+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Австралийска овчарка

Показване на 1–12 от 70 резултата

Австралийска овчарка

Ръководство за отглеждане и хранене на куче

Австралийската овчарка, известна с интелигентността си и предаността към собственика си, е чудесен избор за семейства и активен начен на живот. За да осигурите щастливо и здравословно развитие на вашето куче, е важно да следвате правилните принципи за отглеждане и хранене. Това пълно ръководство на Petstation.bg ще ви насочи към най-добрите практики за отглеждането на Австралийска овчарка.

Какво трябва да знаем за породата.

Австралийската овчарка е енергична, умна и предана порода кучета. Разбирането на техните потребности е ключово за успешната грижа за тях.
• Здравословна кучешка храна – Изборът на висококачествена храна с балансирани витамини и минерали е от съществено значение. Придържайте се към специализирана храна за средно-големи породи кучета към които принадлежи и австралийската овчарка. Всички храни подбрани на тази страница в Petstation.bg са такива, така че вашия избор ще базира изцяло на предпочитание на марка и вкус.
• Нужда от физическа активност – Австралийските овчарки обичат физическата активност. Редовни дълги разходки и игри ще помогнат да задоволите техните потребности за движение. Няма да видите тези кучета да лежат и да се помотват. Ако излезете с тях в планината ще може да правите дълги преходи без никакъв проблем, че даже и ще ви насърчават.
• Обучение и ментална стимулация – Тази порода се отличава с висока интелигентност, затова правете редовно обучение и търсете всякакви забавления, които да стимулират умствения им потенциал.
• Грижа за кожата и козината им – Породата австралийска овчарка има дълга двойна козина. Затова е необходима редовната грижа, включително четкане и къпане. Обърнете внимание, че може да използавате сух шампоан за кучета, за да избегнете прекалено чест контакт с водата след всяка тренировка.
• Предпазване от празити – Поддържайте редовна програма за защита от бълхи, кърлежи и други паразити. Консултирайте се с ветеринарен специалист за най-ефективните продукти.

Австралийска овчарка

 Режим на хранане за Австралийска овчарка.

Разделете дневното количество храна на два или три приема, за да предотвратите прекомерно натрупване на газове, което е обичайно при по-големите породи кучета.
Следващата таблица предоставя ориентировъчни количества храна в грамове за Австралийска овчарка в зависимост от теглото и възрастта й. Освен това, е включена и ориентировъчната средна цена на месец за кучешката храна. Важно е да се отбележи, че тези стойности са препоръчителни и може да е необходимо да се коригират в зависимост от индивидуалните нужди на конкретното куче. При избор на хранителни добавки, консултирайте се с ветеринарен специалист, а цените могат да варират в зависимост от конкретния бранд и предпочитания.

Тегло на Австралийската овчарка (в кг) Възраст (в месеци) Количество храна (в грамове) Средна цена на месец (в лева)
5 – 10 2 – 4 200 – 300 30 – 40
10 – 15 4 – 6 300 – 400 40 – 50
15 – 20 6 – 9 400 – 500 50 – 60
20 – 25 9 – 12 500 – 600 60 – 70
25 – 30 12 – 18 600 – 700 70 – 80
30 и нагоре 18 и нагоре 700 и повече 80 и повече

*Таблицата да се приема като ориентировъчно ръководство, защото всяко куче има индивидуални изисквания.

Осигурете разнообразие в храната за Австралийска овчарка, включвайки месо, зърнени култури и зеленчуци. Това ще поддържа балансирана диета и предоставя всички необходими хранителни елементи за кучето ви.
3. Грижа за здравето на Австралийска овчарка.
Провеждайте редовни ветеринарни проверки, включително зъбни прегледи и ваксинации. Редовните медицински прегледи са ключови за предотвратяването на потенциални здравни проблеми.
• Специфични проблеми за които да следите – Поради тяхната склонност към определени здравни проблеми, като например чувствителни стави, следете внимателно за признаци на болка или дискомфорт. При необходимост консултирайте се с ветеринарен специалист за допълнителни насоки по отношение на лечението и профилактиката.
• Здравословно отглеждане – Включете здравословни навици в ежедневието на кучето, като редовни физически упражнения, игри и медитативни периоди за почивка. Така ще се справите с евентуално затлъстяване на кучето. Австралийските овчарки могат да имат тенденция към преяждане. Контролирайте размера на хранителните порции и избягвайте предоставянето на твърде много лакомства.
• Внимание към стреса – Бъдете внимателни към стресови ситуации и събития, които могат да повлияят на поведението на кучето. Осигурете му подходящи условия и внимание.
• Ваксинации и обезпаразитяване – Следете ветеринарния календар за ваксинации и редовни профилактични лечения срещу паразити, за да предпазите кучето от възможни заболявания.

 Играчки и обучение на Австралийска овчарка.

Осигурете разнообразие от играчки, които да задоволяват техните потребности за игра и развлечение. Това помага и за предотвратяване на досадата. В Petstation.bg ще намерите всичко необходимо за играта вкъщи и навън.
• Разграничаване и обучение на поведение – Австралийската овчарка е обучаема, но тъй като има силен инстинкт за стадо, разграничаването и обучението на желано поведение са важни. Използвайте позитивни методи за обучение. За да сме по-ясни, не искате кучето ви да започне да се грижи за малкото ви дете сякаш и е част от стадо. Друг такъв момент е когато излезете навън сред много други животни и кучето ви да започне да дебне, лае и селектира индивиди. В най-тежките случай кучето развива „синдром на стадото“ и възприема света около себе си като една огромна пастирска поляна и ние всички влизаме в нея.
• Почивка и релаксация – Предоставяйте на кучето време за почивка и релаксация, особено след интензивни физически упражнения. Това подпомага възстановяването на тялото и умът му.
• Социализация и дружелюбие – Австралийските овчарки обичат общуването и социализацията. Включете ги в семейни и социални активности, за да поддържат дружелюбно и уравновесено поведение.
• Забавления за умствена активност – Осигурете играчки и забавления, които стимулират умствената активност на кучето. Игра на скриване и откриване, интерактивни играчки и обучение са отличен начин за забавление и обучение едновременно.

• Любов и внимание – Най-важното от всичко е обгръщането на кучето с любов и внимание. Обичайте го, играйте с него и създавайте топли взаимоотношения, които са основа за щастлив и спокоен живот.

Отглеждането на австралийска овчарка изисква постоянна грижа, ангажираност и любов. Следвайте тези съвети и насоки, за да създадете здравословно, щастливо и изпълнено с взаимоотношения куче. Не забравяйте, че всеки кучешки индивид е уникален, и се стремете да отговаряте на индивидуалните му нужди.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма