+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за кучета без зърно

Показване на 1–12 от 90 резултата

Храна за кучета без зърно – какво трябва да знаете

храна за кучета без зърно

В човешкия свят премахването на зърнените храни от диетата се приписва на всичко – от намаляване на мазнините по корема през подобряване на тена на кожата до облекчаване на симптомите на депресия. Но какво да кажем за нашите домашни любимци и можем ли да даваме храна за кучета без зърно?

Може ли намаляването на приема на зърно също да подобри здравето и качеството на живот на нашите кучета? В тази статия, Кучеландия събира всичката информация свързана с храненето на кучето без зърно и ви я сервира в апетитен вид.

Защо зърнените храни се използват в храната за кучета?

Зърнените храни са отличен източник на витамини, минерали и фибри. Те осигуряват въглехидрати и помагат на сухата храна за домашни любимци да запази формата си и да хрупка.

Зърната не са просто пълнител в храната за кучета, а са изцяло питателна съставка на храната.

Традиционно пшеницата и царевицата са били предпочитаните зърнени храни за търговските производители на храни за кучета. Но през последните години се наблюдава увеличение на разнообразието от зърна в кучешката храна. Тези храни вече включват ечемик, овес и ръж.

Други марки се отказват изцяло от зърнени храни и произвеждат беззърнена храна за кучета – вместо това избират съставки като сладки картофи, грах и боб.

Едно зърно по-добро ли е от друго?

хранителни съставки в кучешката храна

Всяко зърно има свой собствен уникален хранителен профил, и е важно да работите с вашия ветеринарен лекар, за да намерите хранителните съставки, които работят най-добре за вашето куче.

Трябва да сме наясно, че нито една диета не работи по един и същи начин за всеки домашен любимец. Това всъщност е много добре, защото има толково много различни опции за хранене, така че на кучето ви няма да му омръзне да се храни.

Без значение кое зърно изберете, истината е, че пълнозърнестите храни, които съдържат всички части на растението, са най-добри. Колкото по-необработено е зърното, толкова повече хранителни стойности може да извлечете от него.

Проверете списъка със съставки на вашата кучешка храна за елементи като „пълнозърнест овес“ или „пълнозърнеста пшеница“. Ако видите соеви люспи или пшенични люспи, имате работа с марка, която използва зърнени фракции. Което означава, че тези храни съдържат само част от растението. Те не са непременно лоши, просто са непълни.

Много конвенционални диетолози ще ви кажат, че пълнозърнестите храни нямат предимство в сравнение със зърнените фракции, стига да разберете какви са съставките.

Добре ли е да купуваме храна за кучета без зърно?

храна за кучета без зърно и глутен

Докато диетите без зърно и глутен набират популярност сред хората, производителите на храни за кучета са в крак с тенденцията, произвеждайки марки, които използват продукти като картофи, грах и леща вместо пшеница, овес и ечемик.

Подобно на зърнените храни, тези съставки също имат уникални хранителни ползи. Сладките картофи са богат източник на бета каротин. Например, използването на грах в храната за кучета има положителни резултати в контрола на теглото на кучетата.

Нека си го кажем направо. Днес, тенденциите са към насърчаване популярността на беззърнените диети сред хората. Това се изразява в  продължаващото откриване на хранителна чувствителност и непоносимост, както и ползите, възприемани от яденето само на непреработени храни, достъпни за нашите предци. Но това не е задължително да се отнасят за нашите кучета!

Ако погледнем към един голям пазар като, американският, там има статистика, която казва, че 18 милиона американци са чувствителни към глутен. Това е съставка, открита в много зърнени продукти, а в същото време, такова състояние на чувствителност е изключително рядко сред нашите домашни любимци.

Всъщност, протеиновите алергии са по-чести при кучета и котки, отколкото тези към зърното.

Тук е мястото да се каже, че прилагането на принципите на палео диетата към вашите домашни любимци може да не е най-добрият вариант.

Тъй като кучетата днес нямат същите навици и начин на живот като техните предци вълци, диетите с високо съдържание на мазнини и месо не са толкова необходими, колкото биха били в дивата природа.

Днес повечето от нашите домашни любимци не работят достатъчно усилено, за да понесат тази енергийна плътност.

Трябва ли да храните кучето си с храна без зърно?

 хранителни нужди за кучета

Ако смятате, че кучето ви би се справило по-добре на беззърнена диета или диета с по-горе споменатите „нови зърна“, говорете с вашия ветеринарен лекар. Храненето на вашето куче е въпрос на хранителни нужди и чак след това на вашите предпочитания.

Ако кучето ви се чувства наистина добре с настоящата си кучешка диета, по-добре не я променяйте. Всички храни може да са подходящи за вашето куче, но от вас зависи да разберете, коя работи най-добре за кучето ви.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма