+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Той Фокс Териер

Показване на 1–12 от 42 резултата

Всичко за породата Той фокстериер

храна за Той Фокс Териер

Първоначално създаден като по-малка версия на техните по-големи предци от породата кучета Фокс Териер, Той фокс териерът е бил използван за различни задачи, като ловене на плъхове във ферми или ловци на дребен дивеч. Тяхната най-важна цел обаче е да бъдат лоялни, любящи и отдадени спътници, които забавляват семействата си и то с походяща храна за Той Фокс Териер.

Той фокс териерите са били успешни циркови кучета и артисти, а тяхната интелигентност им помага да се справят добре в състезания по послушание и маневреност. Но ако търсите семеен спътник, не е задължително да го тренирате като изложбено куче.

Докато се грижите за нуждите от упражнения на породата, независимо дали чрез активна игра, обучение или разходки, ще имате щастливо кученце, което дори може да се адаптира към живота в апартамента.

Основни черти на куче Той фокс териер

Той фокс териерът е разработен в Съединените щати, което го прави една от малкото породи, които са наистина „изцяло американски“. Той е създаден от малки гладки фокстериери, развъждани с няколко породи кучета играчки – включително чихуахуа и манчестърски териери, за определяне на размера на породата.

Той е истински териер, с огнено сърце и дух, за да излезе на полето на лов за катерици, а в същото време и истинско куче играчка, миниатюрен, любящ спътник, който ще се свие на дивана и ще гледа телевизия с вас.

Той фокс териерите са много интелигентни. Те лесно се обучават като малки кученца и малкият им размер ги прави подходящи за използване на кучешка тоалетна или подложка за домашно обучение. Послушанието и други кучешки дейности също им се отдават лесно, което е може би остатък от тяхното наследство.

Днес тези кучета редовно се показват на изложби и участват в киноложки състезания

Това е издръжлива порода, и може да се очаква от той фокстериерите да живеят до тийнейджърските си години, оставайки активни до дълбока старост.

Той фокс териерите са изключително лоялни към семейството си и го защитават. Те са отлични пазачи с голям кораж, който опровергава размера на кучето. Те са постоянни в усилията си за защита, карайки интелигентните крадци да решат да поемат по-малко шумна цел.

Това куче е тясно свързано със семейството си и изисква да бъде включено във всички дейности. Понякога може да се запитате дали той фокс териерът се смята за куче. То има енергия в изобилие и е нетърпеливо да угажда.

В същото време има собствено мнение, което го кара да настоява за правата и привилегиите, дадени на другите членове на семейството, като например да спи на леглото.

Силната му лоялност към семейството му може да го накара да се държи студено с непознати, но социализацията и обучението да приема непознати ще помогнат. Постепенно вашето куче ще осъзнае, че няма опасност от посетители, които допускате в дома си.

Какво да очаквате от Той фокс териер

 • Той Фокстериерът не е подходящ компаньон за всички деца. Въпреки че са здраво малко куче, те не могат да понасят прекомерно грубо гушкане, тъй като са склонни към счупване на краката си.
 • Инстинктът на териера може да го накара да преследва малки животни и поради това ще се нуждае от строг надзор, ако е на открито без каишка и без ограда. Вашето куче никога не трябва да бъде без каишка в зона, където не можете да го задържите, ако възникне необходимост.
 • Тъй като са териери, те може да не се справят добре с по-малки домашни любимци в домакинството като хамстери, мишки и игуани.
 • Те са малко куче, но не осъзнават това, понякога предизвикват други кучета, много по-големи от себе си. Препоръчва се взаимодействие с по-големи кучета под наблюдение.
 • Под сладкия външен вид на вашето кученце Той фокс може да се крие сърцето на тиранин. Не забравяйте да обучите вашето кученце отрано да бъде отговорен и добре възпитан член на вашето семейство.
 • Повечето той фокс териери биха предпочели да споделят леглото ви с вас. Въпреки това, скачането от такава височина, особено когато е кученце, може да причини счупване на кости. Да научите вашия Той фокс терирер да спи в собственото си легло на пода е по-безопасен начин.

Имат ли проблеми със здравето?

Фокстериерите като цяло са здрави, но като всички породи кучета, те са предразположени към определени здравословни проблеми. Не всички Той фоксчета ще получат някое или всички тези заболявания, но е важно да сте наясно с тях, ако сте си харесали тази порода.

 • Демодекоза

Това е кожно заболяване, причинено от микроскопичен паразитен акар. Всички кучета имат демодекозни акари в малки количества в космените си фоликули. При някои кучета акарите се размножават и големи количества обитават косата и кожата, което кара кучето да изглежда като изядено от молец.

Демодекозата може да бъде локализирана на едно или две места или генерализирана по цялото тяло. Юношеската демодекоза обикновено се проявява при кучета на възраст от 3 до 13 месеца. Първият знак е изтъняване на козината около клепачите, устните, ъглите на устата и предните крака.

Понякога се бърка с трихофития. Демодекозата с начало в зряла възраст се среща при кучета на възраст над 5 години и може да бъде свързана с вътрешно заболяване или рак.

 • Пателарна луксация

Това е изместване на капачката на коляното. Може да се измести отвътре (медиално) или отвън (латерално) на крака или може да отиде и в двете посоки. То може да бъде вродено или причинено от нараняване. Пателарната луксация може да бъде лека с малко или никакви симптоми или тежка със силна болка и накуцване.

 • Болест на Legg-Calve-Perthes

Обикновено заболяване на дребните породи, може да бъде объркано с дисплазия на тазобедрената става. Болестта на Legg-Calve-Perthes се дължи на асептична смърт на главата на бедрената кост. Това причинява износване и насърчава артритни промени, в който момент може да бъде трудно да се разграничи дали увреждането се дължи на дисплазия на тазобедрената става или на болестта на Legg-Calve-Perthes.

 • Болест на фон Вилебранд

Болестта на фон Вилебранд при кучета е автозомно рецесивно генетично заболяване. Засегнатите кучета са по-склонни да кървят необичайно, подобно на симптомите на хемофилия. Това може да доведе до животозастрашаващи ситуации в случай на случайно нараняване, стерилизация или кастрация.

Тъй като това е рецесивно генетично заболяване, носителите няма да покажат признаци на заболяването, но ако бъдат отгледани с друг носител, ще предадат разстройството на потомството си.

 • Вроден хипотиреоидизъм с гуша

Засегнатите кученца не се движат толкова много, колкото нормалните малки и главата им може да изглежда голяма в сравнение с тялото. Ако оцелеят до три седмици, очите не се отварят, ушният канал остава много малък, а козината е необичайно настръхнала.

До две седмици може да се усети подутина от долната страна на шията, която продължава да се увеличава. Забавянето на удължаването на костите на краката, гръбнака и лицето причинява нанизъм. В крайна сметка, дори и при лечение, гушата свива дихателните пътища. Засегнатите кученца обикновено умират или се евтаназират на възраст от 3 седмици.

Статусът на носител не засяга домашния любимец, който е стерилизиран/кастриран. Само при размножаване кучетата носители предават болестта на своите кученца.

Как да се грижите за представител на тази порода?

Той фокс териерите се справят добре в по-малки жилищни помещения като апартаменти. Те се нуждаят от малко пространство, за да се упражняват адекватно. Те определено са домашни кучета; те нямат дебело палто, за да живеят на открито.

Въпреки това, те обичат да изследват откритите пространства, но трябва да бъдат вързани на каишка или правилно наблюдавани, за да не изпаднат в беда. Отношението им към голямо куче често може да ги накара да се опитат да се закачат с животни, много по-големи от тях.

Храна за Той Фокс Териер

Препоръчителна дневна доза: 1/4 до 1/2 чаша висококачествена суха храна на ден, разделена на две хранения.

Колко яде вашето възрастно куче зависи от неговия размер, възраст, телосложение, метаболизъм и ниво на активност. Кучетата са индивидуалности, също като хората, и не всички се нуждаят от еднакво количество храна.

Почти от само себе си се разбира, че едно високоактивно куче ще се нуждае от повече храна от куче легнало на дивана. Качеството на кучешката храна, която купувате, също има значение.

Колкото по-добра е кучешката храна за Той Фокс Териер, толкова по-добре ще подхранва вашето куче и толкова по-малко от нея ще трябва да разсипвате в купичката.

Разбират ли се с деца и други домашни любимци

Те могат да бъдат активни, забавни спътници за по-големи деца, но като повечето породи кучета играчки, не се препоръчват като другари за много малки деца. Техният малък размер, склонността към лесно чупене на кости и упоритостта на териера могат да бъдат лоша комбинация с много малки деца.

Те се разбират добре с други кучета и котки в дома си, въпреки че може да са териториални към други кучета, преминаващи или приближаващи имота им.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма