+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Порода

Вид

Цвят

Размер

Материал

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Порода

Материал

Размер

Цвят

Вид

Каишки за кучета

Показване на 1–12 от 19 резултата

Пълно ръководство на Кучеландия за изобора на каишки за кучета

каишки за кучета

Кучешката каишка е един от най-важните аксесоари, които трябва да имате, ако притежавате куче. Тя е не само средство за контрол и безопасност, но и инструмент за трениране и управление на вашето куче. На тази страница ще разгледаме различните видове каишки за кучета и техните предимства.

Обикновена каишка за кучета

Обикновената кучешка каишка е класическият вариант, който се използва широко. Тя е изработена от здрав материал, като най-често се използва найлон или кожа. Обикновената каишка има закопчалка или карабинер за прикрепване към ошийника на кучето и дръжка за държане от страна на стопанина. Тя предоставя достатъчно дължина и контрол върху движението на кучето.

Ретракторна каишка за кучета (Автоматична)

Ретракторната кучешка каишка предлага повече свобода на движение на кучето. Тя има механизъм, който позволява автоматично удължаване и свиване на каишката. Това позволява на кучето да изследва околната среда на по-голямо разстояние, като същевременно вие имате контрол върху неговото движение.

Мултифункционална каишка за кучета

Мултифункционалните кучешки каишки са създадени с множество пристяжки и дръжки, които ви позволяват да променяте дължината и конфигурацията на каишката.

Това позволява на каишката да бъде използвана по различни начини: като ретракторна, с пристяжка за две кучета или дори като презрамка през рамото ви. Мултифункционалните каишки са удобни и практични за кучета, които са активни и имат разнообразни нужди.

Възпитателни кашики за кучета

Възпитателните каишки са специално проектирани за тренировка и контрол на поведението на кучето. Те са обикновено по-къси и по-здрави, с плътна ръкохватка, която предоставя максимален контрол над кучето. Послушните каишки са изключително полезни при обучението на кучето на команди и подчинение.

Противопаразитни каишки за кучета

Противопаразитни каишки за кучета

Противопаразитната каишка за кучета е специален вид аксесоар, предназначен да помага в контрола и предотвратяването на паразитни инфекции при кучетата. Това може да включва защита срещу бълхи, кърлежи, комари, нашественици и други външни паразити.

Противопаразитните каишки за кучета съдържат активни съставки, например инсектициди или репеленти, които отблъскват или унищожават паразитите. Тези съставки се освобождават постепенно от каишката и се разнасят по козината на кучето или около него, за да осигурят продължителна защита.

Важно е да се избере подходящата противопаразитна каишка за конкретното куче, като се вземат предвид неговият вид, възраст, тегло и здравословно състояние. Трябва да се спазват инструкциите на производителя относно поставянето, смяната и използването на каишката.

Важно е да се има предвид, че противопаразитните каишки могат да предоставят допълнителна защита, но не гарантират пълна безопасност.

Редовната грижа за хигиената на кучето, редовното му почистване и посещенията при ветеринарен лекар са също важни фактори за предотвратяване на паразитни инфекции.

Преди да използвате противопаразитна каишка или друг продукт, винаги се консултирайте с ветеринарен специалист, за да получите най-добрия съвет за конкретната ситуация на вашето куче.

Светещи каишки за кучета

Наличните на пазара светещи каишки за кучета са предимно изработени от светодиодни или LED светлини. Тези каишки се използват, за да осигурят по-добра видимост на кучето по време на нощни или сумрачни разходки, което помага за повишаване на безопасността и видимостта на кучето и неговия собственик.

Ето някои общи видове светещи каишки, които се предлагат:
  1. Светещи каишки с LED светлини: Тези каишки са обикновено изработени от здрав материал като найлон или полиестер и са вградени с LED светодиоди, които светят с ярка светлина. Могат да имат различни настройки на светлината, като постоянно светене, мигане или преливане на цветове.
  2. Определящи позицията светещи каишки: Този вид каишки съчетава GPS технология със светеща функция. С помощта на специално приложение или устройство, свързано с каишката, собственикът може да следи позицията на кучето в реално време.
  3. Светещи каишки с рефлективни ленти: Тези каишки не излъчват светлина сами по себе си, но са направени от материали с висока рефлективност. Когато са изложени на светлина (например от преминаващи автомобили), отразяват ярката светлина и така подобряват видимостта на кучето.
  4. USB зареждащи светещи каишки: Този тип каишки също може да бъде с LED светлини и се зареждат чрез USB кабел, като например този, който се използва за мобилни телефони или други устройства.

Преди да закупите светеща каишка, прегледайте различните опции и ревюта от потребители, за да изберете подходящия продукт за вас и вашето куче.

Електронни каишки за кучета

Електронни каишки за кучета

Електронните каишки за кучета обикновено са електронни устройства, предназначени да помогнат на стопаните да контролират поведението на своите кучета по-ефективно. Те са част от обучението и тренировката на кучетата и могат да бъдат полезни за обучение на различни команди и поведенчески корекции.

Типичните електронни каишки за кучета включват следните екстри:
  1. Каишка с дистанционно управление: Каишката и дистанционното управление са обикновено свързани безжично. Стопанинът може да носи дистанционното управление в ръка или на китката си.
  2. Вибрации или звукови сигнали: Много от тези каишки предоставят възможност за изпращане на вибрации или звукови сигнали до каишката, които служат като предупреждение или корекция за кучето.
  3. Електростатична стимулация: Някои електронни каишки също могат да изпращат слаба електрическа стимулация до кучето като част от корекцията. Тази стимулация не е замислена като болезнена, а по-скоро като неприятна или раздразняваща за да привлече вниманието на кучето.
  4. Настройки на интензитета: Повечето електронни каишки предлагат различни нива на интензитет, които могат да бъдат регулирани от собственика, така че тренировката да се адаптира към индивидуалните нужди и чувствителност на кучето.

Важно е да се отбележи, че използването на електронни каишки за кучета изисква внимание и грижи. Неправилното използване може да доведе до нежелани резултати и може да навреди на доверието и добрата връзка между кучето и вас.

Винаги се консултирайте с ветеринарен специалист или професионален треньор, преди да използвате електронни каишки за обучение на кучето си.

Каишки за кучета с номер

Каишки за кучета с номер

Кучешките каишки с номер представляват специални каишки, които имат прикрепен идентификационен номер или табличка с информация за собственика на кучето. Този номер може да съдържа контактна информация като име на собственика, телефонен номер или адрес.

Идеята зад тези каишки е да се осигури бърз и лесен начин за идентифициране на кучето и връщане към собственика в случай на изгубване или избягване.

Обикновено кучетата носят окачени таблички или дръжки, които съдържат идентификационни номера, когато са на повода. Тези номера са обикновено направени от неръждаема стомана, пластмаса или други здрави материали, които могат да издържат на износване и удари.

Предимствата на кучешките каишки с номер са:
  1. Идентификация в случай на загуба: Ако кучето се изгуби или избяга, хората, които го намерят, могат да се свържат със собственика, като използват номера на каишката.
  2. Бърз контакт със собственика: Ако някой намери изгубеното куче, може бързо и лесно да се свърже със собственика по телефона или на посочения адрес.
  3. Безопасност на кучето: В случай на изгубване или бягство, кучето може да бъде намерено и върнато на собственика по-бързо и по-лесно.

Важно е да актуализирате информацията на кучешката каишка с номер, ако промените контактните си данни, за да гарантирате, че ако кучето се изгуби, хората да могат да ви намерят. Кучето също трябва да носи допълнителен идентификационен елемент като микрочип или аксесоар с баркод, който да съдържа същата информация, като на каишката с номер.

При избора на кучешка каишка е важно да вземете предвид размера и породата на вашето куче, както и вашите нужди и предпочитания.

Изборът на кучешка каишка е важен, тъй като тя трябва да бъде удобна и функционална както за вас, така и за вашето куче.

кучешка каишка

Ето няколко фактора, които трябва да вземете предвид, преди да изберете правилната:
  1. Размер и порода на кучето – Различните породи и размери на кучетата изискват различни видове каишки. Например, за по-малки кучета е добре да изберете по-лека и по-тънка каишка, докато за по-големите породи може да се предпочете по-широка и по-здрава каишка. Осигурете си такава, която е подходяща за размера и силата на вашето куче.
  2. Материал на каишката – Кучешките каишки се изработват от различни материали, като найлон, кожа или плетени материали. Всяка от тях има своите предимства и недостатъци. Найлоновите каишки са леки и лесни за почистване, докато кожените каишки са издръжливи и имат естетическа привлекателност. Изберете материал, който е здрав, удобен и отговаря на вашите предпочитания.
  3. Вид на каишката – Различните видове каишки, както споменахме по-горе, предлагат различни функционалности. Решете дали искате обикновена каишка, ретракторна каишка, светеща каишка или друг тип, който отговаря на нуждите на вас и вашето куче.
  4. Дръжка на каишката – Внимателно разгледайте дръжката на каишката. Тя трябва да бъде удобна за държане и да предоставя достатъчно захват. Изпробвайте различни модели и видове дръжки, за да намерите тази, която ви пасва най-добре.
  5. Безопасност и контрол – При избора на каишката е важно да вземете предвид безопасността и контрола, които тя предоставя. Уверете се, че има здрави закопчалки и карабинери, които ще задържат вашето куче в безопасност. Осигурете си достатъчен контрол върху движението на кучето, без да ограничавате неговата свобода на движение.
  6. Персонални предпочитания – Накрая, не забравяйте да вземете предвид вашите персонални предпочитания и стил. Изберете каишка, която ви харесва и отразява вашия индивидуален вкус.

Преди да вземете решение, прегледайте няколко различни марки и модели на кучешки каишки в Кучеландия, за да сравните характеристиките и да изберете тази, която най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма