+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Гранули за кучета

Показване на 1–12 от 225 резултата

Какво има в гранулите за кучета?

гранули за кучета

Имате ли куче? Ако е така, вероятно се интересувате много от гранули за кучета. Дори и да нямате собствено куче, вероятно имате приятел или член на семейството, който има куче. А помагали ли сте някога да нахраните куче?

Защо гранулите за кучета са ключови за оптималното здраве на кучето?

Може би най-предпочитаната форма на храна за кучета са гранулите. Те предоставят богатство от предимства за оптималната хранителна подкрепа и удобства за нас, стопаните.

 Първата и най-важна причина е, че имат балансирано съдържание от хранителни вещества. Гранулите за кучета са формулирани така, че да осигуряват пълноценна и балансирана храна за кучетата. Те съдържат необходимите пропорции на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали, които поддържат здравословното развитие на кучето.

  • Удобство при съхранение и употреба – Гранулите са лесни за съхранение и дозиране. Техните затворени опаковки предпазват от влага и запазват свежестта на храната за по-дълго време. Също така, са удобни за почистване и предлагат лесен начин за хранене на кучето.
  • Поддържат зъбите на кучето – Множество гранули за кучета са формулирани с добавени съставки, които подпомагат зъбната хигиена. Дъвченето на гранулите стимулира венците и поддържа чистотата на зъбите, което може да намали риска от зъбни проблеми.
  • Решение за специфични нужди – Наличието на специализирани гранули позволява съобразяване с индивидуалните нужди на кучето. Беззърнести формули, хипоалергенни или гранули, подпомагащи управлението на теглото, предоставят разнообразие за посрещане на различни здравословни изисквания.
  • Високо качество на съставките – При качествените марки гранули за кучета, съставките са внимателно подбрани, често включвайки месо, зърнени култури, зеленчуци и витамини. Това осигурява висококачествена и лесно усвоима храна.

Коя кучешка храна на гранули трябва да избере стопанинът?

кучешка храна на гранули

Много фактори влияят върху вземането на добро решение. Ако имате въпроси относно това с какъв тип храна да храните кучето си, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар или директно се свържете с Кучеландия.

Някои хора избират възможно най-евтината храна, за да спестят пари. Други могат да изберат специална храна, формулирана за кучета в определена възраст, размер или начин на живот. Трети може да базират решението си на хранителните съставки, включени в храната.

Някои гранулирани храни за кучета съдържат повече от основните хранителни вещества, като витамини и минерали, от които кучетата се нуждаят.

Производителите на храни за кучета вземат основните съставки – странични продукти от месо, птици и морски дарове, заедно със зърнени храни и соево брашно и ги смилат, готвят ги и ги оформят в гранули за кучета, които виждате, когато отворите торба с храна за кучета.

Витамините и минералите обикновено се добавят като добавки след обработка.

Сухите и влажни храни за кучета често съдържат подобни съставки. Основната разлика между двете е количеството влага в храната. Влажните храни за кучета имат 70-80% влага, докато сухите гранули за кучета обикновено имат по-малко от 10% влага.

Какви видове храна харесват кучетата?

Някои кучета може да предпочитат хрупкава суха храна, докато други предпочитат меката влажна храна, която се доставя в консерва. Разбира се, повечето кучета вероятно харесват и храната, която ядете вие самите.

Но какво точно има в тази хрупкава суха кучешка храна, която повечето кучета изглежда харесват толкова много? Зависи донякъде от конкретната марка и вкуса на храната, която избирате. Нека да разгледаме по-подробно какво влиза в гранулите за кучета и как се правят.

Въпреки че точният състав на гранулите за кучета варира значително от един производител до друг, храната за кучета обикновено се състои от месо, месни субпродукти, зърнени храни, витамини и минерали. Историята на съвременните храни за кучета започва, като суха храна, подобна на бисквити, създадена в Англия през 1860 г.

Ако някога сте обръщали внимание на щанда с кучешка храна в местен супермаркет, вероятно вече знаете, че има невероятен брой и разнообразие от кучешка храна на гранули.

Много компании произвеждат специални храни за кучета на определена възраст, като кученца или по-възрастни кучета. Както има и храна, насочена към кучета с определен начин на живот или размери, например големи кучета или активни кучета.

Как да избера правилните гранули за кучета?

Вземете под внимание възрастта на кучто и да, размерът има значение. Новородените кученца, възрастните кучета и кучетата от по-големи породи имат различни хранителни нужди. Изберете кучешки гранули, които отговарят на конкретния жизнен етап и размер на кучето. След това преминете през следния списък, за да се насочите към по-конкретни продукти:

  • Съобразяване със здравословни изисквания – Ако кучето има специфични здравословни изисквания, като чувствителна кожа, ставни проблеми или алергии, потърсете гранули за кучета, които съдържат съставки, насочени към решаване на тези проблеми.
  • Беззърнести гранули – За кучета с хранителни чувствителности или нискокарбонови диети, може да се предпочете формула без зърно.
  • Проучване на марките – Избирайте гранули за кучета от утвърдени марки, които гарантират качество и съобразяване със здравословни стандарти. Винаги може да се обадите на bg, за препоръка и съвет.
  • Консултиране с ветеринарен специалист – Преди промяна в диетата на кучето, винаги се консултирайте с ветеринарен специалист, който може да ви предостави индивидуални съвети и препоръки.

Гранулите за кучета са не само удобен начин за хранене, но и ключът към дългосрочното здраве и щастие на вашия домашен любимец. Изберете внимателно, за да осигурите на кучето си оптимална подкрепа и вкусни купички с гранули, всеки ден.

Видове храна

Балансирано съдържание от хранителни вещества Осигурява нужната хранителна подкрепа за здравословно развитие и поддържане на оптимално физическо състояние.
Удобство при съхранение и употреба на кучешки гранули Лесно съхранение и дозиране предлагат удобство и дълготрайност, като подпомагат поддържането на свежестта и качеството на храната.
Поддържане на зравето на зъбите Помагат за стимулиране на венците и поддържане на чистотата на зъбите, което е ключово за предотвратяване на зъбни проблеми и поддържане на здрава устна хигиена на кучето.
Решение за специфични нужди на кучето Гранули за кучета със специализирани формули, като тези за чувствителна кожа, управление на теглото или хипоалергенни опции, гранулите отговарят на индивидуалните нужди и здравословни изисквания на кучето.
Високо качество на съставките Внимателно подбрани съставки, като месо, зърнени култури и зеленчуци, осигуряват висококачествена и лесно усвоима храна във всяка гранула.
Съобразени със здравословни изисквания Кучешките гранули се избират в зависимост от конкретните здравословни изисквания и стадия на живот на кучето, като се предоставя точна и съобразена хранителна подкрепа.
Гранули за кучета без зърно За кучета с хранителна чувствителност или нужда от нискокарбонова диета, беззърнестите гранули предоставят алтернатива, която съдържа по-малко потенциални алергени и въглехидрати.
Често задавани въпроси
Какви са предимствата на гранулите за кучета пред другите видове храна?

Отговор: Гранулите за кучета предоставят балансирано съдържание от хранителни вещества, удобство при съхранение, поддържане на здравето на зъбите и са съобразени със специфични здравословни нужди.

Колко често трябва да храня кучето си с гранули и какъв е препоръчителният размер на порцията?

Отговор: Честотата на хранене и размерът на порцията зависят от възрастта, размера, активността и здравословното състояние на кучето. Обикновено се препоръчва два пъти дневно, но винаги следва да се консултирате с ветеринарен специалист за индивидуални съвети.

Как мога да избера правилния вид кучешки гранули за моето куче?

Отговор: Изборът на правилни кучешка храна на гранули зависи от възрастта, размера, здравословното състояние и специфичните нужди на кучето. Обадете се на Petstation.bg за съвет и препоръки.

Мога ли да променя храната на кучето си между различни марки гранули за кучета?

Отговор: Промяната на храната трябва да бъде постепенна, смесвайки постепенно новите гранули с текущата храна, за да предотвратите проблеми с храносмилането и да дадете време на кучето ви да се адаптира.

Как мога да опазя гранулите за кучета свежи и качествени?

Отговор: Гранулите за кучета трябва да се съхраняват в затворени опаковки на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина. Обикновено, големите пакети с гранули за кучета са снабдени със зип локер, за да не изсъхва храната след отваряне. Използвайте затворени контейнери и следвайте указанията на производителя за съхранение.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма