+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вид

Цвят

Размер

Материал

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Цвят

Вид

Нашийник за кучета

Показване на 10 резултата

Как да изберем нашийник за кучета?

нашийник за кучета

Изборът на нашийник за кучета е важен, тъй като той предоставя идентификация, комфорт и контрол на кучето по време на разходките. Ето няколко съвета от Кучеландия, които ще ви помогнат да изберете подходящ нашийник и за вашето куче:

 • Размер и порода на кучето.

Различните породи и размери на кучетата изискват различни размери на нашийника. Уверете се, че нашийникът е подходящ за размера на шията на вашето куче. За по-малките кучета ще бъде необходим по-тънък и по-лек нашийник, докато по-големите породи изискват по-широк и по-здрав такъв.

 • Материал на нашийника.

Нашийниците за кучета се изработват от различни материали, като найлон, кожа, плат и метал. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Найлоновите нашийници са леки, издръжливи и лесни за почистване. Кожените нашийници са здрави, издържливи и могат да придадат стил на кучето. Изберете материал, който е здрав, удобен и отговаря на вашите предпочитания.

 • Тип на кучешкия нашийник.

Съществуват различни типове нашийници за кучета, като стандартни нашийници, плетени нашийници, плътни нашийници и поводници с вграден нашийник. Разгледайте различните опции в магазина ни и изберете този, който отговаря на нуждите и предпочитанията ви.

 • Закопчаване и регулиране на кучешкия нашийник.

Уверете се, че избрания модел разполага със здрави и сигурни закопчалки, които няма да се отворят лесно и да позволяват на кучето да го съблече. Нашийникът трябва да бъде лесен за регулиране, за да му позволява да седи удобно върху шията на кучето ви.

 • Комфорт и безопасност.

Внимателно разгледайте конструкцията на нашийника и се уверете, че няма да причинява раздразнение или дискомфорт на кучето. Купете нашийник, който предоставя достатъчно място за движение на кучето и не ограничава дихателните му пътища. Както вече споменахме, важно е да имате сигурни закопчалки и да се уверите, че нашийникът е безопасен и надежден.

 • Дизайн и стил на ошийника.

Накрая, изберете нашийник, който отговаря на вашите предпочитания по отношение на дизайн и стил. Съществуват кучешки нашийници в различни цветове и декорации. Изберете този, който ще отразява вашата индивидуалност и предпочитания.

Прегледайте различните марки и модели нашийници за куче в Кучеландия, за да сравните характеристиките им и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Изборът на нашийник за куче може да зависи най-вече от породата и специфичните нужди на вашето куче.

Подбрали сме няколко примери за препоръчани нашийници за кучета спрямо общите характеристики на породите:
 1. Малки породи кучета (например чихуахуа, померан и френски булдог): За малките кучета трябва да предпочетете по-леки и тънки нашийници, направени от меки материали като найлон или плат. Вземете такъв със сигурни закопчалки и регулируеми пристягания, които ще осигурят комфорт и безопасност.
 2. Средни породи кучета (например лабрадор ретривър, бордър коли и булдог): За средни породи кучета можете да изберете по-широки и здрави нашийници от найлон, кожа или плат. Препоръчително е да имате нашийник със по-здрави закопчалки, които ще издържат на по-големите натоварвания от дърпането на кучето.
 3. Големи породи кучета (например немски овчарки, голдън ретривъри и ротвайлери): За големите породи кучета е важно да изберете нашийници, които са достатъчно здрави и издръжливи, за да контролирате силата на кучето. Кожените нашийници с дебела и широка конструкция са добър избор за тези породи.
 4. Породи кучета с къс нос (например булдог, пекинес и мопс): За кучета с къс нос, които имат затруднения с дишането, препоръчително е да изберете нашийници, които не ограничават дихателните пътища. Меките нашийници от найлон или плат с добра вентилация могат да бъдат подходящи за тези породи.

Въпреки това, винаги е важно да се консултирате с ветеринар или специалист в областта на кучетата, когато става въпрос за избора на нашийник за вашето куче.

Те ще ви предоставят персонализирани препоръки и насоки, взимайки предвид конкретните нужди на вашето куче.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма