+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Грижа за теглото на котката

Показване на 1–12 от 46 резултата

Как да помогнете на котката си да отслабне и да поддържате теглого

грижа за теглото на котката

Грижа за теглото на котката е важна! Дебелата котка може да ви звучи като клише, но котките с наднормено тегло не са за смях. Една затлъстяла котка може да се сблъска с всякакви здравословни проблеми, от диабет до проблеми със ставите.

Довеждането на вашето коте до здравословно котешко тегло ще помогне на нея и на вас да се чувства страхотно.

Като родител на домашен любимец ще трябва да поемете инициативата и да измислите план. Който да помогне на котката ви да отслабне и да задържи здравословното си тегло.

Ето няколко съвета от Кучеландия, как да накарате вашето коте да тръгне по пътя си към по-здравословен живот.

Установете часове за хранене за грижа за теглото на котката

часове за хранене за грижа за теглото на котката

Най-доброто нещо, което стопаните могат да направят, за да накарат котките си да отслабнат, е да не оставят храна 24 часа на ден. Бездънната купа със суха храна за котки е най-големият фактор, допринасящ за затлъстяването при котките.

Също така е лесно бактериите да растат във/върху храна, която е била оставена повече от час. Което в някои случаи води до проблеми с храносмилането.

Най-добрият начин да предотвратите затлъстяването на вашата котка е да сервирате консервирана котешка храна. И ако това не е възможно, да измервате сухата храна за котки, всеки ден.

Ръководствата за хранене на торбичките с храна за котки, почти винаги са грешни за това колко да се даде. Повечето котки се нуждаят само от около половин чаша суха храна на 24 часа.

Препоръчително е да се консултирате с вашия ветеринарен лекар. За да създадете грижа за теглото на котката и индивидуален план, който да помогне на вашата котка да отслабне. Ветеринаря може да ви помогне да разберете кой тип котешка храна е най-подходяща за вашата котка и с какво количество трябва да я храните.

Ветеринарите могат да помогнат на стопаните да изчислят калориите. За да подпомогнат не само на загубата на тегло, но и да помогнат за засищане на глада на вашата котка.

Също така, стопаните на котки не трябва да настояват за бързо намаляване на теглото. Тактиката е котките да губят само половин килограм до един килограм на месец. Ако е по-бързо от това, котките могат да се разболеят от мастна чернодробна болест.

Намерете подходящата храна за котки

подходяща храна за котки

Важно е да прецените колко храните в момента котката и да работите с вашия ветеринарен лекар, за да определите безопасно количество за намаляване на приема на храна.

Вие и вашият ветеринарен лекар може също да обмислите промяна на храните или да преминете директно към диета за регулиране на теглото на котката.

Друг ход е да се премине към метаболитна диета за котки, като по същество такава, която е с по-високо съдържание на протеини и фибри.

Същевременно с диетата поддържате и други необходими хранителни вещества, за да помогнете на вашето коте да се чувства сито за по-дълго.

Това може да бъде здравословна алтернатива на простото намаляване на калориите, защото трябва да сте сигурни, че котката ви все още получава цялото необходимо хранене, докато безопасно отслабва.

Също така напомняме на стопаните на котки, че както упражненията, така и храненето са важни за постигането на първоначалната загуба на тегло. Заедно с дългосрочното поддържане на здравословно тегло на котката. Всяка котка е различна и някои са по-предразположени към напълняване.

Използвайте котешки играчки, за да направите храненето забавно

котешки играчки

Родителите на котки трябва да коригират не само вида или количествата храна, но и графика и начина, по който се доставя храната. Имайте предвид, че дивите или полудивите котки ядат множество (около 10) малки плячки през целия си ден.

В идеалния случай котките трябва да се хранят на няколко малки хранения през целия ден. Също така е препоръчително използването на играчки за храна или подобни на плячка устройства за хранене.

Може би и на вас ще ви харесва идеята котка да използва играчка, подобна на плячка, за няколко минути и след това да завърши играта с приема на малко котешка храна. Това е страхотна форма на обогатяване на околната среда на котката.

Храна за размисъл

Простата промяна на това, което е в купата на котето, рядко води до успешно намаляване на теглото при котките. Всъщност фактите сочат, че много котки наистина наддават на тегло, когато са на нискокалорична диета.

Затова, скрийте играчките с храна на високо и ниско из къщата, преди да тръгнете за работа сутрин и преди да си легнете вечер. Това ще насърчи котката ви да прави движения преди да достигне до плячката си.

Въпреки че котките може да не изглеждат малки, трябва да знаете, че стомасите на котките са приблизително с размерите на топка за пинг-понг. Майката природа ги е създала така, за да се засищат с храна, само колкото една мишка.

Съвети за подпомагане на възрастните котки да отслабнат

Съвети за подпомагане на възрастните котки да отслабнат

Когато се помага на по-възрастни котки да отслабнат, важно е да съчетаете целите си за отслабване с рутинни кръвни изследвания. Има няколко заболявания, към които по-възрастните котки са особено податливи. И които могат да причинят загуба на тегло, като бъбречно заболяване и хипертиреоидизъм.

Трябва да наблюдавате отблизо загубата на тегло на възрастните котки. Ако възрастна котка отслабва твърде много или твърде бързо, тя ще трябва да бъде заведена на ветеринар за медицински преглед.

Специално формулираните храни за възрастни котки също са добър вариант за по-възрастните котки, защото както при хората, метаболизмът на котките може да се забави с възрастта.

Храните за котки, подходящи за възрастни индивиди, може да са с малко по-ниско съдържание на калории, като същевременно поддържат хранително балансирана диета.

Те могат да включват добавки, които могат да помогнат за здравето на ставите на котките, като глюкозамин или омега-3 мастни киселини, или пробиотици, които могат да помогнат за поддържане на храносмилателната система на вашата котка.

Тъй като по-възрастните котки, са по-малко активни, те може да имат по-бавен метаболизъм, а това може да направи загубата на тегло по-трудна.

Отделете време за игра с котката си за упражнения

Отделете време за игра с котката си за упражнения

Тук трябва да подчертаем необходимостта от включване на упражнения в ежедневието на вашата котка. За успешна загуба на тегло следвайте процес от три стъпки.

Трябва да сте стриктни по отношение на контрола на порциите, да създадете забавни и иновативни начини да превърнете времето за хранене в лов и накрая, насрочете 5-минутни сесии за активна игра с котката си два пъти на ден.

Без да се шегуваме, сега вземете пръчка, лазер или любимата играчка на вашата котка, за да гоните и да играете. Това изпълнено с енергия време заедно е чудесно за свързване и упражнения.

Предлагат се различни забавни котешки играчки, за да накарате котката си да се раздвижи. В petstation.bg може да намерите лазери, играчки с пръчици, котешки плюшени играчки и котешки тунели, за да поддържате котката си активна.

Някои котки също обичат прости неща като ролки от тоалетна хартия, празни кутии или големи помпони от занаятчийски магазини. Каквито и безопасни за котки предмети да намерите, които ще мотивират котката ви да се движи, ще работят.

Играчката за лакомство за котка също може да накара вашето коте да играе. Тези играчки са хубави, защото те, заедно със системите за хранете без купи, усъвършенстват естественото ловно поведение на вашата котка.

Играчки за котки, насърчават вашата котка да печели котешка храна или лакомства за котки.

Ако решите да наградите котката си с лакомства, тогава лакомствата трябва да съставляват по-малко от 10 процента от дневния прием на калории на котката.

Помогнете на вашата котка да поддържа здравословно котешко тегло

здравословно котешко тегло

Когато котката ви достигне целевото си здравословно тегло, и двамата ще трябва да работите, за да го поддържате.

Ще трябва да говорите с вашия ветеринарен лекар, за да разберете най-добрите начини да помогнете на вашата котка да поддържа здравословно тегло. В много случаи, след като котката достигне целевото си тегло, вие ще запазите текущия размер на порциите храна.

В някои случаи може да се наложи да го увеличите малко, за да сте сигурни, че котката ви няма да продължи да отслабва.

Подчертаваме необходимостта да поддържате тези навици, които сте изградили, за да помогнете на котката си на първо място, като например планирано време за игра.

Това не само помага на вашето коте да остане слабо, но също така стимулира ума и ставите и укрепва връзката, която имате с вашата котка.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма