Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Китайски гребенест

Показване на 3 резултата

Храна и добавки за Китайски Гребенест

храна за китайски гребенест

Храна за Китайски гребенест, който е отличен компаньон за някой, който търси куче, което е добро, забавно, нежно и добро с децата. Ако мислите да вземете такова куче или вече притежавате едно от породата, тогава, вие сте тук, защото искате да знаете как да се грижите за диетата му.

В тази статия на Кучеландия ще научите всичко за храненето на китайски гребенест, храни, добавки и др. Тъй като това е малка порода кучета, не е необходима храна за големи породи кучета.

Храни за Китайски гребенест

Пълноценната хранителна диета е много важна за вашето гребенесто куче. Винаги търсете съставките и хранителното съдържание в опаковката според възрастта на вашето собствено куче.

 • Протеин: Протеинът е основният градивен елемент на клетките и кученцето се нуждае от него, за да развие мускулите си. Докато растат, китайските кученца се нуждаят от повече протеини, отколкото възрастните индивиди. Кученцето се нуждае от 25-29 процента протеин, а възрастно такова се нуждае от 18-25 процента протеин в храната си.
 • Мазнини: Вашето кученце Китайски гребенест има нужда от риба, олио и друго месо и зеленчуци. Мазнините им осигуряват необходимата енергия и също така поддържат козината и кожата им гладки и блестящи. В ежедневната им диета трябва да има 5%-8% мазнини.
 • Вода: Водата е най-важното хранително вещество за вашето куче. Тялото на вашето кученце се състои от 50% вода, така че то трябва да бъде хидратирано през целия ден. Дръжте купа с вода до тях, за да имат лесен достъп по всяко време, когато имат нужда.

Колко да храните Китайски гребенест?

Колко да храните Китайски гребенест

Количеството храна на гребенесто куче, зависи от тяхната възраст и ниво на активност. Когато е още кученце на възраст 8-12 седмици, то се нуждае от четири хранения на ден за правилното развитие на тялото. Кученце на 3-6 месеца се нуждае от 3 чаши храна на ден.

Давайте им малко кучешка храна от време на време, но не ги прехранвайте. Това може да доведе до затлъстяване и различни здравословни проблеми.

За възрастен китайски гребенест се стремете към 1-2 хранения на ден и това е всичко от което се нуждаят. Осигурете им висококачествена кучешка храна за да ги поддържате в добро здраве. Не им давайте твърде много лакомства, освен ако не ги обучавате.

В този случай няколко лакомства за кучета не са лоши за тяхната мотивация.

Кучешка храна за Китайски гребенест

Докато храните кучето си със суха храна, винаги гледайте за качеството, съставките и хранителните вещества, съдържащи се в опаковката. Тъй като това куче е от малките породи, изберете храната, която е специално направена за малки породи кучета.

Най-добрите добавки за Китайски гребенест

Добавките трябва да се дават на кучета само когато не получават необходимото количество от ежедневната си храна. Въпреки това, ако сте осигурили балансирана храна за кучета, добавките не се препоръчват.

По-долу е списъкът с обичайните добавки, които можете да предоставите на вашия малък приятел:

 • Глюкозамин;
 • Витамини;
 • Рибено масло;
 • Антиоксиданти.

Каква храна можете и каква не можете да давате на Китайският гребенест

Каква неподходяща за Китайският гребенест

Вашият Китайски гребенест може да хапне няколко парчета храна от чинията ви като лакомство или защото му мирише добре. Въпреки че кучетата могат да ядат човешка храна в ограничени количества, някои храни, които не ни вредят на нас, могат да бъдат фатални за кучетата.

И така, ето списъка с храни, които са полезни:

Позволено е:

 • Хляб;
 • Диня;
 • Месо;
 • Киноа;
 • Пуканки.

Не може да се яде:

 • Шоколад;
 • Лук;
 • Чесън;
 • Алкохол;
 • Кофеин;
 • Грозде.

Защо Китайският гребенест не яде?

Защо Китайският гребенест не яде

 • Понякога стомахът на вашето куче се разстройва поради нещо лошо, което е изяло или поради храносмилателен проблем, което го кара да не се храни правилно. В случай на проблеми с храносмилането, вашето куче може да яде малко трева, която помага за храносмилането. Ако кучето ви все още не се подобрява, заведете го на ветеринар.
 • Другата причина, поради която вашето гребенесто куче не се храни, може да се дължи на промяната в режима на хранене. Ако внезапно промените времето му за хранене, то се обърква и може да загуби апитит. Затова винаги им осигурявайте храна по едно и също време на деня.
 • Ако в къщата има друг домашен любимец, това също може да е друга причина вашето куче да не се храни правилно. Понякога домашните любимци ръмжат и проявяват агресия, ако се хранят от една и съща купичка. Това може да е страхът, поради който вашето кученце не яде. Разпределете им храната в различна купи и ги поставете далеч един от друг.

Последни публикации

котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече
Правила в парка за кучета
Правила в парка за кучета

Живеете в апартамент или къща с малка градина и търсите място, където вашият четириног приятел да тича? Е, няма какво друго да правите, освен да се отправите заедно към парка […]

Вижте повече

  Контактна форма

  Храна за кучета по породи