+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Приложение

Мощност

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Приложение

Мощност

Отопление за терариуми

Показване на 3 резултата

Пълно ръководство за отопление и осветление на терариуми

Част II

Избор на вашия източник на топлина за терариум. Източниците на топлина се предлагат в различни видове и размери. Някои изискват крушки с нажежаема жичка, за да работят. Други са източници, които осигуряват само топлина, без никаква светлина.

Отопление за терариуми

Нагревателни лампи за терариум

Отоплителните или греещи лампи са чест избор за собствениците на терариуми. Те са чудесни за влечуги, които обичат да се разтягат под слънчева светлина в естествената си среда. Лампите за греене и отопление използват топлинни крушки, за да създадат специфична зона, която концентрира топлината и имитира ефектите от вашето влечуго, греещо се на лъч слънчева светлина. Много от тях се предлагат в различна мощност в зависимост от размера на вашия терариум и вида на влечугите.

Тъй като тези крушки за терариум се нагорещяват много, важно е вашата грееща лампа да има керамичен цокъл. Защо ли? Пластмасовите гнезда могат да се стопят при високите температури, излъчвани от крушката. Рефлекторните куполи и халогенните мини куполи са по-прости нагревателни лампи, които пасват само на един тип нагревателна крушка.

Имайте предвид, че има няколко вида греещи лампи, които изобщо не използват светлина. Разгледайте тук.  в Petstation.bg и ще видите, че има такива.

Нагревателни постелки за терариуми

Топлинните постелки са чудесни за източници на топлина през нощта, тъй като не излъчват ярка светлина, а могат да се използват и през деня. Те излъчват топлина равномерно, така че няма горещи точки и могат да се монтират отдолу или отстрани на терариума. Те обикновено се поставят под резервоара, но не и вътре в него, осигурявайки допълнителна топлина без страх от изгаряния. Подгряващите постелки за терарим са идеален избор за пустинни и тропически видове влечуги, земноводни и паякообразни. Ако използвате постелка без регулатор, ще искате да го регулирате с термостат.

Водни нагреватели за терариум

Водните нагреватели, понякога наричани аквариумни нагреватели, са създадени специално за водни влечуги като червеноухи плъзгащи се костенурки и боядисаните костенурки. Тези нагреватели са проектирани да загряват вода и могат да бъдат напълно потопени в нея.

Лъчисти топлинни панели за терариум

Лъчистите топлинни панели могат да работят добре за по-просторни терариуми. Тези панели се предлагат с нагревател отвътре и се прикрепят към покрива на терариума, излъчвайки топлина надолу. Най-добре е да използвате термостат с него, за да регулирате температурата.

Топлинен кабел за терариуми

Когато са включени, нагревателните кабели или въжета излъчват топлина и са изолирани и водоустойчиви. Предлагат се в различни дължини и могат да бъдат поставени в примки, за да отговарят на размера на вашия терариум. Можете да използвате електрическа лента и да ги прикрепите към външната страна на терариума. Отоплителните кабели или въжета винаги трябва да се регулират от термостат.

Отопление за терариуми

Топлинна лента за терариум

Топлинната лента се закрепва към външната страна на вашия терариум, а не се поставя вътре. Трябва да се използва с изолатор с кабелна скоба. Най-добре е да не го използвате върху повече от една трета от терариума, за да можете да създадете температурния градиент, описан по-рано. Топлинната лента винаги трябва да се регулира от термостат.

Керамични излъчватели на топлина за терариум

Керамичните топлинни излъчватели са чудесни за източници на топлина през нощта, тъй като не излъчват ярка светлина. Могат да се използват и през деня. Те осигуряват проникваща топлина, която превъзхожда крушките с нажежаема жичка по отношение на експлоатационен живот и топлинна мощност.

Нагряващи се камъни за терариуми

Въпреки че звучат готино, топлинните камъни е най-добре да се избягват. Те могат да станат твърде горещи и да изгорят чувствителното коремче на вашето влечуго. Освен това те обикновено не са достатъчно силни, за да загреят целия резервоар, дори ако могат да изгорят вашия клет гущер.

Като цяло, най-добре е да избягвате всякакви източници на топлина, поставени директно в терариума, тъй като те могат да доведат до изгаряния. Някои видове, като игуаните, са особено чувствителни към това.

Контролери за осветление и отопление за терариум

Контролерите ви осигуряват лесен начин да автоматизирате нуждите си от осветление и отопление. Това гарантира, че вашите влечуги остават на постоянен график, който не се променя от ден на ден, и не е нужно да помните да включвате и изключвате всичко сами.

  • За цикъл ден/нощПомислете за инвестиране в захранващ център, който автоматично управлява превключването между дневно и нощно осветление. Има 24/7 захранващ център, който контролира циклите, а един разклонител може да контролира циклите на включване/изключване с лесно цифрово програмиране.
  • Термостати и влагомери за терариуми – Друг контролер, който искате във вашия терариум, е цифров хигрометър-термометър за точно наблюдение на температурата и влажността на вашия терариум. Термостатите са от решаващо значение за поддържането на оптимална температура за печене и предотвратяват прегряването на гущера или тарантулата ви. Те също могат да помогнат за предотвратяване на пожари и други опасения за безопасността.

Както можете да видите, има какво да вземете предвид, когато създавате идеалната среда за отопление и осветление вашият хладнокръвен приятел. Но цялото това проучване и време в крайна сметка си заслужават. Когато видите вашето влечуго да процъфтява в уютната си среда, ще се радвате, че сте направили всичко възможно за него.

Отопление за терариуми

Често задавани въпроси

Защо е необходимо отопление в терариума?

Отговор: Отоплението е важно за поддържането на оптимални температурни условия, които са жизненоважни за здравето на обитателите на терариума. Много видове рептили и амфибии изискват специфични температурни диапазони за правилно храносмилане, репродукция и обща активност.

Какви видове отоплителни устройства се използват в терариумите?

Отговор: Има няколко основни типа отоплителни устройства:
– Отоплителни постелки: Подходящи за осигуряване на топлина отдолу и стимулиране на естественото поведение на копаене.
– Отоплителни лампи: Излъчват топлина отгоре, имитирайки слънчевата светлина и са идеални за терариуми с растения.
– Керамични отоплителни елементи: Не излъчват светлина, което ги прави подходящи за употреба през нощта.
– Кабели за отопление: Гъвкави и идеални за големи или дълги терариуми, осигуряват равномерно разпределение на топлината.

Как да избера правилното отоплително устройство за моя терариум?

Отговор: Изборът зависи от видовете, които отглеждате, размера на терариума и специфичните изисквания за температура. Важно е да се оцени не само начинът на топлинно излъчване, но и потенциалната опасност от прегряване или изгаряния на животните. Използването на термостат може да помогне за поддържане на стабилни температурни условия.

Каква трябва да бъде идеалната температура в терариума?

Отговор: Идеалната температура варира значително между различните видове, но като общо правило, дневните температури трябва да са между 24°C и 30°C, докато нощните температури могат леко да паднат. Важно е да създадете градиент на температурата в терариума, позволявайки на животните да избират подходящо място според техните нужди.

Как да проверя и поддържам температурата в терариума?

Отговор: Редовното проверяване на температурата с термометър е от съществено значение. Помислете за инсталиране на дигитални термометри на различни места в терариума за точни измервания. Използването на термостат може да помогне за автоматично регулиране на отоплителните устройства и предотвратяване на температурни вариации, което е особено важно през нощта или в по-хладни дни.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма