+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Цена

Нужда

Вид

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Цена

Нужда

Вид

Разфасовка

Козметика за очи и уши за кучета

Показване на 4 резултата

Прости съвети за здравето на очите и ушите на кучетата

Грижата за здравето на вашето куче е от съществено значение, за да се гарантира, че то живее дълъг и щастлив живот. Два важни аспекта на цялостното благосъстояние на вашето куче са здравето на очите и ушите му. В тази публикация на Petstation.bg ще обсъдим козметика за очи и уши за кучета. А също някои прости съвети и най-добри практики, които трябва да помогнат за поддържане здравето на вашето куче.

Козметика за очи и уши за кучета

Как да се грижим за здравето на очите на кучето

Уверете се, че очите на вашето куче са чисти и без петна от сълзи. Кучетата могат да развият секрет или сълзи около очите си, което може да доведе до дискомфорт и инфекции. Трябва да почиствате очите на вашето куче ежедневно с чиста, влажна кърпа или специално формулирана кърпичка за очи. Вижте нашите предложения в магазина, за хипоалергенни кърпички за очи за кучета. Тези нежни кърпички за очи на растителна основа са без аромати и алкохол, като използват хамамелис, алое вера и витамин Е за почистване и подхранване на чувствителната зона около очите.

Редовните прегледи са друга важна част от здравето на очите на кучето. Редовно проверявайте очите на вашето куче при ветеринарен лекар, за да хванете потенциални проблеми навреме. Вашият ветеринарен лекар може да ви посъветва, как да предпазите очите на вашето куче от слънце, например. Има налични аксесоари за кучета като очила за кучета и шапки с козирка за кучета, които понякога са необходимост. Между посещенията при ветеринарен лекар наблюдавайте за зачервяване, подуване, секреция или помътняване в очите на вашето куче. Ако забележите някой от тези симптоми, важно е незабавно да го заведете на ветеринар.

Съвети за здравето на ушите на кучето

Редовното почистване на ушите на вашето куче може да помогне за предотвратяване на ушни инфекции и може да бъде толкова лесно, колкото бързо ежедневно избърсване. При нас ще намерите меки кърпички за уши за кучета. Kоито съдържат хамамелис, естествен почистващ и стягащ агент, плюс смес от успокояващи растителни екстракти. Честото почистване на ушите на вашето куче ще ви помогне да следите за признаци на инфекция. Kато неприятна миризма, зачервяване или секреция. Други признаци включват вашето куче да се чеше по ушите или да клати глава.

Ако вашето куче обича да плува, важно е ушите му да са сухи след това. Можете да използвате памучен тампон, за да изсушите внимателно ушите им или да използвате разтвор за изсушаване на ушите. Понякога може да се нуждаете от специално формулиран почистващ препарат за уши за кучета и мека кърпа или памучна топка за почистване на ушите. Точно както при здравето на очите, редовното преглеждане на ушите на вашето куче от ветеринарен лекар е важен начин за улавяне на потенциални проблеми.

Поддържането на здравето на очите и ушите на вашето куче е от решаващо значение за цялостното му благосъстояние. Като следвате тези съвети и най-добри практики, можете да помогнете на вашия космат приятел да остане здрав и щастлив.

Грижа за ушите и очите на вашето куче

Проверката на ушите на вашето куче, за предпочитане веднъж седмично, е важна част от рутинната грижа за предотвратяване на ушни инфекции. Грижата за очите също е важна.

Признаци на проблеми с ушите на кучето

Когато проверявате ушите на кучето си, потърсете зачервяване вътре в ухото, подуване на ушната мида или някакви секрети и неприятни миризми в ухото. Неприятната миризма може просто да означава, че ушите на вашето куче се нуждаят от добро почистване или може да има ушна инфекция, която трябва да бъде третирана от вашия ветеринарен лекар.

Всеки проблем с ухото ще накара засегнатите кучета да клатят глави и да ги закачат отстрани на засегнатото ухо. Ако подозирате, че вашето куче има проблем с ушите, потърсете ветеринарна помощ възможно най-скоро – може да има чуждо тяло и ушите бързо да се възпалят и да станат болезнени. Тъпанчето може да бъде увредено, така че не използвайте никакви капки за уши за кучета, докато вашият ветеринарен лекар не погледне в ухото със специален инструмент, наречен отоскоп.

Козметика за очи и уши за кучета

Почистване на ушите на вашето куче

Ушите могат лесно да се почистят с помощта на разтвор за почистване на уши за кучета. Препаратите за почистване на уши премахват излишната влага, кал и остатъци от външния ушен канал. Използвайте само продукти специално за кучета и избягвайте медикаментозни продукти, освен ако не сте посъветвани от вашия ветеринарен лекар. Ето и просто ръководство, как да използвате такъв тип капки за уши за кучета:

  • Вдигнете клепката на ухото и капнете няколко капки почистващ препарат за уши в ушния канал.
  • Масажирайте нежно основата на ухото (ще чуете скърцащ звук, докато го правите), за да подейства разтворът. Използвайте показалеца си и почиствайте само докъдето достига естествено, за да избегнете нараняване на тъпанчето. Спрете, ако това изглежда болезнено за вашия домашен любимец и се консултирайте с вашия ветеринарен лекар.
  • Повторете с другото ухо.
  • Използвайте кърпичка, за да избършете излишния разтвор и да почистите всякакъв восък или остатъци.
  • Никога не използвайте памучни тампони и не пъхайте нещо в ухото, тъй като те могат да повредят чувствителната лигавица на ушния канал или да перфорират тъпанчето.
Предпазване на очите и ушите на кучето
  • Ушни акари

Ушните акари могат да причинят силен сърбеж и треперене на главата. С помощта на отоскоп вашият ветеринарен лекар ще види малки бели движещи се същества върху типичния тъмнокафяв секрет, който се натрупва вътре в ухото. Ако е така, ще трябва да се предпишат инсектицидни капки за уши и тъй като ушните акари са силно заразни, всички домашни любимци в домакинството ще трябва да бъдат лекувани. Масажирайте нежно в основата на ухото, за да разпределите капките в целия ушен канал и избършете излишъка с кърпичка.

  • Ухапвания от мухи

Кучета с изправени уши, като немска овчарка, са особено податливи на ухапвания от мухи по върховете на ушите им. Крем или спрей против мухи, прилагани два пъти на ден, могат да бъдат полезни.

  • Ушни инфекции

Кучета като шпаньоли, бигъли и басет-хаундове са предразположени към бактериални инфекции на външното ухо, тъй като техните клепнали уши предотвратяват циркулацията на въздуха и оттичането на влагата в ушния канал. Ветеринарен лекар ще трябва да види вашето куче, за да се увери, че се използва правилното лекарство и да ви посъветва за стъпките, които трябва да предприемете у дома, за да държите проблема под контрол. Вашият ветеринарен лекар ще ви покаже как да скубете излишните косми, които растат в отвора на ушния канал, за да подобрите вентилацията, да почистите всякакви замърсявания и да запазите ушите сухи.

Грижа за очите

Избършете всички секрети, които се натрупват в ъгъла на очите на вашето куче, с влажна памучна кърпичка и можете внимателно да подстрижете всички излишни дълги косми около очите. Предлагат се продукти, които помагат за намаляване на обезцветяването под и около очите, особено при кучета с бяла козина.

Козметика за очи и уши за кучета

Ако очите сълзят прекомерно, трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар – това може да се дължи на конюнктивит, сериозна язва или аномалии на слъзния канал. Ако има чуждо тяло, като тревно семе, вашето куче може да мига прекомерно и клепачите ще се подуят. Симптоми като тези или всяко възпалено око трябва да се третират като спешен случай, за да се избегнат сериозни усложнения и в най-лошия случай загуба на око.

Често задавани въпроси

Защо е важно да се грижим за очите и ушите на кучето?

Отговор: Очите и ушите на кучетата са чувствителни и могат лесно да се заразят или възпалят, ако не се поддържат правилно. Редовната грижа помага да се предотвратят проблеми като инфекции, акумулиране на ушен восък и неприятни миризми, осигурявайки по-добро качество на живот на вашето куче.

Как да избера подходящия продукт за почистване на очите на моето куче?

Отговор: Изберете продукти, специално формулирани за кучета, които са нежни и безопасни за окото. Избягвайте продукти с твърде силни химикали или алкохол, които могат да дразнят. Потърсете продукти с добри отзиви от други собственици на домашни любимци и се консултирайте с ветеринарен лекар за препоръки.

Как правилно да почистя ушите на моето куче?

Отговор: Използвайте специален раствор за почистване на уши за кучета. Нанесете малко количество от раствора във вътрешността на ухото, масажирайте основата на ухото за няколко секунди, след което оставете кучето да разклати глава. Използвайте мека кърпа или памук за нежно премахване на отделената мръсотия и излишък от препарата.

Може ли да използвам човешки продукти за грижа за очите и ушите на моето куче?

Отговор: Не се препоръчва използването на човешки продукти за кучета, тъй като те могат да съдържат съставки, които са вредни или прекалено силни за деликатната кожа и лигавиците на домашните любимци. Винаги избирайте продукти, специално разработени за животни.

Колко често трябва да почиствам очите и ушите на моето куче?

Отговор: Честотата зависи от породата, възрастта, начина на живот и общото здравословно състояние на кучето. Като общо правило, ушите трябва да се проверяват и почистват веднъж седмично, докато очите могат да се почистват при необходимост, например когато забележите секрети или мръсотия. Обаче, винаги се консултирайте с ветеринар за съвет относно конкретните нужди на вашето куче.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма