+359898633185 Поръчай по телефона

Няколко неща, които кучето ви знае за вас.

кучето ви знае коя е най-добрата суха храна

Чудили ли сте се как вашият домашен любимец може да усети, когато сте ядосани или се чувствате потиснати? Най-вероятно, да. Всички ние, стопаните на домашни любимци, сме се питали как нашите кучета знаят толкова много за нас. Дали сме щасливи, когато им даваме храна за кучета или сме тъжни и просто искаме прегръдка.

Кучетата имат невероятно мощен нос и способност да се свързват с нас. Това им позволява да ни съчувстват и да знаят как се справяме, както физически, така и психически. Те дори могат да усетят смъртта! Носът им е невероятно мощен инструмент. Всички знаем колко умни могат да бъдат животните и колко любов и емоция могат да предадат, но знаете ли всички неща, които могат да усетят? Ако не, продължете да четете тази статия на Hranazakucheta.bg за 8-те неща, които вашето куче знае за вас.

  1. Кучето Ви знае, когото изпитвате страх.

Едно невероятно умение, което вашето куче притежава, е способността му да усеща страх и дали имате нужда от защита. Когато сме уплашени, отделяме адреналин и мощният нос на кучето ни е в състояние да го помирише. Освен това, когато се страхуваме, тялото ни се свива и се готви да избяга – защитава, нещо, което кучетата веднага забелязват. Те дори могат да се изнервят и напрегнат, в случай че трябва да ни защитават, тъй като сме част от тяхното стадо.

  1. Те знаят в какво настроение си.

Точно както при страха, кучетата имат много емпатия и знаят как да разпознаят кога сте щастливи или кога сте тъжни. Те правят това само като четат езика на тялото ви. Кучетата са експерти в разчитането на израженията на лицето и тялото ни. В момента, в който кучето ви забележи, че сте обезсърчени или притеснени, то несъмнено ще ви покаже обич и ще се опита да ви утеши. Те искат да знаете, че винаги може да разчитате на тях и те няма да си тръгнат, докато не се оправите.

  1. Кучето Ви знае, когото сте болен.

С нос между 10 000 и 100 000 пъти по-мощен от нашия, кучетата са в състояние да откриват определени заболявания, а някои дори се специализират в тях. Те могат да тренират обонянието си, което е способно да различава някои химикали, които отделяме от тялото си, когато сме болни. От мигрена или инфекции на пикочните пътища, до ниска кръвна захар или епилептични припадъци. Дори откриването на рак. Така че, ако вашият домашен любимец се фокусира твърде много върху подушването на определена част от тялото ви, по-добре отидете на лекар, за да се прегледате. Когато кучето ви почувства, че не сте добре, ще дойдат при вас, за да се погрижат за вас и няма да ви оставят на мира. Те знаят, че това е моментът, в който имате най-голяма нужда от тях.

  1. Кучетата могат да разберат кога си ядосан.

Друго нещо, което кучетата знаят за вас, е когато сте им ядосани. В момента, в който направите нещо нередно и сте готови да им се скарате, те забелязват, че стойката на тялото, израженията на лицето и тона на гласа ви са се променили. И следователно те току-що са направили нещо, което не ви хареса. Ето защо са склонни да огъват ушите си и да крият опашките между краката си.

Ако вече сте се наложили като техен алфа, няма проблем. Ако реакцията ви е в състояние да коригира това неподходящо поведение на кучето, продължете. Въпреки това, ако сте човек с много гъвкава личност или нямате авторитет пред кучето, когато то направи нещо лошо, може да се възползва. Кучето ще забележи слабостта ви в тази ситуация и няма да спре да се държи лошо. Не забравяйте, че кучетата трябва да имат определени граници и това се постига, като ги възпитате добре.

  1. Кучето ви знае ако сте бременен.

Ако сте бременна, има вероятност да сте забелязали, че вашият домашен любимец е по-наясно от вас и промените в поведението ви. Това е защото кучетата наистина могат да открият бременност. Те са в състояние да забележат хормоналните промени, които се случват в тялото ви по това време и са много по-защитни с вас и бебето. Те знаят, че сте уязвима. Докато бебето се роди, кучето ви винаги ще ви защитава и няма да бъде отделено от бебето. Те ще знаят, че бебето е най-слабият член на глутницата и трябва да ги наблюдават добре. Ако кучетата могат да усетят присъствието на призраци, не е изненадващо, че могат да усетят и присъствието на неродено бебе.

  1. Те могат да правят разлика между любов и омраза.

Кучетата са в състояние да разберат дали човек ви харесва чрез окситоцина, който отделяте, известен още като “хормон на любовта”. Този химикал, който отделяте заедно с промените в ритъма на дишането и напрежението на тялото ви, информира вашия домашен любимец дали искате или не човека пред вас. В случай на не, тялото ви ще отделя други хормони и езикът на тялото ви ще разкрие, че този човек не е добре приет от вас.

  1. Кучето ви знае вашите намерения.

Знаете ли, че кучетата знаят какво ще направите, преди да го направите? Това е така, защото тези животни са в състояние да възприемат дори най-незабележимия сигнал на вашето тяло и език на лицето и следователно могат да предвидят вашите движения. Помислете кога ще изведете домашния си любимец на разходка или кога трябва да се приберете и да го оставите на мира, без да казвате нищо. Или когато искате да ги изкъпете и те се скрият в някой ъгъл на къщата, въпреки че не сте го споменали и т.н.

По същия начин кучетата са едни от най-благодарните животни, които съществуват. Ако сте щедри или сте направили нещо добро за тях, те ще бъдат вечно благодарни и никога няма да забравят. Разбира се, те също могат да забележат дали имате лоши намерения към тях или ако помислете да направите нещо неподходящо. Така че е по-добре да стъпвате внимателно и никога да не ги наранявате нарочно.

  1. Те знаят къде сте ходили.

В заключение, друго нещо, което вашето куче знае за вас, е откъде сте дошли. Могат да го помиришат, когато се приберете вкъщи. Кучетата имат около 200 милиона повече рецепторни клетки в ноздрите си от хората. Те могат да разберат дали сте били в супермаркета, на работа или току-що сте били в парк, където е имало други животни. Те могат да различават милиони фини аромати, така че трябва да избягвате силните аромати, които са неприятни за тях. Ето няколко такива аромати:

  • Цитрусови плодове като лимон, портокал или грейпфрут.
  • Оцет.
  • Чили.
  • Лак за нокти.
  • Всякакъв вид алкохол.
  • Хлор, амоняк и други почистващи препарати.
  • Нафталин.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма