+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за хамстери

Показване на единствения резултат

Какво могат да ядат хамстерите?

Правилна храна и грижа са от решаващо значение за поддържането на вашия хамстер във форма и здраве възможно най-дълго. Храната на хамстера трябва да се състои основно от същите гранули за гризачи, които ядат мишките и плъховете. Храна за вашият домашен любимец вижте тук:

Може да намерите и семена за хамстери, но това трябва да е допълващ източник на хранителни елементи. Имайте предвид, че семената за хамстери не трябва да бъдат основният източник на храна за вашия хамстер, тъй като може да причини хранителен дефицит на витамини, минерали и аминокиселини. Добре, хайде да разберем какво можем и какво не можем, когато става дума за хамстер.

Храна за хамстери Какво ядат хамстерите?

Здравословната гранулирана храна за хамстери трябва да съдържа приблизително:

  • 15-25% протеин,
  • 35-40% въглехидрати,
  • 4-5% мазнини,
  • 5% сурови влакнини.

Работете с вашия ветеринарен лекар, за да определите калорийните нужди на вашия хамстер въз основа на неговия размер и здравословно състояние, но повечето хамстери се нуждаят от ⅛ – ⅓ чаша пелети на ден. Тъй като са нощни животни, повечето хамстери ядат през нощта.

Някои храни за хамстери се състоят предимно от семена. Тези храни трябва да се използват само като допълнение към диета с пелети или изобщо да не се дават. Хамстерите, хранени само със семена, ще имат хранителен дефицит на витамини и минерали, по-специално витамин Е и калций. Храните със семена също съдържат много захар и мазнини, което може да доведе до диабет и затлъстяване. Можете също да допълните диетата на вашия хамстер със зеленчуци и малки количества плодове като лакомства. Основната им храна обаче трябва да бъде гранули за гризачи.

Винаги слагайте прясна вода на вашия хамстер, всеки ден. Хамстерите пият приблизително 10 милилитра вода на 100 грама телесно тегло на ден. Най-добре е да предоставите вода в бутилка със сиперна тръба от неръждаема стомана.

Какви човешки храни могат да ядат хамстерите?

Всички човешки храни трябва да се предлагат умерено и не са необходими, ако храните хамстера си с добре балансирана суха храна за хамстери. Храните, които са безопасни за хамстери, включват:

  • Зърнени закуски без захар,
  • Листни зеленчуци,
  • Семена,
  • Моркови,
  • Ябълки,
  • Стафиди,
  • Грах,
  • Пипер,
  • Краставици.

Избягвайте да давате на хамстера си сушени плодове и зеленчуци, тъй като те са с високо съдържание на захар.

Често задавани въпроси

Могат ли хамстерите да ядат банани и грозде?

Отговор: Да, но в умерени количества или просто като лакомство от време на време, защото са с
високо съдържание на захар.

Могат ли хамстерите да ядат ябълки?

Отговор: Да, но в умерени количества или просто като лакомство от време на време, защото са с високо съдържание на захар. Не хранете хамстера със семена или кори от ябълки.

Могат ли хамстерите да ядат целина?

Отговор:Да, целината може да се предлага от време на време, но не твърде много, за да се предотврати диария.

Могат ли хамстерите да ядат маруля?

Отговор: Да, могат да се хранят с листни зеленчуци, но не твърде много, за да се предотврати диария.

Могат ли хамстерите да ядат броколи?

Отговор: Да, може да давате броколи от време на време, но не прекалено много.

Могат ли хамстерите да ядат портокали?

Отговор: Не, не се препоръчва да храните хамстери с портокали или други цитрусови плодове.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма