+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Контрол на теглото на кучето

Показване на 1–12 от 50 резултата

Контрол на теглото – как да помогнете на кучето си да отслабне

Контрол на теглото на куче

Контрол на теглото. Точно както при хората, затлъстяването при кучетата се превръща в често срещан проблем. Смята се, че около 40% от кучетата в Европа са с наднормено тегло.

Причините са подобни на тези, които причиняват затлъстяване при хората: твърде много храна, твърде много лакомства и недостатъчно движение.

Една четвърт от кучетата с наднормено тегло имат сериозни проблеми със ставите. Артрозата пречи на някои прости ежедневни задачи като ходене, седене и лежане.

Освен това излишните мазнини оказват натиск върху белите дробове и диафрагмата, затруднявайки дишането.

За всички заболявания, причинени от наднормено тегло, като диабет и сърдечно-съдови заболявания, кучето с наднормено тегло изпитва намаляване на качеството на живот. Те не могат да се движат толкова добре, да играят или да се наслаждават напълно на живота си.

В тази статия, Кучеландия ще ви сподели няколко съвета, за това как да контролирате теглото на кучето си и как да му помогнете да отслабне. Да скачаме в темата!

Оценете ситуацията

куче с наднормено тегло

За да разберете дали вашето куче е с наднормено тегло, лесен тест е да прокарате ръка през ребрата му. Обикновено ребрата им не трябва да се виждат, но трябва да ги усещате лесно, когато ги докосвате.

Ако не ги усещате, вероятно кучето ви е с наднормено тегло и е хапвало здраво лакомства от Кучеландия.

Друг вариант е да ги претеглите и да сравните теглото им със средното тегло за породата им. Излишък от 10% до 20% се счита за наднормено тегло, извън затлъстяването. Разбира се, няма идеално тегло на кучето, защото това варира от порода до порода.

В идеалния случай посетете вашия ветеринарен лекар, за да установите идеалното кучешко тегло за вашия домашен любимец и по този начин да имате цел, която да постигнете.

Освен това вашият ветеринарен лекар ще може да определи дали има някаква причина като хипотиреоидизъм е причинила наднорменото тегло.

След оценка на ситуацията и определяне на целта е от основно значение цялото семейство да вземе решение за поставяне на кучето на диета и да се придържате към нея.

Работата в екип е жизненоважна. В противен случай усилията ще бъдат напразни. Ако някой продължава да дава лакомства на кучето, докато другите се противопоставят на умоляващите си кучешки очички, диетата няма да работи.

За да помогнете на кучето си да отслабне, всеки трябва да даде своя принос, от най-малкия до най-големия член на семейството!

Хранене на куче с наднормено тегло – контрол на теглото

Хранене на куче с наднормено тегло

Храната логично е един от първите параметри, които трябва да промените. С помощта на вашия ветеринарен лекар определете дневното количеството храна, от което се нуждае вашето куче.

Също така, за да бъде контролът върху теглглото на вашето куче, ефективен, трябва да определите и коя е най-добрата храна за отслабване, съобразена с породата му.

Ако решите да промените храната им, направете го постепенно, за да избегнете проблеми с храносмилането на вашето куче. Започнете със смесване на малко количество от новата храна за кучета със старата и постепенно увеличавайте дела на новата храна.

Контрол върху храненето на кучета: няколко правила

Контрол върху храненето на кучета

Едно възрастно куче се нуждае само от едно или две хранения на ден. Избягвайте да оставяте храната на разположение през целия ден, защото е важно да им давате храна в определени часове и на определено място.

Освен това кучето ви трябва да е само по време на хранене. Ако имате други домашни любимци, избягвайте да им давате храната на едно и също място или по едно и също време.

Присъствието на други животни кара вашето куче да бъде параноично и да мисли, че те ще откраднат храната му.

Здравословна храна Royal Canin за вашето куче

И в крайна сметка, резултатът ще е по-бързо изяждане на купичката. Предотвратяването на нашето куче да яде бързо е полезно за по-доброто му храносмилане и избягване на стреса.

Ролята на храната в обучението на кучето

Ролята на храната в обучението на кучето

Не винаги трябва да даваме лакомства на кучето си, за да го научим на нещо. За да обучим нашите кучета, ние сме склонни да използваме лакомства като награди. Но те обикновено се използват в излишък и са ключов участник в затлъстяването или наднорменото тегло на вашето куче.

Има и други начини да възнаградим нашето куче, като например, да го галим или да го оставим да играе с любимата си играчка, а това са здравословни избори. Избягвайте да им давате остатъци от храна от трапезната маса.

Кучето не трябва да иска още храна след като вече е опустошило купичака си, защото това е лошо както за тяхното обучение, така и за тяхното здраве.

Физически упражнения за контрол на теглото

Физически упражнения за контрол на теглото при кучета

За добро физическо и психическо здраве вашето куче трябва да спортува всеки ден. За да ги стимулирате, можете да разнообразите техните игри и дейности.

Правенето на физически упражнения е необходимост, въпреки че някои състезания изискват по-малко упражнения от други. Като цяло обаче физическите упражнения са незаменими за тяхното добро здраве и вашето благополучие.

Упражненията трябва да се правят постепенно, за да се избегнат мускулни проблеми. Ако вашето куче е заседнало и обикновено не спортува, приучете го бавно към упражненията. Ако имате кученце, не го извеждайте на дълги разходки, докато не навърши годинка, за да избегнете проблеми със ставите.

Има различни видове упражнения за затлъстели кучета. Такива са, хвърляне на топка или пръчка, кучешки спортове като аджилити или можете да поемете на разходки, каране на колело или джогинг.

Има много начини да накарате кучето си да тренира и да преминете от леки упражнения към по-интензивен спорт. Физическата активност с вашето куче също ще засили връзката помежду ви.

Решителност от ваша страна

Колкото и сладко да е вашето куче, когато поиска храна, трябва да се съпротивлявате и не винаги ще е лесно.

Ако нямате лакомства у дома, ще ви е по-лесно да се спрете сами. Когато приготвяте храната за себе си или семейството си, не позволявайте на кучето да е около вас.

Затворете вратите, ако е необходимо. Разбира се, вашето куче може да не хареса промяната в диетата и може да се опита да ви открадне или да ви тормози с мили муцунки, за да ви измъкне храна.

Кучетата с наднормено тегло обикновено дължат състоянието си на заседналия начин на живот на стопанина си. Това кара кучето да води все по-заседнал начин на живот.

За щастие, след като изключите възможни здравословни проблеми с вашия ветеринарен лекар, възстановяването на доброто качество на живот ще позволи на вашето куче да достигне идеалното си тегло и да живее дълъг и здравословен живот.

Често задавани въпроси

Как се контролира куче с наднормено тегло?

Отговор: 1. Поддържайте кучето си активно. Точно както при хората, упражненията са от решаващо значение, когато трябва да помогнете на вашето куче с наднормено тегло да отслабне.
2. Правете разлика между просия за храна и глад.
3. Ограничете лакомствата и остатъците от масата.
4. Персонализирайте диетата на вашето куче.
5. Използвайте специална храна за контрол на теглото за кучета.

Защо контролът на теглото е важно за кучетата?

Отговор: Поддържането на здравословно тегло на вашето куче намалява риска от диабет, високо кръвно налягане, респираторни заболявания, бъбречни заболявания и някои форми на рак. Може също така да намали рисковете от наранявания на костите, ставите и мускулите, които са свързани с наднорменото тегло.

Колко време кучето трябва да бъде на храна за контрол на теглото?

Отговор: Колко време трябва да държа кучето ми на диета? Повечето кучета ще постигнат идеалното си тегло в рамките на шест до осем месеца. Ако процесът отнема повече време от това, нещо трябва да се промени. Здравословната загуба на тегло е между един до пет килограма на месец въз основа на размера на вашето куче и текущото му състояние.

Как теглото влияе на кучето?

Отговор: Затлъстелите кучета развиват повишен риск от рак, захарен диабет, сърдечни заболявания, хипертония, остеоартрит и по-бърза дегенерация на засегнатите стави, камъни в пикочния мехур и усложнения при анестезия.

Кучетата регулират ли теглото си сами?

Отговор: Това може да е вярно, но повечето кучета ще се хранят, колкото могат. Често обаче това, което наистина се случва, е, че кучетата се хранят инстинктивно. Нещата, които стопаните на здрави и поддържани кучета, правят добре са: Забелязват промени в теглото и телесните мазнини на кучето си, след което реагират. Те не чакат кучето им само да се грижи за теглото си.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма