+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Размер

Материал

Домашен любимец

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Домашен любимец

Играчки за малки домашни любимци

Показване на 3 резултата

Топ играчки за малки животни, които трябва да имате

Играчките могат да помогнат на вашите домашни любимци да останат спокойни, докато си прекарват добре. Освен това, играчките за малки любимци може да тренират устните мускули и да подобрят здравето на животинките ви. Интерактивните играчки или играчките за дърпане са само част от забавното ежедневие на вашия гризач.

Играчки за малки домашни любимци

Намирането на подходяща играчка за порчето, зайчето или хамстера ви може да бъде трудно начинание. Искате да сте сигурни, че могат да играят с играчките, а в същото време и малкия ви любимец трябва да се чувства сигурен.

От опит споделяме, че най-често хората се притесняват от задавяне с играчките. Също така, ако материалът на играчката за гризачи не е твърде добър, може да не искате да го купите. Всички сме били в ситуация, когато определена играчка е била хубава, но по някакъв начин е повлияла зле на малкото животно. Чинчилите, дегу и хамстерите са чувствителни и покупките на играчки трябва да се правят, като се имат предвид всички фактори.

Добре, нека обсъдим факторите, които трябва да имате предвид, когато намирате подходяща играчка за малки животни.

Как да изберем играчки за малки домашни любимци

Малките ни домашни любимци са склонни да се движат напред-назад из къщата и това предразполага към инциденти. Например, порчетата и зайчетата са малки и твърде големи играчки могат да бъдат вредни. Ще ви преведем през факторите, които могат да ви помогнат да направите правилния избор.

  • размер и възраст на любимеца ви

Ако животното е твърде малко, не искате да инвестирате в огромна играчка. Плюшена играчка с малък размер, която пасва на лапичките им, но не влиза в устата, за да създаде опасност от задавяне, е идеалният избор.

Подчертаваме, когато са твърде малки, може да не са в състояние да използват по-сложните играчки. Много удачно решение са скърцащите и издаващи леки звуци играчи. Можете също така да изберете нещо, което могат да държат сами. Играчките за дъвчене са страхотни, когато пораснат.

  • тип и порода на малкия ви домашен любимец

Това, което работи за хамстер, може да не работи за заек. За да направим аналог, по същия начин голдън ретривърите биха искали определен тип играчка, докато другите породи кучета може да не приемат тези играчки. Така че, когато избирате играчка за малкък домашен любимец, трябва да имате предвид вида и породата на животното, за да направите правилния избор.

Личността на домашния любимец

Играчките са определени за конкретни личности, така че трябва да си вземете бележки за личността, преди да направите избора на играчка. Можете да си купите скърцащи играчки за тези, които обичат да чуват звуци. Би било полезно, ако закупите удобни плюшени играчки за домашни любимци, които имат нужда от нещо, което да държат.

Можете да закупите топка за домашни любимци, които обичат да се движат, като порчета и зайчета. В зависимост от това дали са активни или обичат да лежат дълго време, ще повлияе върху избора на играчки.

  • безопасност и здравина на играчките за малки животни

Играчките трябва да са безопасни за животните. Така че, уверете се, че търсите играчки, които могат да се дъвчат и да останат добри за по-дълго. В същото време материалът не трябва да създава проблеми за малките животни. Когато избирате гумени или пластмасови играчки, уверете се, че няма да навредят на животното, когато ги дъвчат.

  • фактори, свързани със здравето на малките домашни любимци

Трябва да проверите дали домашните ви любимци са алергични към някакъв материал. Например, ако не могат да се справят със синтетични материали, не трябва да избирате играчки с тези материали. По същия начин, ако материалите за играчки могат да причинят други кожни или здравословни проблеми, трябва да ги избягвате. Не забравяйте да вземете предвид тези фактори, когато правите избор.

Играчки за малки домашни любимци

Топ избор на играчки за малки домашни любимци

За да бъдем по-конкретни в насоките ни за играчки ви насочваме към конкретни видове. Разбира се, винаги може да ни се обадите, за да допълним списъка и да изберем най-вълнуващите играчки за вашия любимец.

  • Къща за хамстери, плъхчета и морски свинчета – Това е страхотен тип играчка, в която да държите хамстера си и да му позволите да гледа навън. Те могат да продължат да тичат вътре в къщата и да излизат. Може да бъде и скривалище, от което да надничат и да си играят с вас.

Такъв тип къщички са изработени от здрав материал и са проектирани, като се има предвид безопасността на малкото животно. Това е по-скоро място, създадено за хамстера, плъхчето или дегуто ви да играе без прекъсване. Когато вашият домашен любимец иска да легне, той може да направи това вътре в къщата. Да, това е вълнуваща играчка за тях.

  • Играчки за дъвчене от плат – Играчките за дъвчене са любими на всички видове животни. Подходящ е за игра на домашни любимци с различни размери. Например, играчка под формата на меко зайче може да бъде играчка за спане или търкаляне за хамстери и играчка за дъвчене за кучета и котенца. Материята е приятна и плътна, което я прави издръжлива.

Тези играчки са изработена от здрав материал, поради което се използват за дъвчене. Агресивните и млади дъвчещи порчета, могат да ги използват и пак да не причиняват никакви щети. Предлагат се с вградена свирка, която издава скърцащ шум всеки път, когато домашният любимец се разхожда с нея в уста.

Играчките за дъвчене не само помагат при движението на оралните мускули, но също така им помага да растат. Материалът и дизайнът се считат за безопасни за малки животни.

Дървени играчки за дъвчене

Това е просто идеален тип играчка за всички малки животни. От малки катерици до хамстери, всички животни биха се радвали да дъвчат дървото, което стърчи пред тях. Освен това ще им помогне да играят с играчката като цяло, ако не искат да дъвчат дървото.

Такъв тип играчка за малки любимци ще компенсира преживяването за катерене на открито, което може да им липсва. Играчките имитиращи клон на дърво биха свършили работа за катерици. Дизайнът и дървото са безопасни за всички малки животни. Освен ако няма специфични алергии, които вашият домашен любимец има, той може да се радва на дървената играчка. Малките животинки също могат да извършват най-естествените дейности като люлеене и катерене. Дървените игачки може да се използват като симулативна игра и интерактивна играчка.

  • Колело за игра на хамстер, морски свинчета и мишки

Искате вашият малък хамстер да спортува, нали? Колелото за хамстери е идеално, за да ги поддържате активни и да се наслаждавате на няколко минути спорт, всеки ден. Можете също така да го използвате за вашите катерици, дегу и други домашни любимци. Те могат да се движат около колелото и да се наслаждават през цялото време.

  • Топка от върбови клонки или друг естествен материал за малки домашни любимци

Всички животни обичат да дъвчат играчки, което е отличен подарък за вашето малко животно. Те могат да го използват за игра, хвърляне и дори дъвчене. Те могат да се търкалят с него и да се отдадат на няколко дейности за игра.

Играчки за малки домашни любимци

Предлагат се различни играчки за дъвчене, но тези от естествени материали са добри за всички животни. Можете да използвате топка и с вашето най-малко животно. Можете дори да поставите закуски в такъв тип играчки и да оставите животните да се хранят сами. Също така е добре да подскачате и да играете с него, за да изградите връзка помежду ви.

Често задавани въпроси

Как да избера подходящи играчки за катеричка/хамстер/заек и как да се уверя, че са безопасни за тях?

Отговор: За да избера подходящи играчки за вашия малък домашен любимец, като катеричка, хамстер или заек, е важно да са направени от безопасни материали. Същот така да не съдържат остри или малки части, които биха могли да бъдат погълнати или да причинят нараняване на животното.

Кои са най-популярните типове играчки за дегу или чинчили и как да ги използвам правилно?

Отговор: Най-популярните типове играчки за дегу, чинчили и хамстери включват въртележки, тунели, лабиринти, меки играчки за гризене и топки за игра. За да ги използваме правилно, трябва да ги предоставяме така, че да стимулират активността и интереса на животното.

Как да създам стимулираща игрова среда за моя хамстер или зайче, като използвам различни играчки и аксесоари

Отговор: За да създадем стимулираща игрова среда, можем да комбинираме различни играчки и аксесоари като тунели, въртележки, купички с пясък и висящи играчки, като ги разместваме периодично, за да поддържаме интереса на животното.

Кои са основните характеристики, които трябва да търся в играчки за малки домашни любимци, за да съм сигурен, че ще са подходящи за тяхната активност и забавление?

Отговор: Основните характеристики, които трябва да търсим в играчките, са безопасност, забавление и стимулиране на физическата и умствена активност. Трябва да са направени от материали, които са безопасни за гризене и игра, и да предлагат разнообразие от текстури и функции за забавление.

Как да предотвратя скуката и поведенческата проблематика на моето зайче/дегу/чинчила чрез подходящи играчки и развлечения?

Отговор: За да предотвратим скуката и поведенческата проблематика на вашия заек, дегу или чинчила, можем да им предоставим разнообразие от играчки и развлечения, които стимулират тяхната активност и любопитство. Редовно обновяваме играчките и предлагаме нови предмети за изследване, за да поддържаме животното заето и забавлявано.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма