+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Цвят

Разфасовка

Оборудване на клетки за птици

Показване на 7 резултата

Оборудване на клетка за птици – основите са важни

Да имате птица като домашен любимец носи толкова много радост и щастие в дома. Разбира се, вие искате да дадете на птичето си точно толкова щастие, колкото те ви дават. Така че им направете местообитание, което напълно отговаря на техните индивидуални нужди.

Оборудване на клетки за птици

Знаете ли, че един размер не е подходящ за всички, когато става въпрос за клетки за птици? Има много неща, които трябва да имате предвид, когато сте готови да започнете с оборудването на вашата клетка за птици. Трябва да напълните клетката с аксесоари като кацалки, постелки, играчки, купи и бани за птици. За да направите дома им функционален и удобен за тях. Използвайте тези прости насоки от Petstation.bg, за да може вашето птиче да има достатъчно жизнено пространство и да живее щастлив и здравословен живот.

Как да изберем правилната клетка за птици?

Изборът на най-добрата клетка за вашата домашна птица може да бъде труден, но предоставянето на подходящата клетка за живеене е изключително важно. Когато избирате между многото размери и типове, имайте предвид:

  • Видът дом, който най-добре подхожда на вида на вашата птица;
  • Размерът на вашата птица;
  • Колко птици ще живеят заедно;
  • Местоположението на клетката.

Рзмер и форма на клетката

Изненадващо, ширината на клетката е по-голяма грижа, отколкото височината. Изберете клетка, която е минимум два пъти по-широка от размаха на крилете на вашата птица. Клетка за множество птици трябва да бъде още по-просторна.

Материал на клетката и разстояние между прътите

Клетката на вашите птици е това, което ги пази в безопасност, така че изборът на такава, която е от правилния материал и има решетки, които ще ги защитят, е наложително. Вие също искате да намерите клетка, която работи за вас, когато става въпрос за поддържането й чиста. Имайте предвид тези съвети за материала и разстоянието между прътите, когато избирате клетката.

  • Клетка за птици от неръждаема стомана е достъпна и издръжлива.
  • Уверете се, че решетките са достатъчно близо една до друга, така че птицата да не може да се промуши.
  • Погледнете внимателно долната скара, защото някои се почистват по-лесно от други.

Обзавеждане на клетка за птици

Сега, след като сте избрали правилната клетка, е време да украсите! Обзавеждането на клетката им с увлекателни декорации и играчки ще ги забавлява и ще ги накара да обичат новия си дом още повече. Освен базовите елементи като храна и вода, съществуват и други аксесоари, които могат да направят живота на вашата птица по-удобен и интересен. Гризалки, катерушки и играчки предоставят физическа и психическа стимулация, която е важна за здравето на птицата ви.

Купи и чинии за птици

Всяка птица ще се нуждае от купа за храна и две купи за вода. Една за пиене и една за къпане. Можете също така да поставите вана за птици директно в жилищното пространство на вашата птица. Някои купи се заключват на място, което им помага да не се разлеят.

 

Хранилки и поилки за птици

Изберете хранилки и поилки, които са лесни за почистване и не позволяват на птицата да влезе в тях с тялото си, което може да доведе до замърсяване на храната и водата.

Кацалки и костури

Птиците обичат кацалки, така че дайте им няколко, от които да избират, на различни височини и от различни материали. Естествените дървени кацалки се използват и като стълбове за кълване, така че ще трябва да се сменят редовно. Плетеното въже играе ролята на гъвкав костур, а бетонът може да бъде добър избор за по-нисък костур. За да разберете правилната ширина за кацалка, проверете краката на вашата птица. Вижте ръководството ни в категорията за кацалки за птици.

Осветление и топлина

Птиците се нуждаят от подходящо осветление и топлина, за да се чувстват комфортно и здраво. Уверете се, че клетката е разположена на място, където няма да бъде изложена на директна слънчева светлина и внезапни температурни промени. Ако е необходимо, вземете лампи, за да осигурите допълнителна светлина.

Оборудване на клетки за птици

Спално бельо/постелки за птици

Постелете пода на птичарника с постелки от рециклирана хартия или използвайте хартиена подложка. Сменяйте подложката поне през ден.

Скривалища или къщички за птици

Особено за по-дребните птици, като канарчета и финки, скривалищата предлагат усещане за сигурност и уединение. Важно е редовно да проверявате и подменяте аксесоарите в клетката, за да гарантирате, че те остават безопасни и интересни.

Играчки за клетка за птици

Птиците обичат стимулиращия декор на клетките и играчките. Някои страхотни възможности за избор включват:

  • Възли с въжета, усукани играчки;
  • Пъзели за птици с лакомства вътре;
  • Люлки и стълби;
  • Разпадащи се играчки, предназначени да бъдат накълвани на парчета;
  • Играчки за дъвчене, укрепващи клюна на птицата.

Когато избирате декорация на клетка, безопасността е на първо място. Не давайте на птиците нищо, което може случайно да бъде погълнато, или нещо, което може да ги оплете.

Без значение кой тип птица решите да доведете в дома си, сега можете да вземете по-добре информирано решение относно най-добрата настройка на клетката за вашия конкретен домашен любимец.

Оборудването за клетка за птици играе ключова роля за активността и щастието на птиците. Изберете клетка, която отговаря на нуждите и изискванията на вашата конкретна птица, и не забравяйте да предоставяте подходяща грижа и внимание за нейния вид. Вашата птица ще ви бъде благодарна с любов и радост.

Задължително ли е да имам стойка за клетка за птици?

Не е задължително да имате специална стойка за клетка за птици, но тя може да предложи редица предимства както за вас, така и за вашата птица. Ето някои от основните причини, поради които може да решите да инвестирате в стойка за клетката:

  • Безопасност – Стойката може да помогне да се поддържа клетката на стабилно и сигурно място, далеч от други домашни любимци, малки деца или опасности като токови удари. Това може да намали риска от падане на клетката и потенциално нараняване на птицата.
  • Подходяща височина – Поставянето на клетката на стойка може да осигури оптимална височина, което е важно за психологическото здраве на птицата. Птиците обикновено предпочитат да бъдат на място, откъдето могат да наблюдават околната среда. Височината може да ги накара да се чувстват по-сигурни и комфортно.
  • Пространствена организация – Използването на стойка може да помогне за ефективното използване на пространството във вашия дом. Стойките често имат допълнителни рафтове или пространство за съхранение на аксесоари за птици, храна и други необходими предмети.
  • Естетика – Стойка за клетка за птици може да допринесе за визуалната привлекателност на аранжировката във вашия дом. Съществуват разнообразни стилове и дизайни, които могат да се впишат хармонично в интериора на вашето жилище.

Оборудване на клетки за птици

Стойката за клетка за птици не е абсолютно задължителна. Но тя може да добави допълнително удобство и функционалност. Ако решите, че стойка не е подходяща за вашето пространство или бюджет, важно е да намерите друг подходящ начин за поставяне на клетката. Като се уверите, че е на безопасно и стабилно място.

Често задавани въпроси

Какъв трябва да е размерът на клетката за моята птица?

Отговор: Идеалният размер на клетката зависи от вида на птицата и нейните нужди. Като общо правило, клетката трябва да е достатъчно голяма, така че птицата да може да разпери крилете си напълно без да ги удря в решетките. За активни птици, като папагали, препоръчително е да се предостави допълнително пространство за игра и летене.

Колко често трябва да се почиства клетката?

Отговор: Клетката трябва да се почиства поне веднъж седмично, като се измива и дезинфекцира подходящо. Подложката или хартията на дъното на клетката трябва да се сменя ежедневно, за да се поддържа чиста и хигиенична среда.

Какви играчки са подходящи за моята птица?

Отговор: Играчките трябва да са безопасни и подходящи за вида на вашата птица. Дървени играчки, въжета, звънчета и нечупливи огледала са чудесен избор за повечето птици. Важно е редовно да проверявате играчките за признаци на износване и да ги подменяте, ако се налага.

Нужна ли е баня в клетката за моята птица?

Отговор: Много птици обичат да се къпят и купичка за баня може да помогне за поддържането на добро здраве на перата. Включването на малка къпалня в клетката или предоставянето на редовни възможности за къпане в контролирана среда може да бъде много полезно.

Как да избера правилната кацалка за клетката?

Отговор: Кацалките трябва да са с различна дебелина и текстура, за да подпомогнат здравето на краката на птицата. Избягвайте полираните или пластмасови кацалки, тъй като те могат да доведат до подхлъзване и да не предлагат достатъчно упражнения за пръстите на птицата. Подходящи материали включват натурално дърво, въже или специални ортопедични кацалки за птици.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма