+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Размер

Материал

Обем

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Материал

Размер

Обем

Транспортиране на риби и аквариуми

Показване на единствения резултат

Как да транспортирате риби и цели аквариуми

Ако се наложи да преместите рибите си на повече от една стая разстояние, има много въпроси, свързани с безопасността, които трябва да имате предвид. Ще обсъдим много важни фактори за това как да транспортирате рибки, независимо от техния размер и брой.

Започваме с най-важното, а именно, желаната от вас дестинация трябва да е готова за вашата риба! Не правете грешката да местите рибките и след това да приготвяте нещата за тях. Физическото движение на рибата трябва да бъде абсолютно последната стъпка от процеса на транспортиране. И да, новият им аквариум трябва да е 100% пълен с пречистена вода.

Транспортиране на риби и аквариуми

Когато шофирате с риби в колата, скоростта не е толкова важна, колкото ускорението. Рязкото ускорение, ще създаде най-голяма турбуленция в транспортния ви аквариум. Можете да шофирате с голяма скорост по магистралата, но просто не бързайте с ускорението и спирайте бавно на голямо разстояние.

Как да транспортирате риби под 20см.

За по-малки риби, кофа от 20 литра с капак е най-добрият вариант за транспортиране. Пробийте дупка в капака, за да може да сложите въздушна помпа в кофата. Въздушната помпа може да се захранва от адаптер за кола или да се използва такава, захранвана от батерия.

Препоръчително е да носите допълнително обработена вода, или в друга кофа, или в транспортна чанта за риби. Ако пътувате повече от 1 час, не забравяйте да правите малка смяна на водата (не повече от 25%) на всеки час или два. Дръжте кофата или аквариума си далеч от слънцето и радиото. Ограничете силата на звука на радиото, за да предотвратите допълнително напрежение върху рибките си. Поставите транспортната чанта на пода пред задната седалка , защото това е най-добрият вариант.

Как да транспортирате риби над 20см и нагоре

По-големите риби или няколко малки риби трябва да бъдат опаковани в безопасни за риба найлонови торбички. Използвайте двойни слоеве, затворени поотделно с дебели гумени ленти. 2/3 до не повече от 1/2 от торбата трябва да бъде въздух, а останалото вода. Ако имате достъп до чист кислород, използвайте го, за да допълните чантата си. Това ще позволи на вашите риби да пътуват по-далеч без добавяне на допълнителен кислород.

Можете също така да използвате голям охладител, ако имате достатъчно голям, за да побере вашата риба с най-малко 15см пространство около нея. Както при всеки контейнер за риба, по-голям, означава по-добър. Повече вода, означава повече кислород и по-ниска концентрация на амоняк.

Големите риби трябва да са ориентирани с глава и опашка, насочени към страните на вашия автомобил. По този начин, ако трябва да натиснете спирачките, те няма да си разбият лицата в транспотния аквариум.

Съвети за транспортиране на риби

Шофирайте бавно и внимателно.  Без значение какъв размер риба транспортирате, проверявайте ги редовно. Уверете се, че температурата на водата им не се променя твърде бързо, че не се клатят и все още дишат. Някои собственици на риби обичат да използват GoPro камери, за да могат да ги следят на своя телефон или друго устройство.

Ако не можете да носите допълнително вода или въздушна помпа, може да добавите допълнителен кислород към водата на вашата риба. Пропорцият, е да добавите 1 ml водороден прекис (3%) на 4,5 литра вода за 24 часа, за адекватна аерация. Това трябва да се използва само при спешни ситуации. Силно се препоръчва допълнително количество вода или въздушен камък.

Когато пристигнете в новия дом на вашите риби, не забравяйте да ги аклиматизирате правилно. Никога просто не изхвърляйте рибата си в аквариума/езерцето след дълъг период от време при транспортиране. Докато дишат в чантата/кофата си, те може да са намалили pH на водата си. Като ги хвърлите веднага, можете да предизвикате pH шок, който причинява стрес и смърт. От решаващо значение е да съобразите pH и температурата, преди да поставите рибите в новия им аквариум.

Транспортиране на риби и аквариуми

Как да транспортирате цели аквариуми с риба

Ако се чудите как да транспортирате аквариума си по безопасен начин, има няколко различни начина, по които можете да го направите. Правилното транспортиране на вашата риба, независимо дали за кратко или дълго преместване, е важно, за да сте сигурни, че рибата ви няма да се задуши или да бъде прекомерно стресирана. Нека влезем в детайли на това, как да преместите аквариума в нова къща по възможно най-добрите начини.

Как да пътувате с риба в кола – Да знаете как да транспортирате риба в кола не е толкова трудно, колкото си мислите. Въпреки това, ако не го направите правилно, поемате риска да убиете рибата си. Важно е да запомните, че не е нужно много на рибите да се стресират, особено когато са в движеща се кола за дълъг период от време. Ако планирате да вземете рибата със себе си за пътуване на дълги разстояния, има голяма вероятност тя да не стигне до вашата дестинация. Ако искате да дадете на рибата си най-добри шансове за оцеляване в колата, помислете за тези предложения:

  • Транспортирайте вашите рибки в аквариума – Преместването на аквариум с рибките вътре не е най-добрата форма за транспортиране на вашите рибки, но може да свърши работа. Ако вашата риба е в стъклен аквариум, е необходимо да сте особено внимателни, когато транспортирате рибата си в колата. Стъклените аквариуми са трудни за пътуване, тъй като водата вътре в аквариума се движи много и те наистина не могат да бъдат обезопасени. Ако планирате да държите рибите си в аквариума, когато пътувате, не забравяйте да премахнете достатъчно вода, за да не е супер пълен. Но трябва да е достатъчно пълен, за да има място за вашите риби. Да се научите как да преместите аквариум може да бъде трудно, така че е важно да предприемете правилните стъпки, за да го преместите правилно. Уверете се, че сте извадили всякакви декорации или предмети от аквариума или резервоара, които могат да се движат лесно, за да не се напука аквариумът ви.
  • Опитайте се да не използвате кофа – Използването на кофа за транспортиране на аквариумните ви риби определено не е най-добрата идея. Това е така, защото има голяма вероятност кофата да се разлее в колата, ако трябва бързо да натиснете спирачките или трябва да направите рязък завой. Ако това се случи, вашата риба ще се разлее от кофата и може да умре. Силно препоръчваме да не използвате кофа, когато транспортирате рибките си, но ако нямате друга траспротна чанта за риби, това може да се направи. Уверете се, че не пълните кофата твърде много и имайте пътник, който да държи кофата здраво, когато сте в колата, за да не се движи твърде много.
  • Използвайте найлонова торбичка – Това е най-добрият начин за транспортиране на риба в колата. Всичко, което трябва да направите, е да напълните прозрачна и здрава найлонова торбичка до половината с вода от вашия аквариум. След като направите това, поставете рибата си в чантата. Важно е да използвате същата вода, в която е живяла вашата риба от нейния резервоар или аквариум. Това е така, тъй като тя има правилните спецификации, за да ви помогне да запазите рибата ви жива, докато сте извън нормалния си дом. Вашата риба може да оцелее само в найлонов плик за около час поради ограниченото снабдяване с кислород. Ако трябва да държите рибата си в торба за повече от час, ще трябва да вземете чист кислород, който да поставите в торбата.

Транспортиране на риби и аквариуми

Как да транспотирате риба в самолет

Пътуването с вашата риба в самолет може да бъде стресиращо както за вас, така и за вашата риба. Възможно е да пътувате с аквариума си в самолет, ако се местите. Рибата е разрешена като ръчен багаж в самолета, но трябва да бъде в прозрачни найлонови торбички. Вземете под внимание тези стъпки, за да ви помогнат да се подготвите за пътуване с вашата риба.

  • Подгответе се за транспорт със самолет – Ще трябва да започнете да се подготвяте да преместите рибата си около пет дни преди преместването. Редовно почиствайте аквариума им, за да сте сигурни, че няма да промени цвета си или да се замърси. Ще трябва да се уверите, че водата на вашата риба има правилните елементи. Можете да направите това, като не храните рибата си един до два дни, преди да се преместите, така че водата да не се замърси или замъгли.
  • Опаковайте рибите – Както споменахме по-горе, използвайте прозрачна и здрава найлонова торбичка, за да транспортирате вашата риба. Уверете се, че не препълвате торбата. Вземете чист кислород от  Petstation bg, за да добавите към транспротната чанта за рибата ви.
  • Така ще гарантирате, че рибата ви е готова да остане в чантата за вашето пътуване. Ако имате тропически риби, ще трябва да изолирате торбата, за да поддържате водата на правилната температура. Златната рибка, например, ще се справи добре без изолация. Можете да закупите изолирани пътни чанти за вашите риби в Petstation.bg. Получаването на вашата риба през администрацията за сигурност на транспорта на летището може да бъде сложно, но всичко ще е наред.
Въведете отново вашата рибка в аквариума

Можете безопасно да върнете вашите риби в техния аквариум по няколко различни начина. Можете да излеете вашите риби с водата от найлоновия плик директно в аквариума. Или можете да ги държите в по-малък аквариум временно, докато видите, че вашите рибки не са видимо стресирани, преди да ги върнете обратно в техния аквариума.

Веднага щом пристигнете на местоназначението си, уверете се, че вашата риба е първото нещо, което разопаковате.

Как да подходите към транспотрирането на вашия аквариум и риби

Ако искате да сте сигурни, че вашата риба се транспортира безопасно по време на процеса на преместване, следвайте тези 5 съвета за транспортиране на риба и аквариуми. Подгответе се от рано.

Ще трябва да имате всичко планирано за транспортиране на вашия аквариум. Важно е да опаковате аквариума внимателно, точно както бихте опаковали всякакви очила, огледала и т.н.

Всичко вътре в аквариума ще трябва да бъде преместено, като вашите риби, декорации, растения и всякакво оборудване. За да направите това, не забравяйте да подготвите всичките си консумативи.

  • Найлонови торбички, в които вашите риби да пътуват.
  • Кофи с вода в тях за транспортиране.
  • Опаковъчна лента за закрепване на капаци на всякакви контейнери.
  • Мрежа за преместване на вашата риба в найлонова торбичка.
  • Сифонен маркуч за отстраняване на водата от вътрешността на аквариума.
  • Всякакви други опаковъчни материали, от които се нуждаете, за да опаковате останалата част от аквариума.
  • Поставете рибата си в контейнера за транспортиране

Това може да е найлонова торбичка, аквариум или кофа. Бъдете изключително внимателни, когато транспортирате рибата си и се уверете, че водата е подходяща.

Транспортиране на риби и аквариуми

Съвети за транспортиране на вашите риби
  • Подсигурете рибите си.

Уверете се, че вашите риби са защитени и всички вещи от аквариума им също са защитени. Уверете се, че аквариумът е напълно сух, когато го транспортирате, и отстранете филтъра.

  • Опаковайте аквариума.

Работете внимателно с вашия аквариум, тъй като те са много крехки. Увийте аквариума в мехурчета или опаковъчна хартия, за да сте сигурни, че няма да се счупи или напука.

  • Всичко да е готово за зареждане.

Заредете своя аквариум, аксесоари и карайте внимателно, докато пристигнете на местоназначението си.

Да знаете как да транспортирате риба може да бъде трудна задача, но не е невъзможно. Разгледайте нашите предложения за транспортни чанти за риби и се подсигурете за успешно пътуване.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма