+359898633185 Поръчай по телефона

Най-добрият избор на храна за вашето куче

избор на храна за вашето куче

Вашето куче може с удоволствие да изяде всяка последна хапка гранула, която му дадете. Но това не означава, че се хранят здравословно.

Кой е най-добрият избор на храна за вашето куче? Това можете да разберете в нашата статия. „Склонни сме да храним кучетата си с едно и също нещо всеки ден, така че трябва да сме сигурни, че диетата им съдържа хранителните вещества, от които се нуждаят“, казва д-р Анджела Ролинс, клиничен асоцииран професор по. Храненето на вашето куче със здравословна диета не означава да харчите големи пари за бутикова марка. Можете да закупите питателна храна за кучета на всяка цена.

Храненето на кученца с храна, предназначена за възрастни кучета, може да означава, че те не получават правилните количества хранителни вещества като калций, фосфор и докозахексаенова киселина, от които кучетата се нуждаят за нормален растеж и развитие. Възрастните кучета може да се нуждаят от по-нискокалорична храна, за да поддържат теглото си стабилно, но те не се нуждаят от по-малко протеини с напредване на възрастта. Те също могат да се възползват от по-високи нива на антиоксиданти. Ако имате куче на възраст над 7 години, попитайте вашия ветеринар какво и колко трябва да яде.

Суха храна или консервирана храна? Кой е правилния избор на храна за вашето куче

Както мократа, така и сухата храна могат да отговорят на хранителните нужди на вашето куче. Понякога придирчивите хора може да предпочетат мокра храна. Понякога консервираните храни могат да имат по-добър вкус.

По-възрастните кучета с медицински или стоматологични проблеми също могат да се справят по-добре с мокра храна. Можете също така да добавите вода към тяхната суха храна или просто да преминете към гранули с по-малък размер.

Трябва ли вашето куче да спазва специална диета?

Някои стопани на домашни любимци избират специални диети като вегетариански, беззърнести или пресни цели храни за своите кучета.

Изследванията са установили, че някои вегетариански диети за кучета не осигуряват достатъчно аминокиселини, които са градивните елементи на протеина. Но безмесната диета може да бъде здравословен избор, ако производителят на храна се погрижи да отговори на хранителните нужди на кучетата, казва Ролинс. Вегетарианските храни с печата на AAFCO са най-добрият ви залог.

Диетите без зърно попаднаха в новините, след като изследване показа възможна връзка между определени храни без зърно и вид сърдечно заболяване на домашни любимци, наречено дилатативна кардиомиопатия. FDA проучва тази връзка.

Ролинс казва, че все още нямаме отговорите за диетите без зърнени храни. Но е рядкост кучетата да имат алергии към зърно, казва тя. „Ако смятате, че вашето куче трябва да бъде на диета без зърнени храни, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар“, казва тя

Пресните храни или храните от човешки клас като месо, зърнени храни, плодове и зеленчуци, които са сготвени и запечатани във вакуум, също са в тенденция. Някои изследвания са установили, че тези храни може да са по-лесни за смилане от конвенционалните храни за домашни любимци. „Ако собствениците на домашни любимци искат техните домашни любимци да ядат нещо, което изглежда като нещо, което бихте яли вие, това е добър вариант“, казва Ролинс. Но, казва тя, традиционните консервирани и пакетирани храни могат да бъдат напълно здрави за вашето куче. „В храненето на хората мислим за преработените храни като за боклуци“, казва тя. „Разликата с храните за домашни любимци е, че [преработените храни] са изключително питателни.“

Терапевтични храни за здравословни състояния

Вашият ветеринарен лекар може да препоръча терапевтична диета за подпомагане на определени здравословни състояния, които вашето куче има, вариращи от сърдечни или бъбречни заболявания до затлъстяване и алергии. Тези диети се предлагат само по лекарско предписание и може да не са подходящи за здрави кучета.

„Ако смятате, че вашият домашен любимец има медицински проблем, говорете с вашия ветеринарен лекар за възможните ползи от терапевтична диета и насоки как да я използвате по подходящ начин“, казва Ролинс.

Хранете с правилното количество

ЗНАЕШЕ ЛИ?

Наднорменото тегло може да отнеме до 2 години от живота на вашето куче.

Каквато и храна да изберете за вашето куче, устоявайте на желанието да напълните купата догоре. Наднорменото тегло може да отнеме до 2 години от живота на вашето куче.

„Метаболизмът на кучетата е променлив“, казва Ролинс. „Някои кучета ще се справят перфектно, ако ги нахраните с количеството, препоръчано върху торбата с кучешка храна. Някои кучета се нуждаят от значително по-малко, а някои кучета ще се нуждаят от повече.

Вашият ветеринарен лекар може да ви каже колко трябва да тежи вашето куче. Използвайте указанията за хранене на етикета на кучешката храна за това какво трябва да тежи вашето куче, а не текущото му тегло. Ако вашето куче започне да губи талията си, намалете.

Ограничете лакомствата до не повече от 10% от дневните калории на вашето куче. И избягвайте да им давате остатъци от масата, без значение колко много ви моли кучето ви. Това не само добавя допълнителни калории и насърчава лошите кучешки маниери, но и някои „хора“ храни могат да разболеят кучетата.

„Хранителните нужди на кучето са различни от тези на човека“, казва Ролинс.

Поръчайте най-доброто за Вашето куче от petstation.bg.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма