+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Котки с деликатен стомах

Показване на 11 резултата

Защо има котки с деликатен стомах?

храна за котки с деликатен стомах

Нашите котки ни изпълват с чиста радост, но някои от съставките в храната им може да ги изпълва с нещо друго. Котки с деликатен стомах може да имат алергии или непоносимост към храни, които се развиват с течение на времето, поради даването на едни и същи храни и съставки.

Също така, някои котешки храни може да са твърде силни за котенца, които са склонни към повръщане след хранене.

Някои породи котки са изложени на по-висок риск от алергии и чувствителност от други котки. Вашата котка може да изпитва комбинация от инхалаторни алергии заедно с хранителните си алергии.

Например сиамските котки или сиамските кръстоски са генетично изложени на по-висок риск от развитие на хранителни алергии.

Симптоми на хранителни алергии при котките

Симптоми на хранителни алергии при котките

И така, как изглежда хранителната алергия при котките? Е, хранителните алергии често водят до неща като прекомерна грижа, хроничен сърбеж и други кожни проблеми.

Вашата котка може да се подстригва толкова силно, че да нарани кожата си или дори да разкъса собствената си козина.

Симптоми на хранителна непоносимост при котки

Хранителната непоносимост изглежда малко по-различно. Това често води до регургитация на храната и/или до диария. Хранителната непоносимост може да се прояви като повръщане на котката след хранене.

Винаги търсете помощ от ветеринарен лекар, ако котката ви изпитва нови или екстремни симптоми от всякакъв вид.

Ако сте забелязали, че котката ви има чувствителен стомах или други потенциални симптоми на алергия или непоносимост към котешката храна и искате да стигнете до дъното, първо трябва да започнете с диетата им.

Нека да разгледаме кои са считаните за топ 5 храни, които най-често причиняват алергии при котките.

Някои от най-често срещаните хранителни алергии при котки включват храни от:

  • Телешко;
  • Пиле;
  • Риба;
  • Млечни продукти;
  • Яйца.

Някои консерванти или добавки също могат да предизвикат алергични реакции.

Това са изключително често срещани съставки, поради което за съжаление са и често срещани алергени. Важно е да давате на котката си балансирана и разнообразна котешка храна.

Даването им както на мокра, така и на суха храна, както и поддържането на някакъв вид редуване на протеините ще им помогне да избегнат развитието на тези алергии.

Котките могат да изпитат алергии към храни, които вървят ръка за ръка с алергии от околната среда. Такива са например сезонен прашец, така че може да е уместно да определите точната причина за симптомите на вашата котка.

Елиминирайте котешката храна, докато стигнете до правилната.

правилната котешка храна

Разберете кои съставки предизвикват реакциите на вашата котка. Това може да стане чрез процес на елиминиране, като нахраните котката си с нова котешка храна, която не включва никакви протеини, които са консумирали преди.

След като установите точната причина и сте намерили храна за котки, която изглежда работи и разрешава симптомите, които изпитва вашата котка, ще искате да я задържите на тази диета за около 6 до 8 седмици.

Периодът е важен, за да сте сигурни, че симптомите няма да се появят отново и да не се появяват нови симптоми. Не забравяйте да работите в тясно сътрудничество с вашия ветеринарен лекар през това време.

Качеството прави разликата

Ако вашата котка има чувствителен стомах, важно е да я храните с висококачествени съставки, които са направени от цели меса или нови протеини. Търсете правилния баланс на витамини и минерали чрез неща като зеленчуци или пълнозърнести храни за котки.

Също така не забравяйте да изберете марка, която не добавя ненужни пълнители или консерванти към своите котешки храни, тъй като те могат да предизвикат чувствителност.

Правилната храна за котки може да помогне за подобряване на функцията на храносмилателния тракт на вашата котка, заедно с качеството и на живот.

Ако имате котка с чувствителен стомах, ето няколко от нашите най-добри предложения за котешка храна в petstation.bg:

Храна за котки без пиле

Храна за котки без пиле

Ако вашата котка има алергия или непоносимост към пилешко месо, сухата котешка храна без пиле е страхотна опция.

Опитайте котешка храна с пуйка

Ако изглежда, че вашата котка има проблем с храносмилането на текущата си храна, пуешкото е по-лесно за стомаха и твърдата, гладка текстура на пастета може да се утаи по-лесно от нещо със сос или парчета.

Изберете котешки храни с по-малко мазнини

котешки храни с по-малко мазнини

По същия начин, котешката храна с по-ниски нива на мазнини, улеснява храносмилането на вашата котка. Това също може да бъде особено полезно за домашни котки, които може да наддават на тегло от по-високото съдържание на мазнини в сегашния си хранителен режим.

Храненето на вашата котка с качествени съставки и гарантирането, че диетата им е добре балансирана, може да бъде ключът към подпомагането на вашата котка с чувствителен стомах да се върне към щастлив и здравословен живот.

Нашите котки означават всичко за нас, така че е важно да ги храним с цял свят от различни храни.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма