+359898633185 Поръчай по телефона

Признаци на щастливо куче – език на тялото

Признаци на щастливо куче – език на тялото.

Всеки отговорен стопанин вижда щастието като основна нужда от грижа за кучето си. Ако им осигурим храна, подслон и сигурност, това е добро начало да ги поддържаме щастливи. Въпреки това, тъй като кучешката и човешката комуникация е различна, ние също трябва да знаем как да потвърдим, че кучето ни е щастливо. Макар че може просто да мислим, че кучето, размахващо опашка, означава, че се чувства весело, има много различни начини да разберем, че кучето е щастливо. Езикът на тялото чрез различните си пози е, един от най-полезните начини да разберем дали кучето ни е щастливо.

В Кучеландия разглеждаме признаците на езика на тялото на щастливото куче, като ви показваме 11 позиции, за да разберете дали кучето е щастливо. Ако вашето куче не показва нито един от тези признаци, ще трябва да се запитате дали е щастливо у дома.

  1. Покана за игра.

Може би най-обилната радост, която кучето може да почувства, е, когато е в игра. Поведението при игра използва различни позиции на тялото в зависимост от вида на играта, която играят. Например скок във въздуха, докато играете на фризби или бяга развълнувано, когато се състезавате.

Когато кучето иска да започне игра, то прави много специфична позиция на тялото, известна като покана. Това е подобно на известната поза на куче надолу в йога. Кучето повдига задните си части и изпъва предните си лапи. Главата им ще гледа към човека или животното, с което се опитват да започнат игра. Те могат да правят бързи движения на ляво и дясно или дори да лаят развълнувано.

Въпреки че повечето кучета ще бъдат щастливи, когато играят, ние трябва да внимаваме за всякакви проблеми, които могат да възникнат по време на играта.

  1. Облягане на вас.

Облегнало ли се е кучето ви до вас или върху вас? Когато правят това, те ви показват, че са не само физически до вас, но и емоционално.

Въпреки това, освен че е сигнал за езика на тялото, кучето е щастливо, облягането на вас може да има различни значения в различни контексти. Възможно е също така да се чувстват несигурни и да се нуждаят от повече внимание от вас. Това може да се дължи на това, че не им се обръща достатъчно внимание или поради стрес.

  1. Въргаляне в тревата.

Когато за първи път видим куче да се търкаля в тревата, може да си помислим, че просто проверява способностите си. След като ги опознаем обаче, ще видим, че обикновено това е израз на чисто щастие. Има и други причини, поради които кучето може да се търкаля в тревата. Например, той им помага да се охладят в горещо време и може да се използва за привличане на вниманието на техния стопанин.

  1. Треперене.

Когато кучето ни се тресе, не можем веднага да предположим, че е щастливо. Има психологически и физически проблеми, които могат обяснят защо кучето се тресе. Нервната или тревожната енергия обаче не винаги е отрицателна. Точно както ние ще се вълнуваме от нещо хубаво, което очакваме с нетърпение и кучетата ще направят същото.

Едно от най-честите състояния на вълнение за кучето е, когато знае, че им предстои да се разхождат. Точно преди този вълнуващ за тях момент, те ще треперят от щастие. Въпреки това, кучетата също могат да бъдат развълнувани и защото са чакали твърде дълго, за да бъдат разходени. Трябва да знаем колко често да разхождаме кучет си, за да можем да осигурим достатъчно упражнения за техните специфични нужди.

  1. Лежане по гръб.

Друг ясен сигнал за щастие и удовлетворение е кучето, легнало по гръб. Ако кучето спи в тази поза, то знае, че дори в безсъзнание ще бъде в безопасност и не е уязвимо за атака. Коремът и областта под краката им са най-уязвимите места за атака и те не биха ги открили, ако не са защитени.

Също така, това е начинът, по който, малките кученца показват емоция на щастние пред майка си  и другите кученца, като заемат позата – легнали по гръб. Тази поза на тялото при кучета ще бъде показана само когато те са в състояние на благополучие и спокойствие.

  1. Когато кучетата се усмихват.

Въпреки че това е лицев жест повече от позиция на тялото, той все още е важна част от езика на тялото на кучето. Също както при хората, усмивката е действие, което предава тяхното настроение и е израз, който използва повече от устата им.

Усмивката не е жест, който се използва само от хората. Много кучета могат да се усмихват, въпреки че степента, до която са в състояние да го правят, зависи от тяхната генетика. Много характеристики на породите означават, че те имат по-къса муцуна, която или изглежда като постоянна усмивка, или означава, че изобщо не могат да се усмихват много.

Ето защо трябва да погледнем цялостното изражение на кучето, за да видим дали то се усмихва. Когато имат широко изражение, големи очи, изправени уши и леко отворена уста, без да показват зъби, те вероятно се усмихват поради щастие. Също така, позата на тялото им също ще бъде отпусната, а опашката ще се движи.

  1. Кагото лежат до вас.

Друга позиция на тялото, която показва, че кучето ви е щастливо, е когато ляга до вас, като не е задължително да са облегнати на вас. Най-често кучетата са в легнало положение и слагат глава на предните си крака. Може да видите и, че кучетата често лягат до вас, за да оближат лапите и/или лицето си. Когато това се случи, това е сигурен знак, кучето е щастливо и доволно във ваше присъствие, нещо, което показва, че имате силна връзка. Поведението е подобно на това, когато ви следват навсякъде.

  1. Внезапно спиране.

Със сигурност има ситуации, когато внезапното спиране на куче е знак за страх или изненада. Въпреки това, това може да е и ясен знак за щастие. Когато кучето си играе, то може да спре в някакъв момент и да се взират в нищото, докато пъхтят. Това е знак, че кучето е щастливо, по-специално щастието, което се дължи на вълнение, изтощение и радост. Това е социализирано преживяване, внушаващо чувство на щастие от това да бъдеш с другите.

  1. Поза на дебнене.

Позата на дебнене е част от езика на тялото на кучето, свързана с лова. Това е нещо, което дивите кучета използват, за да дебнат плячката си, но също така е нещо, което кучетата ще използват и по време на игра. Това е така, защото много от игрите, които играят, съществуват, за да засилят подобно поведение.

Можем да видим това, когато две кучета играят заедно, въпреки че понякога могат да го правят и със своите стопани. Кучетата ще се скрият в храстите или някъде другаде, докато изчакат другото куче да дойде и тогава изскачат развълнувани. Кучетата правят това в състояние на изключително щастие. Когато кучето се крие и се държи странно, това не означава непременно, че е щастливо, така че трябва да бъдем внимателни.

  1. Изправена стойка.

Има и други позиции, които демонстрират състояние на вътрешно благополучие в нашето куче. Те не се показват, когато почиват или играят, а когато са активни и ангажирани. Кучетата, които стоят изправени, когато видят своя стопанин, често са в състояние на щастие и очакване. Те се радват да ги видят и не могат да се сдържат. Разбира се, куче, седнало удобно и спокойно, също показва признаци на щастие.

Да бъдеш щастливо куче не е единствената емоция, показвана от езика на тялото. Добре е да опознаете езика на кучешкото тяло, за да направите комуникацията между вас по-добра и по-разбираема.

За да може вашето куче да е щасливо трябва да го хваните с висококачествена мокра храна за кучета от petstation.bg

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма