+359898633185 Поръчай по телефона

Правила в парка за кучета

Правила в парка за кучета

Живеете в апартамент или къща с малка градина и търсите място, където вашият четириног приятел да тича? Е, няма какво друго да правите, освен да се отправите заедно към парка за кучета и да се насладите на един следобед на лудуване и забавление. И така, какви правила в парка за кучета да спазвате?

Всяко куче се нуждае от достатъчно упражнения, за да живее щастлив живот. Ежедневните разходки из града, свободното раздвижване в гората или просто няколко обиколки около блока ще зарадват кучето и в същото време ще го изморят здравословно. Но ако искате да подобрите рутинните си разходки, отидете заедно на място, където кучето ви ще се почувства като в рая.

Да, говорим за парка за кучета! Въпреки че може да изглежда, че паркът за кучета е място без правила, вярно е точно обратното. И така, нека се запознаем с най-основните правила и съвети, за да направите пътуването си до кучешкия парк без никакви неудобства или ненужни проблеми.

1. Здравето на първо място.

Имате ли малко кученце у дома, което искате да заведете в кучешкия парк, възможно най-скоро? Първо изчакайте, докато кученцето ви бъде правилно ваксинирано. Относно възрастните кучета в парка се допускат само ваксинирани кучета, които са обезпаразитени и защитени срещу паразити и бълхи. Въпреки че никой не проверява картата за ваксинация на входа, ние вярваме, че собствениците на кучета са уважителни и няма да позволят тяхното куче да зарази или застраши друго куче. По същия начин не трябва да ходите в кучешкия парк с разгонено женско куче или болно куче.

2. Отговорност за кучето, носи стопанинт му.

Всеки собственик на куче знае (или поне има представа) какво да очаква от своя домашен любимец. Ако имате куче, което е склонно към агресия или, напротив, несоциализирано куче, тогава не е отговорно да отидете в кучешкия парк. От друга страна, не бива да откъсвате поглед дори от обучено и надеждно куче. Никога не знаете какво може да се случи, така че е добре да сте нащрек и да се намесите, ако е необходимо. Винаги държите кучешката каишка под ръка, за да можете да контролирате неприятна ситуация, при нужда.

3. Запознайте се с парка за кучета.

В днешно време се изграждат много паркове за кучета, които отговарят на световните стандарти и са добре обезопасени. Въпреки това си струва да проверите дали паркът е наистина безопасен, преди да пуснете кучето си навън. Освен счупена ограда, потърсете остатъци от лакомства, оставени от други кучета, или състоянието на дървени препятствия. За съжаление, някои паркове за кучета стават дом на наркомани или бездомни хора, така че се огледайте за спринцовки или цигари. Ако останете с впечатлението, че паркът за кучета не е безопасно място, трябва просто да вземете кучето си и да си тръгнете. Няма смисъл да поемате излишни рискове.

4. Никога не допускайте деца в кучешкия парк.

Кучета не се допускат на детски площадки, а деца не се допускат в паркове за кучета. Това е просто правило за безопасност, което всички трябва да спазваме. Въпреки че много кучета обичат деца, има такива, които са нервни, страхуват се от деца или проявяват агресивно поведение. В същото време кучетата могат да се блъснат или да наранят по друг начин дете по време на игра.

5. Винаги събирайте отпадъците на кучето.

За съжаление има майстори, които гледат на парка за кучета и като на тоалетна, която не трябва да се почиства. Но истината е такава, че за да превърнете кучешкия парк в здравословно място както за хора, така и за кучета, няма друг избор освен да се наведете и да вземете екскрементите на вашия домашен любимец. Бихме предпочели да издълбаем това правило в камък!

6. Уважавайте другите посетители.

Всеки от нас има различна мотивация да отиде в кучешки парк. Някои хора искат да дадат на кучето си непринудено забавно време, за други това е място, където да практикуват послушание или да спортуват заедно. Така че внимавайте за обкръжението си и по възможност не безпокойте стопаните, които използват кучешкия парк за обучение.

И златното правило накрая! Бъдете наясно с вашето куче и се вслушвайте в неговите нужди. Ако останете с впечатлението, че кучето ви не е щастливо в кучешкия парк, страхува се от други кучета и не се чувства комфортно, тогава не натискайте твърде много. Можете да обучите кучето си да ходи в парка за кучета, да общува и да намира други забавни дейности, които ще направят вашето куче наистина щастливо.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма