+359898633185 Поръчай по телефона

Неща които правим, а кучетата мразят.

кучетата мразят някои човешки навици. наградете ги с храна

Както при всички взаимоотношения, дори кучетата и хората често могат да имат недоразумения, но някои от тях остават незабелязани. За да избегнете тези проблеми с вашия верен приятел, ще трябва да си зададете редица въпроси на различни теми. Например трябва да разберете как мислят кучетата, какви са основните им нужди или какви неща обикновено ги притесняват.

Hranazakucheta.bg ви казва за 10 неща, които кучетата мразят при хората, за да можете допълнително да подобрите отношенията с кучето ви.

  1. Силни шумове и силни миризми.

Сешоари, прахосмукачки, коли или фойерверки са някои примери. Това е нормално, тъй като кучетата имат изключителен слух и са много по-чувствителни към звуци от нас. Следователно всеки шум, който може да ви смути, със сигурност ще ужаси вашия домашен любимец. Очевидно има кучета, които са научени да се справят със силни звуци и няма да се уплашат. Вярно е обаче, че повечето кучета мразят силните шумове и понякога ще се нуждаят от утешение.

Темата за силните миризми също е нещо, което трябва да се вземе предвид. Точно като ушите им, кучешкият нос е много по-мощен от човешкия. Следователно всяка миризма, която ви се струва доста силна, ще бъде невероятно натрапчива за вашия домашен любимец. Когато много силни миризми дразнят ноздрите на вашия космат приятел, те лесно ни уведомяват с кихане и отиват на друго място.

  1. Говорите много, а не използвате езика на тялото.

Някои стопани говорят много с кучетата си. Въпреки че това е добре, ако говорим твърде много, без да използваме жестове или кратки думи, които лесно могат да бъдат разбрани, в крайна сметка просто ги натоварваме.

Кучетата предпочитат да общувате с тях чрез езика на тялото си и когато използвате кратки думи или звуци – това им помага по време на обучението им.

Вярно е, че кучетата разбират основните емоции на хората, но го правят чрез езика на тялото и тона на гласа, който използваме. Те определено не разбират пълния ни вербален език, а само основните думи, на които ги учим. Трябва да се опитаме да се научим как да говорим с кучето си и как да общуваме с тях чрез езика на тялото.

Направете тест и прекарайте цял ден, без да кажете нито дума на кучето си. Просто жестове, без да прекалявате и се опитайте да общувате с езика на тялото. Въпреки че можете да използвате звук като свирка, опитайте се да не казвате нито дума. Ще видите, че общувате перфектно и че кучето ви е по-спокойно.

  1. Когато им се караме, без да разбират защо.

Може би, когато сте в лошо настроение или сте ядосали, защото кучето ви е направило нещо, което не ви харесва, вие предавате този гняв и негативизъм. Все пак е важно да запомните, че ако се скарате на кучето си на случаен принцип или не веднага след злополуката, то никога няма да разбере какво се случва или какво е направило погрешно. Това много ги притеснява и може да доведе до стрес и дори страх.

Трябва да се научим да избягваме често срещаните грешки, когато се караме на куче. Една от тези грешки е да им се карате, когато не разбират защо. Не оставяйте твърде много време след тяхно лошо поведение, за да откажете кучето си да го повтаря.

  1. Липса на рутина и последователност.

Кучетата обичат да имат рутина, защото се чувстват по-сигурни и по-спокойни. Неспазването на графиците, заяждането с тях или даване на непоследователни указания означава, че кучето ви никога няма да се интегрира правилно в дома ви и може да остане в състояние на стрес или дискомфорт.

Създайте график за най-добрия си приятел, винаги предлагайте добри грижи и се придържайте към едни и същи указания и команди. Тогава те никога няма да бъдат неспокойни или разстроени. Въпреки че трябва да отегчаваме кучетата, те обичат да имат структура в деня си, защото се чувстват по-сигурни и спокойни. Едно неструктурирано куче, без основно обучение, в крайна сметка ще бъде нещастно. То ще развие несигурност, това ще прерастне в недоразумения както със семейството, така и с други кучета или животни.

Тази структура и обучение трябва да обхващат няколко аспекта. От това кой води групата до разходките и храната за кучета, наред с други неща. За да направите това, най-добре е първо да се запознаете добре за правилното обучение на кучето ви.

  1. Взиране в очите им, галене по лицето и потупване по главата.

Кучетата наистина не обичат интензивния зрителен контакт. Ако някога сте се взирали в очите на кучето си преди, вероятно сте забелязали, че се плашат. Или може би дори сте забелязали, че държат погледа и ръмжат. Продължителният контакт с очите представлява предизвикателство за кучето и може да предизвика състояние на бдителност или страх. Избягвайте да се взирате в куче, което не ви познава добре, защото може да развие неприязън.

Също така, друго нещо, което правим често, е да вземем лицето им в ръцете си и да ги потупаме по главата. Това е грешка, защото те не се наслаждават. Сграбчването на лицето им ги кара да се чувстват в капан и ограничени. По същия начин потупването или удрянето по главите им ги притеснява и дори може да им навреди. Ръката над тях се разбира като доминираща, така че ако им нанася и удари по главата, това ги прави много неспокойни. Това са жестове, които за нас са много нормални, но за тях имат различно значение, така че трябва да се опитаме да ги избягваме. Ако искате да отидете да поздравите куче, по-добре е да се приближите малко отстрани, без да го гледате, просто протягате малко ръката си, за да му позволите да я подуши.

  1. Прекомерни прегръдки и целувки.

Има много неща, които са нормални за нас и обичаме да правим. Такива неща са прегръдка и целувка на нашия космат приятел. За съжаление те не тълкуват всичко както ние. И, разбира се, кучета не се прегръщат и целуват като хората. Може да бъде много объркващо за кучето ви, ако постоянно получава целувки от стопанина си, особено ако не е свикнало с това от малко кутре.

Въпреки че има много привързани и покорни кучета, които приемат прегръдките, повечето не ги понасят много. Добре е да ги прегърнете и да ги целунете, но внимавайте да не прекалявате и не забравяйте да следите за признаци, че им е неудобно. Те могат да повдигат уши, да се прозяват или дори да оголват зъбите си.

 

  1. Не използвате правилно каишката или вървите прекалено бързо.

Много често има неща, които правим погрешно, докато разхождаме кучето си, но трябва да се научим да ги коригираме, ако искаме да се насладим на това време навън. Понякога можем да държим каишката опъната или постоянно да я дърпаме, като не им позволяваме да подушват заобикалящата ги среда. Твърде често стопаните ходят твърде бързо и бързат да приключат с разходката.

На кучетата им отнема доста време, за да изследват заобикалящата ги среда. Те трябва да помиришат, да отидат до тоалетната и да играят. Избягвайте бързите разходки и използвайте колан против дърпане, ако не можете да боравите правилно с каишката.

  1. Ненужно облекло.

Разбира се, ако навън е много студено или трябва да покриете част от тялото на кучето си поради нараняване, можете да го облечете в пуловер или специално облекло. Ако вашият ветеринарен лекар препоръча дрехи за вашия домашен любимец, моля, послушайте го.

С казанто по-горе, това, което трябва да запомним е, че в по-голямата си част облеклото е просто декоративно и не служи добре за домашни любимци. Ако облеклата са неудобни, кучетата не могат да ходят правилно или просто се чувстват ограничени и трябва да свалите дрехите. Някои кучета ще се научат да понясят дрехите, но много няма да разберат защо някои хора се смеят или гледат в тях. Въпреки че хората правят това от чисто очарование, кучетата не могат да възприемат това и накрая просто се изнервят.

  1. Къпете ги твърде често.

Ежедневното почистване е нормално за хората, но не и за кучетата. Те се поддържат чисти по свой специален начин и телесната им миризма е начин да общуват с другите. Ако ги почистваме редовно, когато всъщност не са мръсни, не им правим никаква услуга. По същия начин, когато ги мием, не трябва да използваме продукти със силна миризма. Трябва да са за кучешка козина и почти без мирис, поради мощните си ноздри тези сладки аромати ще бъдат непоносими за тях.

Хубаво е от време на време да къпем кучето си вкъщи или при кучешки козметик, но не можем да го правим много често. Освен че ще се нуждае от естествения си аромат, за да комуникира добре, ние ще увредим слоевете естествена защита на кожата, а това може да им създаде здравословен проблем. Можем да ги почистим, да, но без да прекаляваме.

  1. Ако сте скучни или отсъствате много.

Кучетата не понасят да им е скучно, те искат да правят неща постоянно, докато прекарват времето си с вас. Така че те мразят, когато ги игнорирате и се държите скучно. Те очевидно мразят, когато сте далеч от дома и не знаят кога ще се върнете, а оттук и радостта им, когато го направите. Най-лошото нещо, което може да се случи на кучето е, че го изоставяме. Те никога няма да разберат защо и ще им е трудно да се доверят отново на хората. Така че, избягвайте да бъдете скучни, стимулирайте и забавлявайте кучето си и винаги бъдете наоколо за него. Кучето ви ще оцени това, безкрайно много.

 

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма