+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Порода

Цвят

Размер

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Порода

Размер

Цвят

Драскало за котки

Показване на 8 резултата

Защо ми трябва драскало за котки?

Драскало за котки

Драскало за котки е важен аксесоар, който помага на котките да изострят ноктите си и да маркират територията си.

Ето някои от най-популярните видове драскалки, които можете да разгледате в Кучеландия:

  • Вертикални драскалки за котки: Това са стълбовидни или стенно монтирани драскалки, които предоставят на котката възможността да се изкачва и драска. Вертикалните драскалки са особено полезни за котките, които обичат да се катерят на високо и да маркират височините.
  • Хоризонтални драскалки за котки: Този вид са обикновено плоски и по-широки, предлагайки на котката възможността да се протяга и да драска в хоризонтална позиция. Хоризонталните драскалки са идеални за котки, които предпочитат да лежат или да си играят на земята.
  • Комбинирани драскалки за котки: Те комбинират вертикални и хоризонтални повърхности за драскане, като предоставят разнообразни възможности на котката да изразходи енергията си и да задоволи своите инстинкти за драскане.
  • Драскалки с тунели и скривалища: Тези котешки драскалки са оборудвани с допълнителни елементи като тунели и скривалища. Това е отличен начин да се съчетават възможността за драскане с игра и почивка, което предоставя на котката пълноценно преживяване.
  • Подвижни драскалки за котки: Това са малки и преносими предмети, които може да поставите в различни части на дома или дори да вземете със себе си на пътуване. Подвижните котешки драскалки са удобни, когато искате да предоставите на котката място за драскане по всяко време.
  • Драскалки във форма на играчки: Тези драскалки са съчетание от драскалка и играчка. С тях ще предложите на котката си забавление и възможността да драска, като същевременно продуктът привлича нейното внимание и интерес.

При избора на драскалка е важно да вземете предвид размера, материалите и предпочитанията на вашата котка. Осигурете достатъчно драскалки в различни части на дома, за да стимулирате правилното поведение и да предотвратите драскането на нежелани места.

Как да научим котка да използва драскалка?

Как да научим котка да използва драскалка

Ако имате котка, вероятно ще ви трябва скрепер, за да предотвратите раздробяването на мебелите. В следващите редове ще опишем ключовите моменти, за да научите котка да използва стъргалото. Независимо дали е възрастна или още малко котенце, всяка котка може да се научи, но с различно темпо, разбира се.

Спрете да страдате за вашите мебели и пердета и научете котката си веднъж завинаги да използва стъргалото!

Изберете подходящия скрепер

Вече знаете, че на пазара има много различни видове драскалки, а намирането на идеалната за вашата котка ще е лесно с Кучеландия.

Направете си домашна драскалка за котки

За да започнете да обучавате котката си да използва драскалката, ще трябва да разработите или купите такава. Както вече разгледахме, има много видове и разновидности на стъргалки, но не забравяйте, че няма значение дали ще вземете евтина такава или ще осигурито повече игра на котката си.

Важна е функцията на този аксесоар, а не цената му.

Как да научите котката да използва драскалото?

Драскането е наследствен и вроден инстинкт, който котките изпълняват.  Те го правят не е само за подостряне на ноктите, с които те трябва да ловят плячката си, но служи и за импрегниране на вещите с миризмата на тялото им. Това е още един от начините да маркират територията си.

Важно е да научите котката си да използва стъргалото, ако искате да предотвратите унищожаването, протриването и счупването на мебели. По-голямата част от котките се научават сами да използват скрепера, но в други случаи ще трябва да напътствате котката си да го направи. Ето няколко полезни съвети:

  • Къде да поставите драскалото: Ако котката ви изглежда има склонност да драска определена мебел или диван, това ще бъде идеалното място да я поставите.
  • Насърчавайте котката си да я използва: Поставете топка, кърпа за прах или играчка мишка, окачена на стъргалото, като това ще бъде чудесен начин да насърчите вашата котка да се приближи и да опипа новия предмет. След това, котката ще дойде от чисто любопитство и желание за забавление.

По принцип вашата котка трябва да започне да използва скрепера естествено, защото за нея самият акт на пилене на ноктите е приятен и много полезен.

Ами ако котката не иска да използва драскалото?

котката не иска да използва драскалото

Някои котки изглежда отказват да използват скрепера, който сте донесли с толкова много любов и надежда. Не се отчайвайте, вашата котка се нуждае от повече време, за да разбере работата си, и това е нормално. Ако изглежда, че котката ви изобщо не се интересува, можете да използвате някои трикове, като:

  • Импрегнирайте драскалката с нейната миризма: Разтрийте одеялото й в скрепера, така че вашата котка да го чувства като свое и да има естествения инстинкт да се търка в него.
  • Номерът на тревата за котки: Ако изглежда, че вашата котка харесва котешката билка, не се колебайте да я поставите близо до стъргалото и дори да търкате тревата в нея.
  • Присъединете се към играта: В предишната стъпка ви посъветвахме да играете с драскалката и котката едновременно. По този начин не само се забавлявате заедно, но и стимулирате котката да го използва и види по правилния начин.
  • Използвайте положително подсилване на поведението: Всеки път, когато видите котката да се приближава или да пили ноктите си в скрепера, трябва да я наградите. Парче лакомство за котки, няколко ласки или мили думи ще бъдат повече от достатъчни, за да разбере вашата котка, че е направила нещо правилно.
  • Не позволявайте да драска мебелите: Ако вашата котка е още малко котенце, когато го наблюдавате да драска друга мебел, трябва да го вземете и занесете директно на драскалката за котки.
  • Вземете друг скрепер: Понякога самият дизайн на скрепера не се харесва. За да пробвате нещо различно, може да вземете драскалка, която се допира на дивана. За да симулира същата форма и да избегнете неприятните моменти.

Следвайте тези съвети редовно и винаги с голямо търпение и обич. Нещо, от което се нуждаят всички животни. Да действаме рязко, да използваме физическа сила. Или да не отделяме достатъчно време за възпитанието на нашата котка е сериозна грешка.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма