+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Лакомства за малки любимци

Показване на 3 резултата

Най-добрите лакомства за малки домашни любимци

Както всички нас, така и вашият космат приятел също обича лакомства. Ако търсите как да подсладите живота на вашия гризач, сега е чудесен момент да разберете какво да сложите в кошницата си.

Не забравяйте, че вашите малки любимци имат и малки стомаси, така че е важно да давате лакомства в умерени количества. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, преди да въведете човешка храна в диетата на вашия малък домашен любимец.

Лакомства за малки любимци

Лакомства за чинчили

Любознателни, сладки, луди и пухкави. Има толкова много причини, поради които хората обичат да имат чинчили като домашни любимци. Те харесват лакомства, колкото и сладки да са, като сушени плодове, кисело мляко и моркови.

  • Опитайте тези лакомства за чинчилисушени шипки, хибискус, листа от глухарче, бисквити, печени с ябълки, здравословни топинги с папая.
  • Избягвайте тезивсичко на животинска основа, шоколад и царевица.

Лакомства за домашни порчета

Силно харесвани от собствениците си, домашните порчета са дълги и кльощави домашни любимци с енергичен и забавен характер. Знаете ли, че фретките са опитомени от преди 2500 години? Да, в Petstation.bg нямахме толкова много време за да опитомим лично, но имахме много време, за да разберем какво обичат да ядат.

  • Опитайте тези лакомства за фреткихапки варено пилешко, пуешко или агнешко месо и яйца.
  • Избягвайте тези неща – плодове, зеленчуци, млечни продукти и шоколад.

Лакомства за джербили

Някога известни като пустинни плъхове, джербилите се превърнаха в много популярни семейни домашни любимци благодарение на тяхната активна, социална и любопитна природа. Освен това са много малки и дружелюбни, така че са чудесни за начинаещи собственици на домашни любимци.

  • Опитайте тези лакомтсва за джербили – пресни плодове и зеленчуци като моркови, броколи, ябълки и горски плодове, ядки, слънчогледови и тиквени семки (само че внимавайте), неподсладена зърнена закуска, сушени плодове като стафиди и касис, малки парчета сирене.
  • Избягвайте тези да храните джербили с тези неща – сурови храни като боб, картофи, лук и листа от ревен, чипс, шоколад, цитрусови плодове.

 Лакомства за Морски свинчета

Нежно, жизнено и игриво, морското свинче е най-популярният малък домашен любимец. Но какви лакомства ще накарат прасенцето ви да замърка от радост? Опитайте тези лакомства и разберете шумовете, които издават със следващите ни предложения.

  • Опитайте тези лакомства за морски свинчета – маруля, малинови листа и тиквички.
  • Избягвайте да давате това на морско свинче – авокадо, кокосов орех, млечни продукти, чесън, месо и картофи.

Лакомства за Хамстери

С цели 24 вида е вероятно да намерите точния хамстер, който да обичате. Ето с какво да ги храните и какво да избягвате на всяка цена.

  • Опитайте тези лакомства за хамстери – моркови, тиква, броколи, краставици, ябълки, круши и горски плодове.
  • Избягвайте тези храни – бадеми, целина, шоколад, чесън, маруля, лук, фъстъци и картофи.

Лакомства за мишки

Когато видите домашна мишка, е трудно да не се влюбите, нали. Те са малки с ярки очи, изящни лапи и сладко потрепващо носле. Дръжте носа им да потрепва с тези лакомства!

  • Опитайте тези лакомтсва за мишки – карфиол, ябълки и боровинки.
  • Избягвайте тези храни – цитрусови плодове, млечни продукти, краставици, пъпеши и маруля.

Лакомства за малки любимци

Лакомства за зайци

Независимо дали са големи или малки, с клепнали уши или не, зайците са икони на привлекателност. Те обичат да живеят с други зайчета, което ги прави идеални компаньони за любителите на домашни любимци, които искат къща, пълна с пух.

  • Опитайте тези лакомства за зайци – босилек, листа от броколи, целина и полезни бисквитки.
  • Избягвайте да храните зайчето си това – шоколад, авокадо и хляб.
Лакомства за плъхчета

Ако сте гледали Пепеляшка или Стюарт Литъл, вероятно харесвате мишки и плъхове. Много хора харесват малките, изразителни лица и привързаните, интелигентни личности на плъховете.

  • Опитайте тези лакомства за плъхчета – боровинки, пъпеш, моркови и банани.
  • Избягвайте тези храни – шоколад и цитрусови плодове.

Често задавани въпроси

 

Какви видове лакомства са подходящи за малките ми домашни любимци като зайци, джербили и хамстери?

Отговор: Подходящи лакомства за зайци, джербили и хамстери включват сушени плодове като ябълки, банани и грозде. Семена като слънчогледови и тиквени, сушени зеленчуци и комерсиално произведени лакомства за гризачи.

Колко често мога да давам лакомства на дегу или катеричка, без да им навредя на здравето?

Отговор: Лакомствата трябва да се предлагат с мярка и като част от балансираната диета на дегуто или катеричката. Обикновено е препоръчително да се дават лакомства един или два пъти седмично, за да се избегне прекомерното хранене и евентуални здравословни проблеми.

Как да разбера дали лакомството, което предлагам на моите морски свинчета, е безопасно за тях?

Отговор: Преди да дадете лакомство на морските свинчета, уверете се, че е безопасно за тях, като изследвате съставките и проверите за евентуални алергени. По-добре е да се консултирате с ветеринарен лекар, ако не сте сигурни.

Има ли определени лакомства, които са особено полезни за здравето на моите малки домашни любимци?

Отговор: Да, някои лакомства могат да бъдат полезни за здравето на малките домашни любимци. Например, лакомствата, богати на витамини и минерали, като сушени ягоди или броколи, могат да бъдат добри за тяхното общо благосъстояние

Как да предотвратя прекомерното хранене с лакомства и да запазя здравословната диета на моите зайци, джербили и други малки животни?

Отговор: Важно е да се следи количеството на дадените лакомства и да се включват като част от общата храна. Ограничете броя на лакомствата и избягвайте да им давате прекалено много, за да запазите здравословната диета на вашите малки домашни любимци.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма