+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вид

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

Приложение

Вид аквариум

Обем

Мощност

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Цвят

Вид

Разфасовка

Приложение

Вид аквариум

Обем

Мощност

Аксесоари и оборудване

Показване на 11 резултата

Уникални аксесоари, които ще превърнат вашия терариум в малко природно чудо

Когато става дума за терариум, винаги си представяме пространство с интересна декорация и екзотични животни. Но как по-точно се подстига този ефект? Дали терариума идва готов с всички аксесоари и декорации? Ами, не. Това му е и хубавото на цялото начинание, защото вие сами сте създателите на вашия „Джурасик парк“.

Аксесоари и оборудване

Видове аксесори за терариум

С тези уникални аксесоари ще превърнете вашето терариумно пространство в истинско малко природно чудо, където вашият питомец ще се чувства като в своя собствен екзотичен рай.

  • Феерични фонтани от водни камъни – Добавете малко магия към вашето терариумно пространство с фонтани от красиво оформени водни камъни. Не само ще придадат естетика, но и ще осигурят допълнителна влага на вашите растения и животинки.
  • Мистични миниатюрни мостчета – Подредете малки мостчета от камъни и дърво върху вашата терариумна почва, за да създадете измислен маршрут за вашия гущер или змия. Тези дребни декорации добавят не само красота, но и стимулират екзотичните същества да проучват своя нов свят.
  • Екзотични естествени растения – Не пренебрегвайте важността на растенията за вашите терариумни обитатели. Изберете разнообразие от екзотични видове, които не само ще допълнят естетиката на терариума, но и ще подобрят качеството на въздуха и ще осигурят скривалища и храна за животните.
  • Тайнствени тунели и пещери от коренови системи – Впечатлете се с вашата фантазия, като вградите малки тунели и скривалища, направени от коренови системи, в терариума. Тези уникални архитектурни елементи предлагат не само забавление за вас при оформянето, но и комфорт и безопасност за вашия домашен питомец.

Магически миниатюрни фигурки

Добавете малко вълшебство към вашето терариумно пространство с миниатюрни фигурки на екзотични същества или мистични създания. Тези уникални декорации ще внесат игривост и въображение във вашия малък екосистемен свят.

  • Елегантно амбиентно осветление за терариум – Осигурете подходящо осветление за вашето терариумно пространство с помощта на амбиентни лампи. Изберете светодиодни варианти за енергийна ефективност и избягвайте излишната топлина, която би могла да наруши баланса на терариумната среда.
  • Загадъчни забавни скали и стъпала – Внесете някои разнообразни текстури и височини във вашето терариумно пространство, като добавите забавни скали и стъпала. Тези елементи не само предлагат допълнителни места за изследване за вашия любимец, но и добавят визуален интерес към терариумната аранжировка.

Аксесоари и оборудване

Екзотични водни елементи

Разнообразете водната част на терариумното пространство с уникални водни елементи като камъни, корали и дървени плочки. Тези акценти не само ще привлекат вниманието, но и ще предоставят разнообразие и интерес за вашите водни обитатели.

  • Изкуствени декорации за терариуми – Изразете вашата индивидуалност с помощта на изкуствени декорации като различни руини, джунгли и забавни морски корали. Тези детайлирани елементи не само ще създадат уникална тематика за вашия терариум, но и ще предоставят забавни скривалища и обекти за изследване.
  • Ергономични хранителни и напоителни системи за терариуми – Не забравяйте да осигурите удобни и хигиенични хранилки и поилки за вашите обитатели. Изберете ергономични и лесни за почистване опции, които съответстват на нуждите на вашите животни и поддържат терариума ви организиран и чист.

Какви аксесораи за терариум трябва да избера за различните видове обитатели?

Различните видове обитатели на терариуми изискват различни аксесоари, които отговарят на техните естествени нужди и предпочитания. Ето някои примери за аксесоари, които са подходящи за различни видове обитатели:

За змии и гущери:

  • Скали и стъпала: Змиите и гущерите обичат да се изкачват и изследват своето пространство. Предоставете им различни размери и форми на скали и стъпала за изкачване и скривалища.
  • Топлоизолационни подложки: За влечуги, които изискват топлина, като бразилски региуси, осигурете подложки за отопление, които симулират естествените им топлинни източници.
  • Вода и храна: Поставете подходящи поилки и хранилки в терариума за лесен достъп до вода и храна.

За влечуги и амфибии:

  • Водни елементи: За водни видове като жаби и саламандри, добавете водни елементи като водни плочи, басейни или дълбоки поилки.
  • Тропически растения: Влечугите и амфибиите обичат да се крият сред растенията. Предоставете разнообразие от тропически растения, които предлагат скривалища и влага.
  • Влажни и водоустойчиви субстрати: Изберете субстрати, които задържат влага за влечугите и амфибиите, като например кокосови стърготини или мъх.

Аксесоари и оборудване

Аксесори подходящи за всички видове терариумни любимци:

  • Корени и дупки: Предоставете скривалища и зони за изследване с помощта на различни корени и дупки, които служат като натурални скривалища и играчки.
  • Влажни и сухи зони: За влечуги и бозайници, които изискват различни нива на влажност, осигурете комбинация от влажни и сухи зони в терариума.
  • Разнообразие от храна: Изберете разнообразие от храна, като например жива, замразена или суха, в зависимост от хранителните предпочитания на вашите обитатели. Да, тя също е може да бъде част от общото усещане за терариума ви.

Винаги е важно да проведете допълнително изследване за конкретните нужди на вашия вид терариумен любимец, преди да добавите аксесоари в техния дом.

Често задавани въпроси

Какъв вид осветление е най-подходящ за моя терариум?

Отговор: Подходящото осветление зависи от нуждите на вашите обитатели. За растения може да се използват LED светлини с подходящ спектър за растеж, докато за животинки може да се използват UVB или UVA лампи, ако те изискват такива.

Как да осигуря топлоизолация в терариума за моя гущер?

Отговор: Топлоизолационни подложки или керамични нагреватели са обикновено подходящи за поддържане на необходимата температура в терариума.

Как да подбера подходящ субстрат за моя воден терариум?

Отговор: За водни терариуми е важно да изберете субстрат, който не се разпада и не замърсява водата. Подходящи опции включват каменни гравий, пясък за аквариуми или специализирани субстрати за терариуми.

Какви аксесоари са необходими за изграждане на естествен биотопен терариум?

Отговор: За изграждане на естествен биотопен терариум можете да включите естествени декорации като камъни, корени, растения и дори реплики на природни обекти като планини или пещери.

Как да обезапося терариум за змия?

Отговор: Бягство от терариума на змия може да се предотврати чрез използване на мрежи или капаци, както и като се уверите, че всяка дупка или отвор в терариума е затворена правилно.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма