+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Размер

Материал

Разфасовка

Домашен любимец

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Разфасовка

Домашен любимец

Играчки за птици

Показване на 5 резултата

Колко играчки за птици са нужни, за да забавляват вашата птица?

Не претрупвайте клетката с играчки за птици. Повечето птици наистина се нуждаят само от две до три играчки за птици наведнъж, за да ги занимават. Въпреки това, играта с едни и същи играчки за продължителен период от време може да стане много скучна за тях. Като добра рутина, можем да предложим, да  почиствате клетките по веднъж седмично. Когато правите това, премахнете всички играчки за птици и ги заменете с нови. Поддържайте арсенал с 8 до 12 играчки за птици в кутия и ги сменяйте всяка седмица, за да няма омръзване

Играчки за птици

Например, ако имате любима играчка, като люлката за птици, можете да я преместите на друго място в клетката или я заменете за една седмица с някое въже. Друг вариант е да я замените с подобна люлка, която е достатъчно различна, за да накара папагалчето ви да я изследва, сякаш е нова. Може да искате да премахвате и сменяте по една играчка на ден. От вас зависи, но не прекалявайте със стреса.

Правете всичко, което работи за вашата рутина и вашия домашен любимец. Просто сменяйте играчките достатъчно често, за да поддържате живота на вашата птица интересен. При някои играчки за птици нещо толкова просто като обръщане на играчка с главата надолу я прави, нова. Използвай въображението си!

Какво трябва да търсите в играчка за птици?

Преди всичко искате вашата нова играчка за птици да бъде напълно безопасна за вашата собствена птица. Разгледайте играчката внимателно. Има ли струни или нишки от въже, които могат да бъдат издърпани или сдъвкани и да се увият около крак или пръст? Вие наистина не искате да изгубите крайник, защото птицата ви е използвала опасни играчки, ограничаващи притока на кръв към крака.

  • Може ли вашата птица да отчупи парче и да го глътне? Някои от предлаганите на пазара продукти за дъвчене на необработена кожа са достатъчно меки, за да могат особено по-големите птици да откъснат парчета, които след това да заседнат в червата им. Ако имате големи папагали, занете за какво хапане става дума.
  • Има ли крехки парчета дърво, които могат да погълнат? Проверете много внимателно как играчката за птици виси, понякога ноктите на краката, пръстите на краката или самите крака могат да се заклещят в скобите или веригите, причинявайки тежки наранявания.

Също така вижте колко лесно може да се почисти играчката. Много птици обичат да седят над играчките си и да акат върху тях или да повръщат храна, за да нахранят любимата си играчка. И да, понякога дори се опитват да се чифтосват с тях. Всички тези любими дейности на птиците могат да оставят играчките доста замърсени. Затова е разумно да се уверите, че можете лесно да почистите играчката. Ако е такъв тип играчка, която ще трябва да изхвърлите, след като е мръсна, това бързо става скъпо за вас.

Играчки за птици

Неща, които трябва да имате предвид, когато избирате най-добрите играчки за птици

Накратко, опитайте се да мислите като птица, когато избирате играчки за птици. Ако някой окачи това нещо в средата на хола ви, ще ви пречи ли, ако летите до кухнята за лека закуска? Изглежда ли като нещо, на което бихте се забавлявали да се катерите или да гледате? Има ли нещо в него, което може да закачи някоя част от тялото ви, ако си играете с него? Вкусно ли е и става ли за ядене? Ако не, ще се разболея ли, ако реша да го ям?

Играчките за птици не трябва да са скъпи. Можете да изпробвате нови играчки за птици и да направите няколко свои собствени. Отрязването на някои безопасни за птиците плодови клони (без пестициди), които да се използват като кацалки за птици и играчки за дъвчене, е отлично за умствена стимулация и обогатяване. Някои птици дори обичат ролки от хартиени кърпи, пълни с вестник.

Гледайте какво обича да прави вашата птица и какво правят дивите птици с времето си, а след това оставете въображението си да се развихри. Няма нищо по-забавно от това да се опитвате да мислите като вашата птица спътник и да разбирате какво и защо правят това, което правят.

Играчки за птици

Често задавани въпроси

Какви видове играчки са подходящи за птици?

Отговор: Подходящите играчки за птици включват висящи плодчета, камбанки, верижки с дървени или пластмасови елементи за гризане, интерактивни играчки с храна и лабиринти, които стимулират техния интелект.

Как да избера подходящи играчки за моята птица?

Отговор: Изборът на играчки за птици зависи от размера, породата и предпочитанията на вашия вид птица. Важно е да избирате играчки, които са безопасни, забавни и подходящи за възрастта и нивото на активност на вашата конкретна птица.

Какви са ползите от играчките за птици за тяхното физическо и психическо здраве?

Отговор: Играчките за птици предоставят физическа активност, стимулират гризането и търсенето на храна, като същевременно предотвратяват скуката и депресията. Те също така подобряват моториката и развиват интелекта на птицата чрез интерактивни предизвикателства.

Как да предотвратя скука за птицата ми и да я забавлявам с играчки?

Отговор: За да нямате скучаеща птица, редовно обновявайте и разнообразявайте играчките й. Използвайте различни видове играчки, които да стимулират различните сетива и инстинкти на птицата.

Как да се грижа за играчките на птицата си за максимална хигиена и безопасност?

Отговор: Периодично почиствайте играчките на птицата си с хигиенни продукти, които са безопасни за употреба. Избягвайте играчки с остри или лесно разрушими части, които биха могли да представляват опасност за вашата птица. Винаги избирайте качествени играчки от неметални материали, които са безопасни за гризане и разглеждане.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма