+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Консервирана храна за кучета

Показване на 1–12 от 88 резултата

Консервирана храна за кучета

Консервирана храна за кучета: производителите предлагат консервирани храни, чийто състав и хранителна стойност са възможно най-близки до естествената диета. Понякога дори я превъзхождат.

Оптималното решение за грижовните им собственици

Така наречената влажна диета съдържа значително количество течност, месо или риба, карантии, зеленчуци или плодове, комплекси от витамини и минерали, всички, необходими за организма на кучето.

Такава храна може да се дава на домашния любимец постоянно, като се редува със сухи гранули или натурални продукти. Консервираната храна е незаменима при пътуване с куче. До вилата, на пикник, на почивка до морето, по време на по-дълги пътувания, когато не е възможно да се храни с естествена храна.

Мократа храна се продава в удобни контейнери – консерви, чийто обем обикновено е предназначен за едно хранене на кучето.

Консервирана храна се предлага за кучета от различни породи и различни размери, така че е лесно да изберете правилния продукт, както за домашните любимци „джобен размер“, така и за едрите породи кучета.

Консервирана храна за кучета

Ползите от консервираните храни за кучета

Организмът на кучето се нуждае от хранителна и пълноценна храна, без значение дали стопаните имат време и възможност да купуват качествена храна или да приготвят домашна храна. Консервираната храна решава този проблем и има още редица предимства:

  • Осигурява пълноценно хранене, всички необходими вещества за тялото на кучето;
  • Има удобна опаковка – можете да я вземете със себе си на вилата, на път;
  • Големият избор от форми и вкусове Ви позволява да изберете консервирана храна в съответствие с нуждите и вкусовите предпочитания на домашния Ви любимец;
  • Позволява Ви точно да изчислите размера на порциите въз основа на теглото и породата;
  • Налице са множество положителни отзиви на ветеринарни лекари за състоянието на здравето на кучетата при консумация на висококачествена консервирана храна.

За кои породи кучета се препоръчва хранене само на консервирана храна

Овчарската порода кучета например извличат максимум хранителни вещества от всяка храна, която ядат. Докато домашните кучета без порода (мелези) са по-взискателни към храната.

За кои породи кучета се препоръчва хранене само на консервирана храна

Една от най-чувствителните към хранителните качества е породата йорки. Черният им дроб участва минимално в храносмилателния процес. Така че собствениците им трябва внимателно да подбират храната им. Затова консервираната храна е най-доброто решение за тях.

Дребните породи често страдат от храносмилателни разстройства

Други дребни породи също често страдат от храносмилателни разстройства, когато консумират некачествена храна. Проверката на качеството на естествените продукти и правилното им приготвяне е проблематична.

Така че е правилно решение да закупите най-добрата консервирана храна. Отколкото да рискувате със здравето на кучето си и да плащате за лечение.

Разгледайте предложенията ни за Суха храна за кучета.

Предимства на консервираната храна за кучета  Като значително по-високата им дълготрайност и лесно съхранение, са основен фактор за изборът на този тип храна. Отделно, вкусовите качества на консервираната храна са по-силно изразени, което се харесва много от кучетата.
Вкусът на консервираната храна за кучета Може да бъде много разнообразен, като ароматът на храната се запазва в консервата също толково силен, както и в момента на консервирането. Изборът на вкус и аромат ще зависи от предпочитанията на вашето куче, като обикновено се смесват вкусове на зеленчуци с някакъв вид месо.
Удобството на консервираната храна за кучета Безспорно се изрязява в твърдостта на опаковката, лесното съхранение и пренасяне на дълги разстояния. Също така, консервите съдържат мокра храна за кучета, така че не се налага допълнителна обработка на кучешката храна.
Полезно ли е да се яде само консервирана храна за кучета Не е въпрос с прост отговор, но като цяло консумирането само на един тип храна за кучета не е препоръчително. Консумирането на храна от консерва ще е толкова полезно за вашето куче, колкото това му осигурява нужните хранителни вещества за деня.

От petstation.bg препоръчваме разнообразен хранителен режим, включващ суха храна за кучета, за да поддържате зъбите на кучето, както и заради калорииният контрол.

Храненето само с консервирана храна за кучета  Ще доведе до неразнообразна диета за вашето куче и ще изпусне преимуществата на другите видове храни. Консервираната храна за кучета може да изпълва изцяло хранителните нужди на вашето куче, но няма как да замени разнообразното хранене, напълно. В същото време, консумирането само на консервирана храна, няма да навреди на кучето.

Плюсове, минуси и на консервираната храна за кучета

Плюсове, минуси и на консервираната храна за кучета

Добре ли е да храня кучето си консервирана храна?

Докато разглеждате зоомагазите, е обичайно да прочетете как загрижени стопани на домашни любимци задават точно този въпрос. Отговорите варират в зависимост от опита и предпочитанията на служителите, но Кучеландия е тук, за да ви каже за тези безпристрастни плюсове, минуси.

Както и митове за консервирана храна за кучета, преди да вземете най-доброто решение за нуждите на вашето куче.

Предимства на храненето с консервирана кучешка храна
  1. Кучетата я обичат.

Да, така е! Консервираната храна за кучета има интензивен аромат поради влагата и метода на готвене при ниска температура. Повечето кучета ще изтичат до кухнята, когато посегнете за отварачка за консерви. Използвайте това нещо във ваша полза и сложете чаена лъжичка или малко повече върху гранулите, като се уверите, че сте покрили добре всяка гранула и я поднесете.

  1. Консервите за кучета имат много влага.

Повечето консерви с кучешка храна съдържат 70 процента влага, което предотвратява някои инфекции на пикочните пътища. Когато храните кучето си с консервирана храна, ще забележите, че вашето куче не пие толкова много вода, особено в сравнение с храненето със сухи гранули. Само не забравяйте да сложите консервата в хладилника за една нощ, за да предотвратите изтичане на съдържанието върху килима или паркета.

  1. Чудесен начин за скриване на лекарства.

Ако кучето ви се нуждае от ежедневни лекарства, консервираната храна върши страхотна работа, като прикрива прахообразното лекарство с горчив вкус с невероятния си аромат. Освен това е чудесно скривалище за хапчета поради своята текстура и е перфектната консистенция за течни лекарства.

  1. Балансирано хранене.

За разлика от много вкусни хранителни добавки, консервираната храна за кучета съдържа балансирано хранене и може да се храни самостоятелно или смесена с гранули. Независимо от това, тя е пълна с много витамини и минерали. С по-високо съдържание на влага, това поддържа по-ниски калории, което е идеално за кучета, които имат нужда от контрол на теглото.

  1. По-малко добавки от сухата храна за кучета.

Ако се притеснявате за хранителните добавки, тогава отхвърлете чувството си за вина, когато храните домашния си любимец с консерви за кучета. Благодарение на процеса на консервиране, който затваря храната в херметически затворен контейнер, са необходими по-малко добавки и консерванти.

След като херметичното уплътнение е счупено, консервираната храна има ограничен срок на годност (максимум три дни). Освен това консервираната храна се готви при по-ниска температура от гранулите, което означава, че съдържа по-големи количества естествено срещащи се витамини и минерали от съставките си, отколкото в гранулите.

  1. Консервите за кучета са лесни за поглъщане.

Консервираната храна е по-лесна за дъвчене, особено за кучета с липсващи зъби и възпалени венци. Ако някога сте изпитвали агонията да молите болно или възстановяващо се куче да яде, знаете колко трудно може да бъде наистина и сте благодарни, когато консервираната храна лесно примамва болните кучета да ядат.

Недостатъци на консервираната храна за кучета

Когато се сварят, няма толкова много минуси, колкото плюсове. Интересно, а?

  1. Консервите за кучета са сравнително скъпи.

Със средна цена от 3.50 лв. за кутия от 350 грама, сметката ви може да се увеличи бързо. Не забравяйте, че гранулите съдържат по-малко влага, така че трябва да давате повече консервирана храна, отколкото гранули. За малките кучета това може да не е проблем.

За големи и гигантски породи кучета храненето с консервирана храна определено може да изпразни портфейла ви. Като пример, възрастен ротвайлер се нуждае от шест кутии кучешка храна, за да задоволи ежедневните си хранителни нужди. Да, шест кутии! Това са 21 лв. на ден и 147 лв. на седмица – а това боли!

  1. Може да създаде капризно куче.

Е, кой иска да яде торта без глазура, нали? Това може да се случи, но не се случва на всички кучета. Препоръчваме да смесвате малки количества консервирана храна с гранули, така че обичайната ви цена да е средно 16-20 лв. на седмица за гигантска порода кучета.

  1. След отваряне, консервите за кучета имат кратък срок на годност.

Това е вярно. След като съдържанието на консервирана храна е изложено на въздух, срокът на годност е ограничен. За най-добри резултати покрийте с найлонова торбичка с цип или капак и съхранявайте в хладилника за максимум три дни.

Митове относно консервите за кучета

Митове относно консервите за кучета

Много стопани на домашни любимци избягват консервираната храна, защото са чували, че консервираната храна не почиства зъбите на кучетата, но има и още нещо в историята.

Това беше общоприето вярване до скоро, но изглежда, че хрупкавата гранула не винаги почиства зъбите на кучетата.

Помислете за това за минута: Ако гранулираната храна почиства зъбите, няма да имаме толкова много кучета, които се нуждаят от годишни зъболекарски прегледи.

Какво ще кажете за кучетата, които поглъщат гранулите цели? Да, има много от тях, където гранулите никога не докосват зъбите им. За да почистите зъбите на вашето куче, редовното миене с четка и паста за кучешки зъби е повече от препоръчително.

Често задавани въпроси

Добре ли е да храня кучето си само с консервирана храна?

Отговор: Консервираната храна за кучета има някои предимства пред останалите храни: тя има много високо съдържание на вода, което често означава, че кучето може да се наслади на по-голяма порция на всяко хранене, за да осигури същия брой енергийни калории като еквивалентна порция от суха храна за кучета. Повечето кучета предпочитат вкуса на консервираната храна пред този на гранулите.

Колко дълго трае консервираната храна за кучета, след отваряне?

Отговор: Пряк отговор – до 4 часа. След отварянето си, консервираната храна за кучета, може да трае от 2 до не повече от 4 часа. Всяка неизползвана консервирана храна трябва незабавно да се прибере в хладилника. Четете описанията на всеки продукт, за да разберете препоръките на производителя, за това колко дълго може да изтрае храната, след като се отвори и постави в хладилника.

Колко консервирана храна трябва да яде кучето ми на ден?

Отговор: Давайте на кучето си порция от около 85-100 гр. на всеки 1,5 кг. телесно тегло на кучето ви, дневно, разделена на две или повече хранения. Коригирайте това количество според нуждите на кучето, за да поддържате идеалното състояние на тялото на вашия най-добър приятел. Ако смесвате със суха храна, не забравяйте, че една кутия от 85-100 гр. замества около ¼ чаша суха храна за кучета.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма