+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

Домашен любимец

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Цвят

Разфасовка

Домашен любимец

Клетки за малки домашни любимци

Показване на 1–12 от 38 резултата

Избиране на клетки за малки домашни любимци

Независимо дали търсите клетка за хамстер, джербил или плъх, ще трябва да се уверите, че клетката ви е от подходящия материал и размер за вашия домашен любимец. Повечето клетки за малки домашни любимци са снабдени с основни аксесоари и са проектирани с мисъл за лесно почистване. Прочетете нашето ръководство, за да намерите идеалната клетка за вашия домашен любимец.

Клетки за малки домашни любимци

Важни характеристики на клетката:

  • Материал;
  • Размер;
  • Хигиена и почистване;

Размери на клетката, според вида на домашния любимец

Клетка за гризачи трябва да е достатъчно голяма, за да осигурява на вашия домашен любимец пространство да се измори, и така да остане във форма. Когато става въпрос за избор на размер клетка, е нужно малко да се замислите за ежедневието на гризача, за да ви помогне да направите правилния избор. Ако имате място у дома, изберете най-голямата налична клетка и това е! Запомнете, вашите малки любимци биха прекарвали часове в скитане из дивата природа, така че направете всичко възможно, за да пресъздадете естествената им среда.

Специално проектирани клетки според вида на животинчето

Производителите обикновено категоризират клетките за домашни любимци според животното, за което са предназначени. Например:

  • Клетки за хамстери;
  • Клетки за джербили;
  • Клетки за плъхове;
  • Клетки за морски свинчета;
  • Клетки за чинчили;
  • Клетки за порчета и т.н.

Разбира се, ако възнамерявате да приютите цяла рота хамстери, ще ви трябва по-голяма клетка. Имайте предвид, че клетката никога не може да бъде твърде голяма.

Форма на клетка за малки любимци

Някои гризачи обичат да се катерят на върха на клетките си и да висят от решетките, докато други предпочитат да прекарват по-голямата част от времето си на земята. Ще трябва да намерите правилната форма на клетка за вашия нов домашен любимец, независимо дали това означава висока, по-широка или по-къса клетка.

Струва си да се отбележи, че повечето високи клетки ще се доставят с поне един допълнителен етаж, което ще добави повече пространство за изследване на вашия гризач. Това е като да усвоите терасата в апартамента, помага! Тъй като основата на клетката вероятно ще се използва за гнездене, останалата част от клетката може да се използва за поставяне на колело или малка къщичка. Що се отнася до избора на правилната форма на клетката, важно е да разберете навиците на вашия домашен любимец, за да сте сигурни, че ежедневните му нужди са задоволени.

Клетки за малки домашни любимци

Материал на клетката

  • Дървени клетки за малки домашни любимци

Дървените клетки са бюджетни и осигуряват малко селски чар. Основният недостатък на този материал обаче е, че се почиства много трудно. Дървото ще абсорбира всякакви течности и ще полепне миризмите. Следователно е най-подходящ за използване на открито, например за клетка за зайци.

  • Стъклени или плексигласови клетки за малки домашни любимци

Въпреки че може да са приятни за гледане, клетките от стъкло или плексиглас не осигуряват подходяща вентилация за гризачите. Това означава, че вашият домашен любимец ще вдишва амоняк от собствената си урина, което може да доведе до респираторни проблеми с течение на времето. Нещо повече, тези клетки създават нещо като парников ефек. Тоест, когато температурата се повиши, вашата стъклена клетка ще се превърне в пещ и вашият домашен любимец ще понесе последствията. Малките животни са много чувствителни към температурните промени, така че Petstation.bg ви препоръчва да избягвате такива клетки, на всяка цена.

  • Клетки от типа – метална решетка за малки домашни любимци

Като цяло това е най-популярният вариант. Тези клетки обикновено имат пластмасова основа с метални пръти за покрива и страните. Те могат да бъдат на крака, колела или просто поставени на пода. Предимството на тези клетки е, че се разглобяват лесно за удобно и редовно почистване.

  • Пластмасовите клетки също са идеални за вентилация, тъй като металните решетки позволяват свободна циркулация на въздуха. Решетките също са удобни за окачване на аксесоари за клетка като бутилки с вода или висящи купи. Въпреки това, ако решетките на клетката не са покрити, те ще ръждясват доста бързо. Затова е най-добре да изберете боядисани решетки.

Друг важен фактор, който трябва да имате предвид, е разстоянието между лентите. Достатъчно близо ли са? Има ли риск вашият домашен любимец да се промуши през решетките? Ако е така, не се изкушавайте да купувате възможно най-добре изглеждата клетка, ами помислете.

Не са малко случаите, когато морски свинчета и мишки се заклещват в решетките, с фатални последствия. За да се предпаците от такива проблеми, не се колебайте, а просто добавете телена мрежа, специално проектирана за клетки за гризачи, което трябва да реши проблема. Просто се уверете, че не блокирате вратите на клетката.

Достъп до клетката за гризачи

Важно е да имате лесен достъп до вътрешността на клетката на вашия домашен любимец, за да сте сигурни, че можете да го вземете, ако е необходимо, и да окачите всички аксесоари за клетката.

Имайки това в предвид, най-добре е да изберете клетка с широки врати, за да можете да бъркате с лекота.

Клетки за малки домашни любимци

Почистване на клетка

Важно е да изберете клетка, която е лесна за почистване, за да не отлагате задачата! От нас да знаете, чистата клетка е от съществено значение за здравия домашен любимец. Няма второ мнение!

Някои модели клетки се предлагат с удобен дизайн на издърпващо се чекмедже, което ви позволява да се отървете от мръсната постелка и да почистите дъното на клетката с лекота. Имайте предвид, че колкото по-голяма е клетката, толкова по-тежко е чекмеджето и толкова по-трудно ще бъде да се борави с него.

Следователно ще трябва да помислите за най-лесното място за почистване на клетката във вашия дом. И накрая, не забравяйте, че да имате дори малък домашен любимец е голяма отговорност. Както всички други животни, гризачите изискват много внимание, грижи и здравословна, балансирана храна, така че не забравяйте да направите вашето проучване.

Често задавани въпроси

Как да избера подходяща клетка за моя малък домашен любимец?

Отговор:Изборът на клетка зависи от вида на любимеца ви и неговите нужди. За хамстери и мишки се препоръчват клетки с мрежести стени. За катерачи като хамстерите – клетки с много нива и платформи. За порчета, търсите възможно най-голямата метална клетка, която може да побере пространството ви.

Как да поддържам клетката на моя малък любимец чиста?

Отговор: Редовното почистване е ключът към поддържането на клетката на домашния ви любимец чиста. Изваждайте и почиствайте неизползваната подложка, изхвърляйте отпадъците и мийте клетката със слаб разтвор от безопасен за животните почистващ препарат.

Колко голяма трябва да бъде клетката за моя малък домашен любимец?

Отговор: Клетката трябва да бъде достатъчно голяма, за да позволи на вашето животно да се движи свободно и да има място за игра и почивка. Като общо правило, клетката трябва да е поне два пъти по-голяма от размера на гризача.

Как да предотвратя стреса при моя малък домашен любимец в новата клетка?

Отговор:За да намалите стреса при вашето животинче, направете прехода към новата клетка постепенно. Поставете любимите му играчки и предмети в новата среда, които ще му помагат да се чувства уютно.

Колко често трябва да сменям подложката в клетката на моя малък домашен любимец?

Отговор: Подложката трябва да се сменя редовно, в зависимост от нуждите на вашето животно и вида на подложката. Обикновено се препоръчваме да се подменя ежедневно или по-често за животни като хамстери и мишки, за да се осигури чиста и хигиенична среда.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма