+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Текстура на храната

Нужда

Разфасовка

Размер риби

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Текстура на храната

Нужда

Разфасовка

Размер риби

Храна за аквариумни риби

Показване на 5 резултата

Какво ядат рибите и от какво се прави храната им

Ако имате домашна рибка, може би смятате, че е достатъчно да я нахраните с храна за риби на люспи. Въпреки че това ще засити рибата ви през деня, помислете за това, дали бихте искали да ядете само каша, всеки ден, през целия си живот? Малко скучно, нали?

Храна за аквариумни риби

Разнообразието определено е подправката на живота, но как да подберете храна за аквариумни риби по правилния начин? Разбира се, трябва да направите проучване за вашия конкретен вид риби. Ние в Petstation.bg имаме няколко насоки, които да ви помогнат да разберете, каква храна за аквариумни риби да търсите.

Храна за месоядни и тревопасни риби

Подобно на хората, някои аквариумни риби ядат месо, други не. Но това не е избор на начин на живот. Рибите са или всеядни – месоядни, или тревопасни. Затова се уверете, че знаете каква е вашата риба и я хранете в съответствие с природата й.

Никога не хранете вашите месоядни риби с храна, състояща се само от говеждо месо. Някои хора го правят, но не се препоръчва, защото рибите трудно усвояват говеждото. Вместо това дайте пържолата на котката, с надеждата, че тя няма да опита да изяде рибата, когато не я гледате. Давайте на аквариумните риби малки лакомства като мухи и червеи, всички от които могат да бъдат закупени в Petstation.bg.

Храна за аквариумни риби с ниско съдържание на мазнини

Никой не иска да види затлъстяла риба да мързелува върху пластмасов замък в аквариума. Просто не е правилно. За да избегнете това, внимавайте да не прехранвате или да давате на вашите риби лакомства с високо съдържание на мазнини. Прекомерната мазнина може да увреди черния дроб и дори в крайна сметка да ги убие, да не говорим, че им създава комплекс. Вместо това купувайте само люспи за рибки от най-високо качество, които съдържат малко мазнини, заедно с останалите съставки.

Основна храна за аквариумни риби

Тази точка ни отвежда до основата на храната за риба, а именно, висококачествена храна за риба на люспи. От какво е направена тази рибна храна, която я прави основна? Зависи от вида храна, която купувате, но повечето храни на люспи за риби са съставени от комбинация от рибно брашно, брашно от калмари, брашно от скариди, земни червеи, спирулина, витамини и минерали. Това осигурява на вашата аквариумна риба всички хранителни вещества, от които се нуждае.

Какво друго ядат рибите, освен храна на люспи

Има много различни варианти от замразена до жива храна за аквариумни риби. Всички те са направени специално за вашите рибки и също така са специфични за различните видове. Всъщност тези храни са близки до това, което биха яли в реките и моретата.

Разбира се, не забравяйте да размразявате замразена храна за риба. Не бихте искали все още замразена вечеря, нали? Освен ако не беше сладолед, разбира се…, но рибите но го ядат.

Храна за аквариумни риби

Ето кратко описание на наличните опции за рибешка храна:

  • Суха храна за аквариумни риби – Предлага се на люспи, пелети и пръчици. Можете да ги съхранявате дълго време, но ги купувайте на малки порции (и само когато е необходимо), за да запазите високото качество на витамините и минералите. Люспите и пелетите често са с ниско съдържание на фибри и могат да причинят запек. От своя страна, той може да причини нарушения на плувния мехур и подуване на корема при рибите, така че се уверете, че избраната от вас суха храна за риби има високо съдържание на фибри или добавете зеленчуци.
  • Лиофилизирана храна за риби – Земните червеи, крилът и други пълзящи животни са страхотни лакомства за месоядните риби.
  • Замразени храни за риби – Просто отрежете това, от което се нуждаете, размразете го отново и след това пак нахранете. Замразената рибна храна е висококачествена, с прости съставки.
  • Прясна храна за аквариумни риби – Някои риби ще ядат малко грах, тиквички или скариди. Типът на вашата риба ще определи коя е най-здравословната прясна храна за нея. Препоръчваме частично да сготвите зеленчуците, след което да ги оставите да се охладят до стайна температура, преди да дадете малка хапка на вашата риба. Можете също така да нарежете скариди, те са абсолютно вкусни (за вас и рибата).
  • Жива храна за рибки – Може да се почувствате малко тъжни, но понякога това е част от живота и има някои риби, които ядат само жива храна. Ако тръгнете по този път, избягвайте да купувате жива храна за риби с нестандартно качество и попитайте за експертно мнение.

Сега, след като сте запознати с най-висококачествените налични храни за аквариумни риби, можете да сте сигурни, че и вашата риба се храни здравословно.

Как да храните правилно вашия подводен домашен любимец

С какъв тип храна трябва да храните вашите риби в аквариума? От колко храна се нуждаят дневно? Ние отговаряме на тези и други често срещани въпроси относно хранителните нужди на рибките.

Количеството храна, което давате на вашите риби, е важно. Това означава, да не ги прехранвате. Въпреки че прехранването няма да накара рибата ви да експлодира, то ще замърси водата, превръщайки аквариума в неприятно място за живеене. В допълнение, прекомерното количество хранителни частици във водата може да запуши филтрите, което също причинява токсичност на водата.

И така, колко храна е твърде много? Зависи от вида, размера и породата на вашата риба. Опитайте да поръсите малко количество храна в аквариума на рибата и наблюдавайте. Вашата риба трябва да се наяде за около пет минути. Експериментирайте и си водете бележки, докато намерите подходящото количество за вашата риба в аквариум. Въпреки това е по-добре да бъдете предпазливи, поне в началото, и да дадете на рибата твърде малко, отколкото твърде много.

Колко пъти на ден трябва да храните аквариумни риби

Това също ще зависи от породата и размера на рибата. Повечето риби се нуждаят от хранене само веднъж на ден, въпреки че някои хора обичат да го разделят на две по-малки хранения. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да научите за ежедневните изисквания за вашата конкретна порода риба. Но имайте предвид, че рибата ще яде дори когато не е гладна. Така че няма смисъл да храните домашния си любимец три пъти на ден, когато веднъж на ден е достатъчно.

Специфика на вида храна за риби – Някои храни са специфични за породата риба. Други видове се основават на това дали рибата е от прясна или солена вода. Някои риби дори ядат жива храна (напр. червеи, скариди и плодови мушици), така че не забравяйте да получите тази информация, преди да закупите рибата и да я донесете у дома. Особено ако почувствате гадене на мястото, където едно живо същество яде друго.

Независимо от вида на храната, рибата, подобно на другите животни, се нуждае от ежедневни хранителни вещества като витамини, минерали и протеини. Отново се консултирайте с вашия ветеринарен лекар или експерт по рибите, за да задоволите най-добре тези нужди за вашите домашни рибки.

Храна за аквариумни риби

Как трябва да съхранявате вашата храна за аквариумни рибки

Когато съхранявате храна за рибки, най-добре е да я държите във фризера, за да запазите съдържанието на витамини. И за най-добра хранителна стойност, купувайте достатъчно храна само за месеца. По този начин ще можете да имате възможно най-здравословната риба.

Може да изглежда като трудно изпитание да нахраните рибата си, но всъщност не е така. Докато не угаждате на подводния си домашен любимец, като му дадете малко бисквити за дъвчене, трябва да сте добре. Както и да е, рибата не обича много леките закуски, така че няма да ви притиска.

Успех във времето за хранене!

Често задавани въпроси

Колко често трябва да храня рибите в моя аквариум?

Отговор:Количеството и честотата на хранене на аквариумните рибки зависи от техния вид, размер, възраст и общо здравословно състояние. Обикновено се препоръчва да се хранят веднъж или два пъти дневно, като се внимава да не се прекалява с количеството храна, за да не се замърсява водата в аквариума.

Какъв вид храна е най-подходящ за моите аквариумни рибки?

Отговор: Най-подходящата храна за аквариумни рибки включва пелети, флейки, замразена или жива храна, като скариди, червеи и дребни рачета, както и специално формулирани добавки и храни за определени видове риби.

Мога ли да давам на моите рибки храна за други животни, като например храна за котки или кучета?

Отговор:Не е препоръчително да се дава на аквариумните рибки храна за други животни, тъй като тя не отговаря на техните хранителни нужди и може да причини проблеми с храносмилането или дори да бъде токсична за тях.

Как да разбера дали моите рибки получават достатъчно храна?

Отговор:Видимите сигнали, че рибите не получават достатъчно храна, включват изтощение, загуба на тегло, безразличие към храната, намалена активност и белези на стрес или болест.

Как да се справя, ако рибите ми отказват да ядат?

Отговор: Ако рибите отказват да ядат, може да се опитат различни видове храна, както и да се премахнат излишните хранителни продукти от аквариума. След това да се направят промени в параметрите на водата, като се уверите, че те са оптимални за конкретните видове рибки. Ако проблемът продължава, е важно да се консултирате с ветеринар или специалист по аквариумни риби за съвети и помощ.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма