+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Евтина храна за кучета

Показване на 1–12 от 23 резултата

5 начина да разберете, че храната на вашето куче си струва парите

 

Как да намерите най-добрата евтина храна за кучета на точната цена?

Не е грешно да искате да спестите пари за определени неща, за да се насладите на други луксозни неща, но наистина ли има смисъл да пестите от храната на вашето куче и да вземете евтина храна за кучета? Определено не!

евтина храна за кучета

Вашето куче е прекрасен приятел и заслужава храна, която ще му помогне да бъде здрав дълги години напред. След това възниква въпросът как ще разберете, че кучешката храна, която обмисляте да купите, е на ниво?

В тази статия, Кучеландия представя всички точки по темата. Нека да разгледаме.

Съставки и предимства на евтината храна за кучета

 • Балансирано хранене за вашия домашен любимец

Евтината храна за кучета, предлагана в нашия онлайн магазин, осигурява балансирано хранене, което подкрепя общото здраве и добрата физическа форма на вашия любимец. Тя съдържа основни витамини и минерали, необходими за поддържане на здрава кожа и лъскава козина.

 • Видове и вкусове кучешка храна

Нашата селекция включва разнообразни видове и вкусове, като пилешко, говеждо, агнешко и риба. Текстурите варират от гранули до консервирани хапки в сос, осигурявайки разнообразие, което отговаря на предпочитанията на всяко куче.

 • Подходяща за различни породи и възрасти кучета

Независимо дали имате малко кученце или възрастно куче, ние предлагаме храна, съобразена с нуждите на различни възрастови групи и породи. Всички наши продукти са направени с висококачествени съставки и са внимателно формулирани, за да удовлетворят специфичните хранителни потребности на вашия любимец.

Икономически изгодна опция

Избирайки евтината храна за кучета от нашия магазин, вие получавате качествен продукт на достъпна цена. Това ви позволява да осигурите оптимално хранене за вашия домашен любимец, без да натоварвате бюджета си.

Как да изберете най-доброто за вашия любимец

Изборът на икономичен клас храна за кучета не трябва да компрометира качеството и хранителните нужди на вашия домашен любимец. Нека ви посъветваме как да изберете подходящата храна, която е както икономически изгодна, така и здравословна за вашето куче.

Какво да търсите в евтината храна за кучета

Когато търсите евтини гранули за кучета, обърнете внимание на списъка със съставки. Търсете храни, които съдържат висококачествени протеини като пилешко, говеждо или риба. Избягвайте продукти, които съдържат много зърнени култури и изкуствени добавки.

 • Хранителен баланс – Добрата храна за кучета трябва да осигурява баланс от протеини, мазнини и въглехидрати. Витамини и минерали също са от съществено значение за поддържане на здравето на кучето, включително витамин А, витамин Е, калций и фосфор.
 • Препоръки за породи и възрасти – Различните породи и възрасти кучета имат различни хранителни нужди. Проверете етикета на храната, за да се уверите, че тя е подходяща за размера, възрастта и активността на вашето куче.

Популярни марки на евтина храна за кучета

 • Ecopet AdultEcopet предлага икономична храна с висококачествени съставки, предназначена за възрастни кучета. Тя осигурява балансирано хранене и подкрепя здравето на кучето.
 • Fun Dog Adult – Тази храна е подходяща за всички породи и съдържа пилешко, което е лесно усвояемо и обичано от кучетата.
 • PURINA DARLING JuniorСпециално формулирана за малки кученца, тази храна съдържа всички необходими нутриенти за здравословен растеж и развитие.

Съвети за икономия при покупка на кучешка храна

Купувайте на едро в големи чували. Много производители предлагат отстъпки при покупка на по-големи количества храна. Това може да ви помогне да спестите значителни средства в дългосрочен план.

 • Проверявайте за промоции и отстъпки – Следете за специални оферти и отстъпки, които често се предлагат в Petstation.bg.
 • Сравнявайте цените – Когато избирате икономичен клас кучешки гранули, подберете 3-4 вида разфасовки и видове храни, изчислете цената на килограм и преценете коя пасва най-добре на бюджета ви.

Изборът на евтина храна за кучета не трябва да означава компромис с качеството. С внимателно проучване и сравняване на продукти, можете да намерите хранителна и здравословна храна, която отговаря на нуждите на вашия любимец и на бюджета ви. Не забравяйте да се консултирате с ветеринарен лекар, ако имате съмнения относно хранителните нужди на вашето куче.

евтина храна за кучета

Как да постигнем точния баланс цена – качество?

 • Храната за вашето куче балансирана ли е с качествени хранителни вещества?

Всички животни се нуждаят от вода, енергия – от протеини, мазнини или въглехидрати – незаменими мастни киселини, витамини и минерали. Всъщност, докато всички хранителни вещества присъстват в подходящи количества за вашето куче и в подходящ баланс, тогава цената на кучешката храна не е важна.

 • Колко важен е баланса в кучешката храна?

Балансът е важен поради метаболизма на кучетата. Ако кучето ви не ядете много въглехидрати, а яде повече протеини, част от протеина трябва да се използва за производство на глюкоза за енергия. Именно този баланс води до ефективност при хранене на кучето.

Тази нужда от баланс е от съществено значение за всички диетични хранителни вещества на вашия домашен любимец и е причината, поради която реномирани компании за кучешка храна наемат обучени ветеринарни диетолози, за да подбират внимателно съставките.

 • Вие купувате ли храна за кучета формулирана от диетолози?

Формулирането на храна за вашето куче не е лесно. Всъщност производителите на качествени храни за кучета наемат диетолози за домашни любимци, които трябва правилно да балансират ключовото съставки в диетите.

Понякога тези съставки надхвърлят 50 на брой, както и балансират индивидуални хранителни вещества и минерали, за да поддържате вашето куче в оптимално здраве.

Тук трябва да се каже, че дори евтината храна за кучета има голяма вероятност да е формулирана от диетолози.

Най-добрите производители на храна за домашни любимци обаче не спират само дотук. Те също така изпращат своите формули за кучешка храна за изпитания с хранене на кучета.

 • Давате ли кучешка храна преминала тестове за хранене?

Опитите с реално хранене на кучета са златният стандарт, когато става въпрос за качествена храна за кучета. Диети, които са доказани чрез този тип изпитване на хранене, са давани на кучета, при стриктни указания и е установено, че осигуряват правилно хранене.

Обърнете внимание, че продукти с чувстително по-ниски цени също преминават през подобни тестове. Това е така, защото реномираните производители, неправят компромис с качеството на кучешката храна, а само диверсифицират продуктите си.

Потърсете изявление на етикета на храната на вашето куче, което гласи, че храната е преминала през тестове с реални кучета.

 • Евтината храна за кучета също може да се произвежда под строг контрол.

Качеството и безопасността са грижа за всички производители на храна за кучета, но някои компании се гордеят с това, че произвеждат храната в собствените си съоръжения, в сравнение със съвместното производство или производството извън обекта.

Производството на храни за домашни любимци на място позволява по-добър контрол на качеството, тъй като е свързано с източниците и процесите на съставките.

Много реномирани производители на кучешка храна произвеждат както премиум, така и евтина храна за кучета с цел диверсификация на продуктите им. То тук изразът евтина храна за кучета, се формулира, просто като разлика в ценовия диапазон на продуктите, а не в качеството им.

Например, храните за кучета, които се произвеждат на място, могат да се съхраняват във фабриката, докато резултатите от тестовете потвърдят, че отговарят на указанията за безопасност, преди да бъдат изпратени на продукта.

Това намалява вероятността компанията за кучешка храна да направи изтегляне за проблеми с продуките, като възможно замърсяване със салмонела или афлатоксин.

Потърсете изявление върху храната на вашето куче, което казва, че е „произведено от“ компанията за храна за кучета, а не „произведено за“ или „разпространено от“.

Ако подозирате, че има проблем с храната на вашите домашни любимци, незабавно спрете да ги храните с тази марка храна и се свържете с производителя на продукта.

евтина храна за кучета

 • Подходяща ли е храната за вашето куче?

 

В този случай имаме предвид диетата, базирана на възрастта, породата, нивото на активност и теглото или здравословното състояние на вашето куче. Храненето на вашето куче с неподходяща храна за кучета всъщност може да причини повече вреда, отколкото полза.

Лесно е да се почувствате претоварени с толкова много различни храни за кучета, от които да избирате. Извадете догадките и ги обсъдете с вашия ветеринарен лекар.

Той или тя може да ви помогне да вземете правилното решение за това какъв вид кучешка храна е най-подходяща за вашето кученце.

В крайна сметка, плащането малко повече сега за по-качествена кучешка храна може да ви спести разходите за скъпи ветеринарни сметки в бъдеще.

Често задавани въпроси

Как да избера качествена и евтина храна за кучета?

Отговор: Изберете храна с висококачествени протеини като пилешко или риба, минимално съдържание на зърнени култури и без изкуствени добавки. Проверявайте етикетите за балансирано съдържание на витамини и минерали.

Може ли евтината храна за кучета да бъде здравословна?

Отговор: Да, много марки предлагат качествени продукти на достъпни цени. Важно е да проверите съставките и да изберете храна, която осигурява необходимите хранителни вещества.

Какви са предимствата на купуването на евтина храна за кучета на едро?

Отговор: Купуването на едро може да ви спести пари, тъй като много магазини предлагат отстъпки за по-големи количества. Това е икономически изгодно в дългосрочен план.

Има ли риск от здравословни проблеми при използване на евтина храна за кучета?

Отговор: Ако изберете храна с ниско качество, съдържаща много пълнители и изкуствени добавки, може да има риск. Винаги проверявайте съставките и избирайте доказани марки.

Как да съм сигурен, че евтината храна е подходяща за моята порода куче?

Отговор: Консултирайте се с ветеринарен лекар и проверете етикета на продукта за препоръки относно породата и възрастта. Много марки предлагат храна, специално формулирана за различни породи и възрасти кучета.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма