+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вид

Размер

Материал

Разфасовка

Домашен любимец

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Вид

Разфасовка

Домашен любимец

Кацалки и люлки за птици

Показване на 5 резултата

Как да изберете кацалки и люлки за вашите птици ?

Желанието на вашата домашна птица да играе може да не е нещо, за което мислите редовно. Но е важно да й осигурите собствен център за игра в клетката. Поставянето на център за игра или кацалка за птици в клетката за птици е добре за здравето и умствената стимулация на птицата. Като същевременно осигурява чувство за сигурност. Тъй като тези опитомени животни не са в дивата природа, от решаващо значение е да им осигурите вътрешно местообитание, което да отразява ехото на живот в дивата природа.
В Petstation.bg сме се подготвили по темата. Ето най-добрите съвети за избор на кацалкии и люлки за птици за игра. И какво да търсите, когато избирате правилната опция.

Кацалки и люлки за птици
Различни видове кацалки и люлки за птици

Когато купувате кацалка или люлка, важно е кацалката да имитира естествените условия, в които птицата би съществувала в дивата природа. Ето различните видове продукти, които трябва да имате предвид. За да намерите правилния вариант за вашата клетка за птици.
• Костур за птици – Костурът осигурява на вашата птица място за кацане, катерене, почесване на главата или просто наблюдение на заобикалящата ги среда. Птиците използват кацалките за упражнения и хващане на краката, както биха използвали клон на открито. Поставянето на кацалка в клетка за птици също осигурява на вашите птици удобно място за спане.
• Стойка за игра за птици. Поддържайте птицата си щастлива и здрава, като поставите стойка за игра в клетката и. Птиците нощуват на кацалка. Но стойките за игра като люлките, дават на вашите птици зона за игра, където да отидат, когато имат желание да напуснат нощувката. Люлките за птици могат да се използват и като кацалка, която е свободностояща или включена в клетката. Изберете такава, на която вашите птици могат да почиват, или изберете такава с прикачени играчки, за да дадете на птицата си шанс да играе.
• Фитнес площадка за птици. Фитнес площадките за игра осигуряват много забавления за птиците. Тези свободностоящи центрове за игра имат стълби и въжета, по които вашата птица да ходи. Заедно с други висящи играчки, с които може да играе. Фитнесите за игра обикновено се поставят на дъното на клетката на вашата птица, тъй като имат плоско дъно.

Как да изберете правилния размер кацалка, люлка за птици или център за игра?

Когато разглеждате различните налични продукти, важно е да изберете правилния размер. В противен случай това може да доведе до дискомфорт за вашата птица. Общото правило за кацалката е да изберете такава, която вашата птица може да увие краката си на две трети или три четвърти от обиколката. Ето още няколко съвета, които трябва да имате предвид:
• Диаметърът на кацалката трябва да е достатъчно малък, за да може вашата птица да се хване, без да падне. Но пръстите на краката на птицата не трябва да се припокриват. Дължината на кацалката трябва да е толкова дълга, колкото размахът на крилете на вашата птица. Това дава възможност на птицата да пляска с криле, без да удря стените на клетката.
• Вашата клетка трябва да има множество кацалки за птици с различен диаметър за добро здраве на краката и за предотвратяване на възпаление.

Кацалки и люлки за птици

Материали за кацалка за птици, люлка и фитнес за птици

• Дърво. Дървените стойки за птици са най-добрият вариант, тъй като те варират в диаметър, което помага да се разпръсне натискът, който ще бъде върху крака на вашата птица. Птиците могат да дъвчат този конкретен материал за забавление, тъй като той имитира клони на дървета, така че не забравяйте да изберете нетоксичен вид дървена кацалка за птици.
За да почистите дървените кацалки, не ги накисвайте. Изстържете всякакви фекални вещества или мръсотия, преди да избършете кацалката или фитнес центъра за игра с влажна кърпа.
• Метал. Металът е друг страхотен материал за кацалка или люлка за птици, тъй като е лесен за почистване и може да издържи на чопленето на вашата птица с твърд клюн. Едно нещо, което трябва да имате предвид при металната кацалка е, че тя ще ръждясва, когато бъде поставена във вода. Така че следете купата с вода и почиствайте всички разливи, за да предпазите дълголетието на вашата кацалка и люлка за птици.

Въже-дава много предимства

Въжето дава много предимства, като например осигуряване на удобно място за разходка на птиците, облекчение за птици с артритни крака и даване на птицата ви, нещо за дъвчене. Въжените кацалки за птици ще трябва да се наблюдават внимателно, тъй като ще започнат да се разтриват, след като птица ги покълве известно време. Протрит материал от въже може да оплете краката на вашата птица, което е сигнал, че е време да смените люлката.
• Пластмаса. Пластмасовите кацалки и центрове за игра за птици са лесни за почистване (като металните), но трябва да се използват с повишено внимание. Тези кацалки за птици са здрави и издръжливи, но не осигуряват достатъчно текстура за безопасно захващане за всички птици. Ако търсите най-сигурното захващане, изберете дървен или въжен костур.
• Цимент или пясък. Циментовите или пясъчни кацалки са чудесни за птиците, за да износят безопасно човките и ноктите си. Въпреки това, те могат да бъдат неудобни за вашата птица за хващане поради това колко твърд и студен може да бъде материалът. Ако решите да поставите циментова или пясъчна кацалка в клетката на вашата птица, включете други кацалки или фитнес зали за птици с други материали, за да сте сигурни, че птицата ви има удобно място.

Къде да поставите кацалка за птици?

Има три основни места, където можете да поставите вашата кацалка за птици или център за игра.
1) Вътре в клетката за птици – Тези кацалки или центрове за игра осигуряват място за почивка или игра на вашата птица в клетката. Тази опция ги държи затворени, като същевременно осигурява зони за активност и сън.
2) На пода вкъщи – Ако вашата птица обича да ви следва из къщата, подовата кацалка или стойката за птици дава на вас и вашата птица място за игра отвъд стените на клетката. Това насърчава времето за свързване между вас и вашата птица и им дава шанс да общуват и да спортуват.
3) На маса – кацалките на маса дават на вашата птица място за игра, докато се обучавате за живот на закрито или когато общувате с други птици, които може да имате. Те могат да бъдат поставени извън клетката на маса в къщата ви.

Кацалки и люлки за птици
Почистване и поддръжка на кацалките и люлките за птици

Тъй като птиците играят често на кацалки и на фитнес зали за птици, тези елементи ще трябва да се сменят около веднъж месечно. И да се почистват всяка седмица. Птиците обичат да дъвчат кацалките, което е нормално Избирането на кацалки, които са устойчиви на дъвчене и надраскване, може да ви осигури по-дълго използване. Прочетете описанието на всеки продукт, за да отбележите устойчивостта му. И за да изберете най-дълготрайния продукт.
Вашата кацалка за птици трябва да се почиства всяка седмица. За да намалите честотата, в която трябва да я бършете между почистванията, внимавайте къде да поставите този предмет. Избягвайте да поставяте кацалката, люлката или центъра за игра над купи за храна или вода. За да не се замърсят от птичи тор.
Когато става въпрос за почистване на люлката за птици, домашно приготвен разтвор за дезинфекция ще свърши работа. Ще ви трябват три чаши гореща вода с три супени лъжици сода за хляб и три супени лъжици лимонов сок, смесени. Накиснете кърпа в разтвора, преди да избършете клетката и купичките за храна.

Често задавани въпроси

Какви са ползите от кацалките и люлките за птици?

Отговор: Кацалките и люлките предоставят на птиците място за почивка и развлечение. Те помагат на птиците да поддържат физическата си активност и да упражняват мускулите на крачетата и крилете.

Как да избера подходящи кацалки и люлки за моята птица?

Отговор: Изберете кацалки и люлки, които са подходящи за размера и видът на вашата птица. Уверете се, че материалите са безопасни за гризане и че кацалките са здраво закрепени за клетката или волиерата.

Как да монтирам кацалки и люлки в клетката на моята птица?

Отговор: За да монтирате кацалки и люлки, използвайте безопасни карабини или куки, които да закрепите към краищата на клетката. Уверете се, че кацалките са закрепени стабилно и не могат да се развалят.

Как да се грижа за кацалките и люлките на птицата си?

Отговор: Редовно почиствайте кацалките и люлките с хигиенни продукти, за да предотвратите натрупването на бактерии и гъби. Проверявайте за износване или повреди и заменяйте при необходимост.

Какви са някои от популярните видове кацалки и люлки за птици?

Отговор: Някои от популярните видове кацалки и люлки включват дървени люлки, висящи кацалки с вложки от естествени материали като корк, както и метални стойки с различни форми и размери.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма