+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Цена

Нужда

Вид

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Цена

Нужда

Вид

Разфасовка

Козметика за очи и уши за котки

Показване на 4 резултата

Здрави котешки уши и очи – съвети за грижа към вашата котка

Слухът на котките е по-чувствителен от този на хората. Ушите на котките могат да се въртят до 180 градуса, което им позволява да локализират и идентифицират дори най-слабия шум. При здрава котка ушите обикновено се самопочистват, но редовното наблюдение може да помогне за предотвратяване на проблеми, които могат да попречат на слуха или здравето.

Козметика за очи и уши на котката

Как да се грижите за ушите на вашата котка?

  • Външно ухо на котката

Външното ухо е видимата част. От външната страна е покрито със слой косми. Вътрешната повърхност трябва да е светлорозова и чиста. Ако забележите зачервяване, секреция или подуване, заведете котката си при вашия ветеринарен лекар. Това може да са признаци на инфекция.

  • Вътрешно ухо на котката

Не всички котки могат да бъдат податливи на проверка на вътрешното им ухо. Започнете с галене на котката и поглаждане отстрани на лицето й, преди внимателно да сгънете назад външното ухо, така че ушният канал да стане видим. Вътрешността на ухото на вашата котка трябва да е светлорозова и без мръсотия и ушна кал. Не трябва да има забележима миризма. Неприятната миризма може да показва наличието на инфекция, ушни акари или друг проблем и изисква ветеринарна помощ. Незначителни остатъци, мръсотия или ушна кал могат да се третират внимателно у дома.

Почистване на ушите на вашата котка.

Навлажнете чиста памучна кърпа с топла, но не гореща или използвайте нежен почистващ препарат за уши, предназначен за котки, за да избършете всяка видима ушна кал или други остатъци от долната страна на ушите на вашата котка.

Почистете вътрешната повърхност на външното ухо и ръба на ушния канал, но не се опитвайте да отстранявате остатъци от вътрешността на канала. Не използвайте клечки за уши, защото може да избутате остатъците по-навътре в ушния канал. Ако нежното почистване не решава проблема, заведете котката си на вашия ветеринарен лекар.

Кога да се обадите на вашия ветеринарен лекар.

Ако вашата котка получи травма на външното или вътрешното ухо, незабавно се обадете на вашия ветеринарен лекар. Ако забележите постоянно чесане на ушите, клатене или накланяне на главата, проблеми с равновесието, чувствителност към докосване или звук, или аномалии в слуха, или усетите неприятна миризма, уговорете час, за да прегледате котката си възможно най-скоро.

Повечето проблеми с ушите при котки са незначителни и лесно лечими с почистване или лекарства. Пренебрегването на възможни симптоми на инфекция или загуба на слуха може да доведе до дискомфорт и болка за вашата котка. Проверката на ушите на иначе здрава котка не трябва да причинява болка. Когато се съмнявате, свържете се с вашия ветеринарен лекар.

Козметика за очи и уши на котката

Грижа за очите на вашата котка.

Понякога може да ви предпишат капки за очи или мехлем за очи за вашата котка. Поставянето на капки в очите на котка не винаги е лесно, но не е невъзможна задача. Почистване на очите на вашата котка.

Като цяло няма да е необходимо да почиствате зоната около очите на вашата котка. Ако обаче имате котка с много плоско лице, например персийска котка, тя може да има очи, които постоянно сълзят и трябва да се избърсват редовно. Внимателно избършете с памучен тампон, навлажнен с чиста вода. Използвайте отделна кърпичка за почистване на очи за котки за всяко око и подсушете с мека кърпичка.

Трябва много да се внимава да не се докосва очната ябълка, защото това ще бъде болезнено и котката ви ще се опита да избегне преживяването следващия път.

Често задавани въпроси

Каква е важността на грижата за очите и ушите на котката?

Отговор: Грижата за очите и ушите на котката е от съществено значение за поддържането на тяхното здраве и спретнат вид. Правилната грижа включва редовно почистване и проверка за заболявания или инфекции.

Как да почистя очите на моята котка?

Отговор: Можете да почистите очите на котката с влажни памучни тампони или кърпички, намокрени със специални за целта разтвори за почистване на очи за котки. Признак за проблем с очите е изпускане на секрет или неприятни отлагания около очите.

Колко често трябва да почиствам очите на котката си?

Отговор: Очите на котката могат да бъдат почиствани при необходимост, като се отстранява изпускане или прах. Ако забележите чести проблеми с очите, консултирайте се с ветеринарен лекар за професионален преглед и съвети.

Как да почистя ушите на моята котка?

Отговор: За почистване на ушите на котката използвайте влажни памучни тампони за котки или кърпички, намокрени със специално предназначени разтвори за почистване на ушите. Не поставяйте външни предмети в ушите на котката, тъй като това може да причини нараняване.

Какви са признаците за проблеми с очите и ушите на котката?

Отговор: Признаци за проблеми с очите могат да включват изпускане на секрет, червенина, отоци или раздразнение около очите. Признаци за проблеми с ушите включват изпускане на секрет, образуване на кора, често чесане или често допиране до ушите.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма