+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Пълноценна храна за кучета

Показване на 1–12 от 253 резултата

Как да изберем пълноценна храна за кучета

пълноценна храна за кучета

Храненето на вашето куче с висококачествена и добре балансирана храна е едно от най-добрите неща, които вие, като родител на домашен любимец, можете да направите. Пълноценна храна за кучета е решаваща, за да поддържате кучето си здраво.

Добрата храна ще запази козината на вашето куче блестяща и гладка, ще подсили имунната му система, както и ще поддържа храносмилателната му система в добро здраве.

Но когато става въпрос за избор на кучешка храна, възможностите изглеждат почти безкрайни. Няма страшно, petstation.bg е подбрала най-добрите предложения на пазара, а тази статия ще ви ориентира към правилните избори.

Знайте какво има в най-добрата храна за кучета

Ако се каже, че храната съдържа една единствена съставка, тя трябва да съдържа най-малко 95% от тази съставка, без да включва вода. Ако се рекламира комбинация от съставки, тази комбинация трябва да съставлява поне 95% от храната.

Например, ако етикета на храната твърди, че е направена само от говеждо, тогава говеждото трябва да съставлява 95% от храната.

Фрази като вечеря, плато и предястие означават, че храните трябва да съдържат поне 25% от посочената съставка. Ако името гласи „с“ конкретна съставка (като „със сирене“), се изискват само 3% от посочената съставка. Продуктите, които рекламират специфични вкусове, тогава трябва да съдържат само откриваемо количество от тази съставка.

Прочетете съставките

След като сте идентифицирали хранителният източник на кучешката храра, след това погледнете списъка със съставките. Имайте предвид, че съставките са посочени по тегло. Съставките, които съдържат големи количества влага (като говеждо, птиче, пилешко или риба), вероятно ще бъдат в горната част на списъка поради съдържанието на влага.

Съставките по-надолу в списъка може да предложат още повече ключови хранителни вещества като протеин, но може да тежи по-малко, тъй като водата вече е отстранена, за да се създаде суха храна за кучета.

Вземете под внимание глутените и зърнените храни

глутен и зърнени храни при кучета

Някои от противоречията около храните за домашни любимци включват използването на зърнени храни, глутен и вторични продукти. Зърнените храни се използват в много храни за домашни любимци и осигуряват отличен източник на въглехидрати.

Кучетата могат лесно да метаболизират тези въглехидрати и да ги използват като източник на енергия. Някои хора обаче предпочитат да избягват зърнените храни в храната на кучето си.

Избягването на зърнени храни за тези кучета, които са алергични към тях, е валиден избор. Въпреки това, алергиите към други съставки, включително меса, са много по-често срещани от алергиите към зърнени храни.

Глутеновите алергии са често срещани при хората и много родители на домашни любимци избират храна без глутен за своите кучета, вярвайки, че същото важи и за кучетата. Въпреки това, алергиите към глутен всъщност са много редки при кучета.

Научете всичко необходимо за кучешката храна без зърно в специалната ни публикация по темата.

Проверете фактите за производните продукти

Съставките на храните за домашни любимци, обозначени като странични (производни на основен) продукти, включват високо смилаеми и хранителни органи, като черен дроб и бели дробове.

Те не включват неща като козина, рога или копита, както рекламните трикове биха ви накарали да повярвате.

Погрешно е схващането, че страничните продукти са „неподходящи“ за човешка консумация, въпреки че е вярно, че те са по-малко популярни съставки за човешка храна. Повечето от месото, което ядем, е получено от скелетни мускули, а не от месо от органи и други странични продукти.

Реномирани компании за кучешка храна избират качествени вторични продукти, които да включват в храните си, така че изберете марка, на която можете да се доверите.

Търсете адекватност

храната за домашни любимци за декларация за хранителна адекватност

Също така ще искате да проверите етикета на храната за домашни любимци за декларация за хранителна адекватност. Това твърдение ще гласи нещо като „Тази храна е пълноценна и балансирана за всички етапи от живота“.

Или „Тази храна е пълноценна и балансирана за поддържане на възрастни“ или „Тази храна е пълноценна и балансирана за растеж и възпроизводство“.

Кученцата имат различни нужди от възрастните или старите кучета. Затова изберете храната на кучето си според това.

Намерете информация за проведени изпитания с храната

Заедно с декларацията за хранителна адекватност трябва да има декларация, която посочва как е била обоснована декларацията за адекватност. Това може да стане чрез опити за хранене или чрез формулиране, за да се отговори на хранителен профил.

Предпочитат се храни, които са преминали подобни тестове за хранене. Това показва, че храната всъщност е била тествана с живи кучета, за да се гарантира, че кучетата не само желаят да ядат храната, но и остават здрави, докато я ядат.

Помислете за гарантирания анализ

Гарантираният анализ изброява минималното количество протеини и мазнини в проценти и максималното количество фибри и влага, също в проценти. Влагата обаче може да изкриви сравнението, така че потърсете такава, преобразувана на база сухо вещество, особено ако искате да сравните суха храна с мокра храна за кучета.

Въпреки че гарантираният анализ предоставя мярка за категории хранителни вещества, той не показва качество или смилаемост на съставките.

Посъветвайте се с вашия ветеринарен лекар за пълноценна храна за кучета

съвети от ветеринарен лекар за пълноценна храна за кучета

Генетиката, възрастта, начинът на живот и репродуктивният статус играят роля в това колко храна трябва да яде вашето куче. Помолете вашия ветеринарен лекар да направи оценка на телесното състояние на вашето куче и се уверете, че знаете основите на диетата.

Това е най-добрият начин да се уверите, че теглото на вашето куче е под контрол. Знаете ли това, тогава няма да имате нужда от кантар. Основното, което трябва да запомните, е, че трябва да можете да усещате ребрата на вашето куче, докато прекарвате пръстите си по тялото му.

Може да откриете, че вашето куче се нуждае от малко по-малко или малко повече от това, което предлага опаковката на вашата храна за кучета. Някои кучета се нуждаят от специални храни, които да им помогнат да отслабнат. Попитайте вашия ветеринарен лекар за препоръка за диета.

Направете проучване на марката кучешка храна

Информация за снабдяването и контрола на качеството в производството не се изисква върху етикетите на храните за домашни любимци. Може да успеете да намерите информацията на уебсайта на компанията, но ако не, обадете се на техния отдел за връзки с потребителите и попитайте откъде се доставят съставките.

Всяка реномирана компания с качествен продукт ще се радва да се ангажира със своите потребители.

След това вижте дали компанията произвежда в собствено съоръжение, вместо да възлага на външни изпълнители. Това осигурява по-добър контрол и по-безопасна храна за вашето кученце!

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма