето на котката ви за продължителен период от време.

Как сейшелските котки се понасят обучение?

Интелигентният и лоялен характер на сейшелската котка ги прави способни да бъдат обучавани доста добре от ранна възраст. Те могат лесно да бъдат обучени на котешка тоалетна и рядко ще оставят нещастни случаи около себе си, освен ако не самата тоалетна не е много мръсна.

Те също така могат да бъдат обучени да живеят мирно сред други домашни любимци и да спрат нежеланото поведение като драскане на мебели.

Как се поддържа козината на Сейшелска котка?

Тези котки имат ниски изисквания за грижа и козината им е лесна за поддръжка. Тъй като сейшелите са роднини на сиамската котка и други ориенталски породи котки, те се считат за хипоалергенни. Те не отделят много косми като другите котки и тяхната фина, копринена козина изисква само седмично четкане и измиване на всеки два месеца.

Основните изисквания за подстригване на сейшелските котки са, че те ще имат нужда от подрязване на ноктите си, когато станат твърде дълги. Също така устата им ще трябва да се избърсва с подходяща за домашни любимци кърпичка, след като ядат мокри храни.

Това е така, защото бялата им козина разкрива всички детайли от цветовата гама на изядената котешка храна.

От какво боледуват сейшелските котки?

Тъй като тези котки са супер нова порода, не се знае много за възможните генетични здравословни проблеми, с които могат да се сблъскат. Въпреки това има някои заключения, които можем да направим от техните родителски породи, които могат да развият някои възможни здравословни проблеми.

 • Малко вероятни заболявания:
 • Диабет
 • Катаракта
 • Амилоидоза
 • Голяма вероятност да се прояви:
 • Прогресивна дегенерация на ретината
 • Поликистозна бъбречна болест
 • Ганглиозидоза
 • Рак
 • Хидротропна кардиомиопатия
 1. Има ли разлика между мъжки и женски сейшейлски котки?

Има малко визуални разлики между мъжка и женска Сейшелска котка, тъй като и двете имат желаните черти. Основната разлика, която може да забележите, е в техните личности. Мъжките сейшелски котки могат да бъдат по-игриви и търсещи внимание с повече желание да обикалят наоколо и да търсят компания.

От друга страна, женската сейшелска котка може да бъде по-сдържана и независима. И мъжките и женските са еднакво възпитани, социални и интелигентни.

По отношение на външния вид мъжката сейшелска котка може да бъде малко по-едра от женската и да има по-тънък вид от женските, които са характерно по-закръглени.

Като цяло сейшелските котки са привлекателни, редки са и имат подобна индивидуалност като ориенталските породи котки. Тяхната лоялна, привързана и социална природа ги прави страхотни семейно ориентирани домашни любимци с ниски изисквания за грижа.

Те могат да се разбират с други приятелски настроени котки и кучета в домакинството и са страхотен любящ спътник за децата. Те изискват да прекарвате достатъчно време с тях, за да посрещнете социалните им нужди, защото са много привързани.

Сейшелската котка може да бъде чудесно допълнение към семейството ви и ще харесате техния рядък външен вид и желан темперамент.

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма