+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за кучета с протеини

Показване на 1–12 от 15 резултата

Храна за кучета с протеини – защо е важно за вашето куче

Храна за кучета с протеини

Както при хората, така и при кучетата, протеините са едни от основните нутриенти, необходими за здравословен растеж и функциониране на тялото. Храна за кучета с протеини, която давате на вашето куче, трябва да бъде балансирана и да осигурява достатъчно количество протеини.

В тази статия ще разгледаме защо храната за кучета с високо съдържание на протеини е важна и как да я изберете правилно.

Защо е важно за кучето ви да получава достатъчно протеини?

Протеините са основен компонент на кучешките мускули, кожа, кости, косъм и други тъкани. Те също така играят важна роля в имунната система на кучето, като помагат за производството на антитела и за борбата с инфекции.

Ако кучето ви не получава достатъчно протеини, това може да доведе до различни проблеми със здравето му, като:

 • Недостатъчен растеж и развитие на мускулите, костите и другите тъкани.
 • Неспособност да поддържа здравословен мускулен тонус.
 • Забавяне на заздравяването на рани и други травми.
 • Намалена защита срещу инфекции и болести.

Как да изберете правилната храна за кучета с високо съдържание на протеини

храна за кучета с високо съдържание на протеини

Когато търсите храна за кучета с високо съдържание на протеини, е важно да обърнете внимание на няколко важни фактора:

 1. Вида на протеините – Различните видове протеини могат да имат различни нива на усвояване и стойност за здравето на кучето. Например, протеините от животински източници като пилешко, говеждо и рибно месо, са обикновено по-лесно усвоими и имат по-висока стойност за здравето на кучето.
 2. Процент на протеин – Проверете процента на протеин в съставките на храната. За кучета с нужда от високо съдържание на протеин е препоръчително да избирате храни с процент на протеин от около 20% или повече.
 3. Балансирано хранене – Важно е да се гарантира, че високото съдържание на протеин е съчетано с други необходими хранителни вещества, като витамини, минерали и мазнини. Това осигурява балансирано и пълноценно хранене на кучето.
 4. Нужди на кучето – Вземете предвид възрастта, размера, активността и здравословното състояние на кучето при избора на храна с високо съдържание на протеин. Например, някои породи или кучета със специални нужди могат да изискват специализирана храна.
 5. Качество на производителя – Избягвайте марки, които използват съмнителни или некачествени съставки. Изследвайте репутацията и качеството на производителя на храната и потърсете отзиви от други потребители или ветеринарни специалисти.

Но както при всички видове хранене, е важно да се проследи дали кучето ви получава необходимото количество храна и дали не увеличава теглото си прекалено много.

Високата протеинова храна може да бъде по-калорийна от другите видове храни. Което може да доведе до нежелани последици при неправилно хранене. Затова е важно да се консултирате с ветеринарния си и да се ръководите от препоръките му за хранене на кучето ви.

Качествена храна от доказани производители

Качествена храна за кучета от доказани производители

Не на последно място, винаги трябва да избирате качествена храна, която е произведена от доказани производители. Проверете етикета на храната за кучета, за да се уверите, че съдържа необходимото количество протеини и други хранителни вещества.

Не забравяйте да се консултирате с ветеринарен лекар, преди да започнете да храните кучето си с високопротеинова храна.

В заключение, храната за кучета с високо съдържание на протеини може да има много положителни ефекти върху здравето на кучето ви. Тя може да помогне за поддържане на здрава мускулатура. Насърчаване на здравословния растеж и подпомагане на имунната система.

Въпреки това, важно е да изберете качествена кучешка храна. Да се консултирате с ветеринарен лекар. Да следите за правилното хранене на кучето си.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма