+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за фретки

Показване на единствения резултат

Какво ядат поровете

Току-що донесохте у дома първия си домашен пор и може би се чудите, какво ядат? Поддържането на подходяща храна за порове е ключов фактор за подпомагане на вашия космат приятел да живее дълъг и щастлив живот. Няма страшно, днес на пазара има много възможности за храна за порчета и сега ще ви помогнем да се ориентирате.

Храна за фретки

Какво могат да ядат поровете

Поровете или познати още като фретки, подобно на котките, са задължителни месоядни животни, което означава, че получават хранителни вещества от протеини, базирани на месо. Много ветеринарни лекари смятат, че често срещаните проблеми като възпалителни заболявания на червата и инсулином са пряко свързани с храненето на фретките с неподходящи храни.

  • Никога не хранете своя пор с котешка храна. Докато порът технически може да яде котешка храна, те все пак изискват по-голямо количество протеин в диетата си, което повечето котешки храни не предлагат.
  • Винаги хранете домашния си пор с храна, специално формулирана за порове.

Най-добрите храни за порчета

Здравословната храна за порове не трябва да съдържа семена, ядки или парченца сушени плодове. Храната за фретки трябва да изглежда еднакво, без изкуствени оцветители или друго разнообразие във формулата.
Много храни, предназначени за порове, могат често да променят формулите си. Поровете често са изключително придирчиви към храната си и се привързват към вкуса и усещането от нея.

Това може да бъде сериозен проблем, когато производителят направи промяна. Така че ви препоръчваме да закупите няколко различни марки храна за порове и да ги смесите в общ контейнер. Така ще миксирате вкуса и ще улесните прехода в бъдеще, ако е необходимо.
Храната трябва да е достъпна за вашия пор денонощно и трябва да се проверява ежедневно. Отстранете всички мокри, замърсени или хрупкави гранули за порчета, които вече не са подходящи за ядене.
Лакомства за порове
Фретките са малки животни, така че порциите лакомства трябва да бъдат малки, за да се поддържа добро хранене. Изберете здравословни лакомства за порове, които допълват храната им, а не я съсипват.Сега ще се изненадате но, пюрето за порчета от месо без допълнителни съставки често е вкусна закуска за вашия пор. Това е особено полезно лакомство, което да комбинирате с лекарства, ако е необходимо. Не хранете бебе порче с храни, които съдържат ориз, зеленчуци или парчета.
Друго добро лакомство за порове е пилешката супа. Основен продукт за болния пор, супата е здравословна добавка към диетата на всяка фретка.
Можете също така да предложите на вашия пор малки парчета варено пиле, пуешко, телешко или риба. Не забравяйте да отстраните костите и кожата и се уверете, че е добре сварено и нарязано на относително малки кубчета.

Храна за фретки

Какво не могат да ядат поровете

Списъкът с това, което домашните порчета не трябва да ядат, е много по-дълъг от списъка с това, което трябва да се яде. Като общо правило, ако дадена храна не е на основата на месо, вашият пор не трябва да я яде.Нещата, които домашните порове не трябва да ядат, включват:
• Котешка храна,
• Кучешка храна,
• Стафиди и други плодове,
• Човешка храна (с изключение на малки парчета варено месо),
• Зеленчуци,
• Кости,

Как да храним домашен пор

Действителният процес на хранене на пор е прост – просто поставете приблизително ¼ чаша здравословна смес от гранули за фретки в тежка хранилка, веднъж на ден. Имайте предвид, че поровете обичат да си играят в храната и водата си. В тази връзка, използването на тежки глинени купички и разделянето на храната и водата на известно разстояние помага за предотвратяване на бъркотия и замърсяване.
Храната и водата трябва да се проверят приблизително на 12 часа и да се сменят, ако е необходимо. Поровете често не обичат да ядат трохи, така че ако в купата има много трохи, изхвърлете я и започнете на чисто. Водата също трябва да се осигурява в тежки глинени съдове и да се проверява и сменя често. Някои порове ще пият от бутилки с вода, но по-голямата част предпочитат и пият по-добре от глинени съдове.

Храна за фретки

Често задавани въпроси

Какво ядат домашните порове в природата?

Отговор: Домашните порове, каквито ги познаваме, не съществуват в дивата природа. Смята се, че са опитомени от европейския пор, който яде предимно дребни гризачи, земноводни и птици.

Какво ядат домашните порове?

Отговор: Домашните порове се хранят със смес от висококачествени гранули с високо съдържание на протеини, предназначени за порове. Диетата на фретките често се допълва с някои по-меки лакомства с високо съдържание на протеини, като пюрирана бебешка храна и месо.

Могат ли поровете да ядат котешка храна?

Отговор: Не.Има няколко скъпи храни с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати, предназначени за котки, които са подходящи и за порове, но това е по-скоро изключение, отколкото правило. Освен това размерът на гранулите обикновено е различен, което затруднява дъвченето на поровете и дори може да увреди зъбите им.

Могат ли поровете да ядат кучешка храна?

Отговор: Не,поровете никога не трябва да се хранят с кучешка храна. Тя е с твърде високо съдържание на въглехидрати, за да го усвоят правилно. Не съдържа хранителните вещества в правилния баланс за метаболизма на поровете и е твърде голяма гранула, за да се побере правилно в устата им, без да причини някаква вреда.

 

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма