+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Мокра храна за кучета

Показване на 1–12 от 31 резултата

Какви са ползите от храненето с мокра храна за кучета?

Ако имате куче, което е придирчиво към храната, тогава, най-вероятно се намирате в процес на търсене на нещото, което ще се хареса на кучето ви. Добавянето на качествена мокра храна за кучета в купичката на домашния ви любимец ще върне апетитът му за нула време.

Ето някои причини защо:

  • Мократа храна за кучета е свързана с приятните вкусови рецептори на кучето ви

Мократа храна за кучета е вкусна за повечето представители на четирикраките ни приятели. Този тип кучешка храна подобрява вкуса на храната като цяло. Например тя се използва като допълнение към суха кучешка храна.

Смесването на мокра храна за кучета с друг тип храна ще предложи на кучето ви различни нови вкусове и хранителни съставки.

  • Мократа кучешка храна помага за хидратирането

Ако и вашето куче е като много други кучета, то може да не пие достатъчно вода. Влажната храна за кучета може да ви помогне да поддържате кучето си хидратирано. Това е така, защото има по-високо съдържание на влага от сухата храна за кучета.

Увеличаването на приема на вода на вашето куче помага за по-малко натоварване на основните органи

Например бъбреците и пикочните пътища. Диета с качествена мокра храна за кучета често се препоръчва за кучета с диабет, които имат проблеми с бъбреците.

Естествено, винаги се консултирайте с вашия ветеринарен лекар. Особено когато са включени специфични здравословни условия е важно предварително да знаете.

Мокра храна за кучета от различни породи

Мократа храна за кучета прави дъвченето лесно

Мократа храна е по-лесна за дъвчене, което я прави идеална за кучета с липсващи зъби, неправилно подравнени челюсти или по-малки усти.

По-възрастните кучета също се справят добре с дъвченето на по-мека качествена храна за кучета. Богата на вкус и аромат, мократа храна за кучета може да примами възрастните кучета да ядат, ако обонянието им е отслабено.

Богатата на аромат мокра храна за кучета също може да изкуши кучета с лош апетит за хранене. Това е особено важно, ако вашето куче се нуждае от хранене, за да се излекува по време на заболяване, но може да не му се яде.

Съвети за хранене с мокра храна за кучета

Мократа храна може да бъде вкусово малко по-объркваща за вашето куче, но ако вашият приятел обича вкуса, тогава си струва. Опитайте да поставите постелка за миене или еднократна употреба под купата на кучето си, така че влажната храна да има къде да кацне, когато кучето ви се развихри.

Винаги избирайте възможно най-качествената мокра храна за кучета

Търсете висококачествени съставки като истинско месо, плодове и зеленчуци. Прочетете етикета на кутията, защото някои мокри храни за кучета използват пшеница като пълнител, докато други марки не.

След отваряне никога не оставяйте мократа храна навън за повече от 30 минути. Покрийте, охладете и използвайте храната в рамките на пет дни, за да предотвратите разваляне.

Също така, съхранявайте остатъчната мокра храна за кучета в кутията или в стъклен съд, плътно затворен с капак или пластмасова обвивка, за да запазите вкуса.

Разнообразие с качествена храна за кучета

Що се отнася до времето за хранене, нашите четириноги приятели оценяват разнообразието толкова, колкото и ние. Ето защо допълването на сухата храна на вашето куче с пълноценна мокра храна за куета е чудесен начин да добавите вкус, влага и разнообразие към диетата на вашия приятел.

Какво намират кучетата за най-вкусно в храната?

Езикът на вашето куче отваря портата към стомаха му. Като разпознава някои храни като вкусни и други като гадни, това го насърчава да яде висококалорични храни и го обезсърчава да подбира качествената храна.

Ако погледнете в устата на вашето куче (и вашата също), ще видите много малки издатини, наречени папили, всяка от които съдържа групи от вкусови рецептори.

Всяка вкусова пъпка съдържа около 50 вкусови рецепторни клетки. Кучетата имат по-малко вкусови рецептори от нас – около 1700 при среднотостатистическо куче в сравнение с 9000 при нас, хората.

Вкусовите рецептори в различни части на езика реагират на различни микроскопични молекули

Подобно на нас, кучетата могат да разпознават сладко, кисело, солено и горчиво. За разлика от нас, те също имат специални вкусови рецептори, насочени към вкуса само на вода.

Така че за кучетата водата вероятно не е „безвкусна“, както обикновено я описваме. Тези водни рецептори се намират на върха на езика – частта, която кучето потапя във водата и се извива под нея, когато пие.

Съпоставка на рецепторите при човек и куче

При хората върхът на езика е най-чувствителен към сладките вкусове, поради което обичате да търкаляте бонбони около върха на езика си. При кучетата задната част на езика е най-чувствителна към сладкиши. Може би затова изглежда, че ги поглъщат.

Кучетата също имат вкусови рецептори в задната част на гърлото си, така че те всъщност могат да вкусят храната, която сякаш вдишват, без да дъвчат.

Сол в мократа храна за кучета

В сравнение с хората, кучетата не могат да вкусят много добре солта. Това е така, защото те са еволюирали да ядат месо, а месото естествено съдържа достатъчно сол, за да задоволи нуждите на тялото им от нея, без да се налага да я търсят. Но те все още могат да вкусят и оценят солта.

Различните видове кучета имат различни вкусови предпочитания в зависимост от това какво са еволюирали да ядат. Вълците ядат около 80% месо в дивата природа, така че вашето куче също има силно предпочитание към месото.

Но колкото и кучетата да харесват месо, те всъщност са всеядни, което означава, че ядат както растения, така и животни – и вашите пантофи, и изпражненията на вашата котка, и вашите мебели, абе… почти всичко!

Тестовете показват, че повечето кучета предпочитат говеждо и свинско пред пилешко и агнешко

Те също така предпочитат топли, влажни храни пред студени, сухи храни. Затова, е напълно нормално, кучето ви да предпочита мокра храна и да облизва купичката до последната капка.

Разбира се, също както хората, всяко куче има индивидуални предпочитания. Това отчасти може да се дължи на предпочитането на храната, която са яли като малко кученце.

Едно проучване дори предполага, че храната, която тяхната майка е яла, докато е бременна, може да повлияе на бъдещите предпочитания на кученцето.

Повечето кучета обичат разнообразието

И ако ги храните с едно и също нещо всеки ден, те се уморяват от това. Дайте им нещо ново и те ще го изядат.

Изключение правят кучетата, които са отгледани без никакво разнообразие. Те се колебаят да опитат нови храни и често изглежда избягват всякакви кулинарни приключения.

Какъв вкус да изберте за мократа храна на кучето?

Ок, но как да разберете какъв вкус предпочита вашето куче? Един от начините е да му давате купа, пълна с различна храна всеки ден и да измервате колко яде.

Ако искате да бъдете наистина научни, можете да претеглите купата преди и след като кучето яде, за да видите колко е погълнало.

Но какво ще стане, ако кучето облизва купата си и е връща чиста, всеки ден? Или какво, ако просто е по-гладено един ден от друг? Ами ако една храна е по-засищаща от другата?

Добре, тогава можете да опитате да предложите две купи с различен вкус мокра храна една до друга и да го оставите да избере.

Мокра храна за кучето ви

Кое яде повече?

Но отново, какво ще стане, ако оближе и двете купи? Ами ако кучето ви просто продължи да яде от купата, до която езикът му стигне първ? Ами ако предпочита да яде само от дясната или лявата купа?

Твърде вероятно е да навлезете в тези размишления и ако е така, тогава вече сте поели по пътя на изследователя.

Производителите на кучешка храна тестват стотици кучета, за да видят какви вкусове предпочитат и трябва внимателно да вземат предвид всички въпроси, които биха могли да променят резултатите.

Те могат да измерват секунда по секунда колко кучето яде от всяка храна и дори колко често дъвче или колко големи са хапките му.

Можете да направите свой вкусов тест у дома:
  1. Уверете се, че кучето ви не е агресивно към храната, тъй като ще работите около него с вкусни екстри.
  2. Ще ви трябват две купи, парче параван и два вида храна с еднакъв малък размер.
  3. Поставете по едно парче от всеки вид мокра кучешка хапка във всяка купа и покрийте двете купи с параван, така че вашето куче да може да подуши всяка една.
  4. След това поставете купите на еднакво разстояние от него и махнете екрана.
  5. Запишете коя храна яде първо.
  6. Сменете екрана и го направете отново, като редувате страните.
  7. Правете това, докато кучето ви постоянно показва, че има любима. След това сравнете с друг вкус.
Какво е ползено да знаем за мократа храна:
Мократа храна за кучета е по-близка  До естествената храна на кучетата и за това, често е по-предпочитана от домашните любимци. Мократа храна за кучета е по-ароматна от сухата храна за кучета и няма нужда от добавяне на вода към нея. Като минус на мократа храна е че тя се разваля сравнително по-бързо.
Качествената мокра храна за кучета Винаги е добре опакована, с добър мирис и консистенция. Много е важно храната да съдържа достатъчно количество калории в една порция, подходяща за породата и размера куче. 
Съдържание на полезна мокра храна за кучета Трябва да е разнообразна и добре балансирана по отношение на основните хранителни вещества – белтъци, мазнини и въглехидрати. От голямо значение е източника на протеина, особено при породи над 15кг. 
Видове мокра храна за кучета, които използват месо като вкусов Аромат, са предпочитани от много кучета, тъй като се доближават до вкуса на естествента им храна. Вкусове като агнешко, пилешко и телешко са сред любимите на много кучета.
Плюсовете за косматия приятел при здравословна мокра храна за кучета  Тази храна не натоварва зъбите и храносмилателната система. Този вид храна не изисква добавяне на вода и хидратацията на кучето идва по естествен начин директно от полезните съставки на мократа храна.

Често задавани въпроси

Добре ли е кучетата да се хранят само с мокра храна за кучета?

Отговор: Ако кучето ви е изключително придирчиво, тогава е добре да го храните с мокра храна или да смесвате малко мокра храна в сухата храна на вашето куче. Това е така, защото мократа храна за кучета е по-ароматна и придава по-добър вкус на ястието. Въпреки, че няма ограничение за това дали да храните кучето си само с мокра храна, добре е да разнообразявате менюто на вашето куче, като включвате и други видове храни за кучета.

Каква доза мокра храна мога да давам на ден?

Отговор: Хранете кучето си с приблизително по 85 грама мокра храна за кучета, за всеки 100 грама телесно тегло дневно. Разделете дневния прием на две или повече хранения. Коригирайте това количество според нуждите, за да поддържате идеалното състояние на тялото на вашето куче. Ако смесвате със суха храна, не забравяйте, че една порция от 100 грама мокра храна за кучета съдържа около 100 ккал., докато 100 грама суха храна съдържа около 370 ккал.

Кучетата имат ли нужда от вода, докато се хранят с мокра храна?

Отговор: Има някои кучета, които не са склонни да пият достатъчно вода всеки ден, за да останат добре хидратирани. Едно от основните предимства на храненето на вашето куче с мокра храна е добавената хидратация, тъй като мократа храна има много по-високо съдържание на влага от сухата храна. Не е задължително да предоставяте вода по време на хранене с мокра храна за кучета, но това не означава, че е грешка да сипете в отделна купичка.

Трябва ли да смесвам мокра със суха храна?

Отговор: Трябва да изчислите добре смесването на мокра и суха храна за домашни любимци. Добавянето на мокра или консервирана храна към сухата храна е друг начин за увеличаване на съдържанието на влага и подобряване на вкуса на ястието. Същевременно това ви позволява гъвкавостта да купувате различни видове храни, които отговарят на вашия бюджет. Не е грешка да смесвате двата вида храни, но винаги изчислявайте енергийната стойност, според нуждите на вашето куче.

Мократа храна за кучета по-лесна ли е за храносмилане?

Отговор: Бърз отговор – Да
Естествената мокра храна за кучета е просто по-лесна за храносмилане. Тъй като повечето консервирани храни (особено с консистенцията на пастет) са гладки и на вашето куче няма да му се налага да дъвче добре, за да я разгради. Това е нещото което прави мократа храна по-подходяща за кучета, които преглъщат бързо или често имат проблеми с храносмилането.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма