+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вид

Цвят

Размер

Материал

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Цвят

Вид

Обувки за кучета

Показване на единствения резултат

Как да изберем правилните обувки за кучета

Кучешки обувки

Изборът на правилни обувки за вашето куче може да има голямо въздействие върху неговото комфортно движение и здраве. В това ръководство на Petstation.bg ще разгледаме важни аспекти при избора на обувки за кучета и как това може да подобри тяхното ежедневие.

От къде да започнем при избора на обувки за кучета?

Един от най-често срещаните въпроси при избора на кучеши обувки е – „Как да избера обувки за кучето?“. Да, когато купуваме обувки за нас самите, процесът е свързан с търсене на добре изглеждащи обувки, като често сме готови да жертваме практичност или удобство. Ситуацията с кучешките обувки е по-различна и трябва да сме наясно, че удобството на кучето, трябва да е на първо място.

И така, ето какво се иска от вас:

Размер и форма на лапата

Започнете с измерване на лапата на вашия четириног приятел. Обувките трябва да бъдат достатъчно големи, за да осигурят комфорт и свобода на движение. Внимавайте да не стеснявате прекомерно глезена или пръстите.

Материалите на кучешките обувки

Изберете обувки, направени от дишащи и устойчиви на вода материали. Това ще предпази лапите на кучето от влага и дразнене, особено по време на дъжд, топящ се сняг или просто лед.

Подметка и подплата

Подметката трябва да бъде достатъчно здрава, за да предпази от остри предмети като камъни или стъкла. Подплатата на обувките трябва да бъде мека и удобна, за да предостави допълнителен комфорт на кучето.

Закрепване и регулиране

Изберете кучешки обувки със сигурни закопчалки или велкро, които се регулират лесно. Това не само улеснява обуването и събуването, но и осигурява стабилност по време на разходки.

Тип на обувките за кучета

В зависимост от нуждите на кучето ви, изберете подходящ тип обувки. Например, ако планирате дълги разходки в гората, обувките трябва да предоставят по-голяма защита и сцепление.

Постепенно адаптиране

Когато сте избрали подходящите обувки, постепенно въвеждайте кучето към тях. Нека се научи на новите обувки чрез кратки разходки и постепенно увеличавайте времето.

Консултирайте се с ветеринарен специалист

Преди да вземете окончателно решение, консултирайте се с ветеринарен специалист. Той може да ви даде индивидуални съвети, взети предвид здравословното състояние на вашия пухчо.

Какво трябва да правим след като вече сме взели кучешки обувки?

Обувки за кучета

Изборът на правилни обувки за кучета е ключов елемент от грижите за тяхната безопасност. Със съчетание от правилния размер, устойчиви материали и внимателна поддръжка, вие можете да осигурите комфорт и защита на лапите на вашия верен спътник, когато излизате на разходка.

Но какво трябва да правим след като вече сме се сдобили с чифк обувки за кучета?

Правилна поддръжка и проверка

Редовната проверка на кучешките обувки е от съществено значение. Убедете се, че са добре закрепени и не предизвикват дискомфорт на кучето ви. Почиствайте ги след всяка разходка, за да премахнете замърсявания и поддържате добра хигиена.

Внимание към сезоните

Изборът на правилните обувки за кучета ще зависи и от времето. През зимата обувките трябва да осигуряват топлина и защита от солите, използвани за почистване на тротоарите. През лятото изберете дишащи материали, които предпазват от горещината на асфалта или нагорещените камъни.

Индивидуални нужди на кучето ви

Всяко куче е различно, и индивидуалните му нужди трябва да се вземат предвид. Например, ако кучето е склонно към алергии или е чувствително към определени материали, изберете обувки, които отговарят на тези специфични изисквания.

Все пак, ако кучето ви не е проявявало алергични реакции преди да купите обувките, тогава е въпрос на проба, как кучето ви понася материалите.

Обучение и привикване

Кучетата могат да изпитват неудобство от новите обувки първите пъти, така че бъдете търпеливи. Награждавйте ги с игра или лакомства, за да ги асоциират с положителни емоции.

Има ли значение каква марка обувките за кучета ще изберете?

Обувки за пумеран

При избора на марка обувки за кучета, разгледайте отзиви и препоръки от други собственици на кучета. Някои марки са специализирани в определени видове обувки за кучета, като например тези за дълги разходки или активни дейности.

За да ви помогнем да се ориентирате в размерите на обувките за кучета, сме подготвили примерна таблица която да ползвате.

Размер на лапата (в сантиметри) Подходящ размер на обувките
Средна цена за чифт
5 – 15 XS 23лв.
15 – 20 S 27лв.
20 – 25 M 30лв.
25 – 30 L 32лв.
30 – 35 XL 34лв.
35 и нагоре XXL 38лв.

* Тази таблица предоставя приблизителни размери на обувки за кучета в съответствие с размера на техните лапи. Важно е да измерите точно лапата на кучето, за да осигурите правилния размер на обувките. Различните марки могат да имат леки вариации в размерите си, така че е препоръчително да се консултирате с размерната таблица на конкретния производител.

Разгледайте нашите предложения за кучешки дрешки.

Изборът на правилни обувки за кучета е важен етап в осигуряването на здравословни и комфортни разходки за вашия любимец. Следвайки гореспоменатите съвети и бъдейки внимателни към индивидуалните нужди на кучето, можете да гарантирате, че то ще се наслаждава на всяка разходка с вас.

Обувките за кучета не само предпазват лапите, но и добавят сигурност към удоволствието от активни дейности на открито.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма