+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Грижа за ставите на котките

Показване на 5 резултата

Грижа за ставите на котките

Грижа за ставите на котките

Като стопани на домашни любимци, ние искаме да направим всичко възможно, за да помогнем на нашите котки да живеят дълъг и здравословен живот. Има няколко безопасни и полезни добавки, които могат да се използват, за грижа за ставите на котките и за да поддържат котките в най-добрия им вид, дори когато остареят и започнат да показват признаци на дискомфорт.

Винаги се консултирайте с вашия ветеринарен лекар, преди да въведете нова добавка към здравния план на вашата котка.

Защо котките се нуждаят от добавки за стави?

Защо котките се нуждаят от добавки за стави

Добавките могат да бъдат полезни при превантивни и поддържащи грижи за котешките стави, както и като част от терапевтичен режим. Целите на добавките за стави за котки включват:

 • Поддържане на здравето на ставите,
 • Намаляване на болката и възпалението,
 • Възстановяване на котешкия хрущял.

Много добавки за котки са направени от естествени материали. Котките произвеждат някои от тези материали в тялото си, но несъмнено те извличат и допълнителна полза от увеличеното количество.

Нормалните ежедневни дейности на котката – като скачане, преследване и боричкате – могат да причинят възпаление в тялото им, както и наднорменото тегло.

Котките могат да страдат и от други възпалителни състояния, включително остеоартрит, имунно-медиирани заболявания (в резултат на анормална активност на имунните клетки, прекомерна реакция или атака на тялото), травма, рак и следоперативно възпаление и болка.

Как да избера правилните добавки за стави за моята котка?

Как да избера правилните добавки за стави за моята котка

Когато търсите най-добрите добавки за стави за котки, не забравяйте да потърсите следните съставки:

 • Глюкозамин: Осигурява защита за клетките на хондроцитите. Това е хрущялен компонент и осигурява подкрепа, действа като градивни елементи за възстановяване на увредения котешки хрущял.
 • Хондроитин: Осигурява хондропротекция. Това е основен хрущялен компонент и действа като градивни елементи за възстановяване на увредения хрущял.
 • Омега-3 мастни киселини: диетични мазнини с противовъзпалителни свойства. Обикновено се намират като добавки за котки в специфични рибени масла.
 • Зеленоуста мида: Инхибира химикалите, предизвикващи възпаление в тялото и осигурява леко облекчаване на болката в ставите на котката.
 • MSM (метилсулфонилметан): източник на сяра (която осигурява хранителни градивни елементи за възстановяване на хрущяла) с противовъзпалителни и възможни антиоксидантни свойства.

Не забравяйте да обсъдите всички добавки с вашия ветеринарен лекар, преди да ги започнете. Някои съставки в храната за котки, могат да реагират с други лекарства, а някои може да не са подходящи за конкретната ситуация на вашата котка.

Допълнителни съвети за грижа за ставите на котката

съвети за грижа за ставите на котката

 • Често комбинирането на продукти от различни класове съставки може да има мощен ефект. Например, използването на добавки с глюкозамин и омега-3 мастни киселини заедно може да има по-голям ефект, отколкото само една от тях поотделно.
 • Потърсете продуктови отзиви, сертификати на производителя и репутация на производителя във всеки клас добавки.
 • Не забравяйте, че много добавки отнемат няколко седмици, за да постигнат подходяща наситеност в системата на вашата котка.
 • Много добавки осигуряват лек до умерен контрол на болката и може да се наложи да се комбинират с лекарства за котки, отпускани с рецепта.
 • Хранителните добавки се регулират от FDA като храна, а не като лекарства. Това включва оценка на безопасността, а не на ефикасността или контрола на качеството.

Моята котка има ли нужда от добавки за стави?

има ли нужда котката от добавки за стави

Тъй като добавките за котки имат минимални странични ефекти, те могат да бъдат полезни като:

 • Превантивна грижа за котки, които са много активни, едри породи котки или стареещи котки
 • Поддържащи грижи за котки, които са имали предишно нараняване, операция или травма
 • Част от терапевтичен режим за котки с остеоартрит, автоимунно заболяване или друго хронично заболяване.

Няколко цели на ставните добавки за котки са поддържане на здравето на ставите, намаляване на болката, възпалението и възстановяване на хрущяла.

Симптомите, които могат да показват, че вашата котка може да се възползва от добавките, включват:

 • Признаци на скованост или забавяне на движенията,
 • Намаляване на активността или игривостта,
 • Колебание за скок,
 • Видимо подуване на ставите или мускулна атрофия,
 • Бори се с наднорменото тегло,
 • Липса на оформяне или прекомерно поддържане на определени зони,
 • Колебание да се търкалят по гръб, да се изкачват по стълби или да използват кошчето за отпадъци,
 • Раздразнителност или агресивност,
 • Намалена подвижност или загуба на мускулна сила,
 • Прекомерен сън.

Добавянето на съвместна добавка към здравния план на вашата котка е чудесен начин да бъдете проактивни и да помогнете на стареещия домашен любимец да живее комфортен живот без болка.

Говорете с вашия ветеринарен лекар за добавки, които имат смисъл въз основа на индивидуалните нужди на вашата котка. За всичко останало има petstation.bg

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма