+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Порода

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Порода

Материал

Размер

Цвят

Разфасовка

Клетки и волиери за птици

Показване на 1–12 от 27 резултата

Клетки и волиери за птици – техният дом е тяхната крепост

Да имате птица като домашен любимец носи толкова много радост и щастие в дома ви. Разбира се, вие искате да дадете на вашата птица точно толкова щастие, колкото и те ви дават. Така че им дайте местообитание, което напълно отговаря на техните индивидуални нужди. Знаете ли, че един размер не е подходящ за всички, когато става въпрос за клетки за птици?

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато сте готови да започнете настройката на вашата клетка за птици. Трябва да напълните клетката с аксесоари като кацалки, постелки, играчки, купи и бани за птици, за да направите дома им функционален и удобен за тях. Използвайте тези прости насоки, за да изберете клетка за птици, която осигурява на вашия домашен любимец достатъчно жизнено пространство, за да може да живее щастлив и здравословен живот.

Клетки и волиери за птици

Как да изберем правилната клетка за птици

Изборът на най-добрата клетка за вашата домашна птица може да бъде труден, но подходящата клетка за живеене на вашата птица е изключително важно. Когато избирате между многото размери и типове, имайте предвид следното:

  • Видът клетка, който най-добре подхожда на вида на вашата птица.
  • Размерът на вашата птица.
  • Колко птици ще живеят заедно.
  • Местоположението на клетката.

Размер и форма на клетката за птици

Изненадващо, но ширината на клетката е по-голяма грижа, отколкото височината. Изберете клетка, която е минимум два пъти по-широка от размаха на крилете на вашата птица. Клетка за множество птици трябва да бъде още по-просторна.

Материал на клетката и разстояние между решетките

Клетката на вашите птици е това, което ги пази в безопасност, така че изборът на такава, която е от правилния материал и има решетки, които ще ги защитят, е наложително. Вие също искате да намерите клетка, която работи за вас, когато става въпрос за поддържането й чиста. Имайте предвид тези съвети за материала и разстоянието между решетките, когато избирате клетка за вашата птица.

  • Клетка за птици от неръждаема стомана е достъпна и издръжлива.
  • Уверете се, че решетките са достатъчно близо една до друга, така че птицата да не може да се промуши.
  • Погледнете внимателно долната скара, защото някои се почистват по-лесно от други.

Къде да поставим клетката за птици

Птиците са социални същества и обичат да бъдат част от семейството, така че клетката им трябва да е близо до центъра на действието. Някои птици може да искат да имат втора, по-малка клетка на тихо и уединено място, за да им помага да спят.

Избягвайте да поставяте клетки за птици в кухнята или навсякъде, където може да се събере дим. Птиците имат много чувствителни бели дробове и могат да бъдат засегнати от дим и силни миризми.

Тъй като някои птици не се справят добре в топлина или студ, дръжте клетките за птици далеч от течение и пряка слънчева светлина.

Обзавеждане на клетка за птици

Сега, след като сте избрали правилната клетка, е време да декорирате! Обзавеждането на клетката им с увлекателни декорации и играчки ще ги забавлява и ще ги накара да обичат новия си дом още повече.

  • Купи и чинии за птици – Вашата птица ще се нуждае от купа за храна и две купи за вода – една за пиене и една за къпане. Също така, можете да поставите вана за птици директно в жилищното пространство на вашата птица. Някои купи се застопуряват на място, което им помага да не се разлеят.
  • Кацалки за птици – Птиците обичат кацалки! Дайте им няколко, от които да избират, на различни височини и от различни материали. Естествените дървени кацалки се превръщат и в стълбове за кълване, така че ще трябва да се сменят редовно. Плетеното въже е тип гъвкава люлка, а бетонно болокче може да бъде добър избор за по-ниска кацалка.
  • За да разберете правилната ширина за кацалката, проверете краката на вашата птица. Докато кацат, трябва да има ¾-инчово разстояние между предните и задните нокти на птицата.
  • Постелки за птици/растения – Постелете пода на заграждението с постелки от рециклирана хартия или използвайте хартиена подложка за клетки. Сменяйте подложката поне през ден.
  • Играчки за клетка за птици – Птиците обичат стимулиращия декор на клетките и играчките. Някои страхотни възможности за избор на играчки за птици в клетка, включват:
  • Възели с въжета, усукани играчки;
  • Пъзели за птици с лакомства вътре в тях;
  • Люлки и стълби за птици;
  • Разпадащи се играчки за птици, предназначени да бъдат накълвани до парчета.
  • Играчки за дъвчене, укрепващи клюна на птицата.

Когато избирате декорация на клетка, безопасността е на първо място – не давайте на птиците нищо, което може случайно да бъде погълнато, или нещо, което може да ги оплете.

Клетки и волиери за птици

Основни грижи за клетката и волиера на вашата птица

Всеки отделен вид птица идва със собствен набор от уникални нужди и предпочитания. Така че научаването как правилно да се грижите за вашата домашна птица, преди да я доведете у дома, ще ви помогне да осигурите най-добрата среда за нея. Независимо дали имате папагал, финка, канарче или друг вид птица, основната ви грижа за клетката е свързана с:

  • Ежедневно почистване на клетката;
  • Осигуряване на здрави и подходящи играчки за птици;
  • Поддържане на здари кацалки;
  • Почистване на купичките на птиците на ежедневна база;
  • И не на последно място, да поставяте клетката на птиците на подхящи места.

Без значение кой тип птица решите да донесете в дома си, сега можете да вземете по-добре информирано решение относно най-добрата настройка на клетката за вашия конкретен домашен любимец.

Често задавани въпроси

Как да избера подходящата клетка или волиера за моите птици?

Отговор:Изборът на подходяща клетка или волиера зависи от вида и броя на птиците, които планирате да държите. Важно е да осигурите достатъчно пространство за движение и активност на птиците.

Колко голяма трябва да бъде клетката или волиерата за моите птици, за да се чувстват комфортно?

Отговор:Пространството за птиците трябва да бъде достатъчно, за да могат да разгърнат крилете си и да се движат свободно. Обикновено се препоръчва минимум двойната дължина на размаха на крилете на най-голямата птица жител на клетката или волиерата.

Какви са най-важните характеристики, които трябва да потърся в клетката или волиерата за моите птици?

Отговор: Важни характеристики включват подходящия размер, изработка от безопасни материали, подходяща вентилация, лесен достъп за почистване и поддръжка, както и наличието на подходящи места за хранене и почивка.

Как да поддържам чистотата на клетката или волиерата за птиците?

Отговор:Редовното почистване е от съществено значение за поддържане на чистотата и здравето на птиците. Изхвърляйте използваната постелка редовно и измивайте или дезинфекцирайте клетката или волиерата, когато е необходимо.

Какви са препоръките за разполагане на клетката или волиерата в дома ми, за да се осигури оптимално добра среда за птиците?

Отговор: Избягвайте места с прекомерна влажност, пряка слънчева светлина или течения от вентилационни устройства. Поставете клетката или волиерата на стабилно и равно нивелиран под, далече от токсични вещества или опасни предмети. Осигурете достатъчно осветление и топлина за птиците, като избягвате прекомерни колебания в температурата.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма