+359898633185 Поръчай по телефона

Най-важната храна за малки кучета.

Храна за малки кучета, различни породи

.Има много различни подходи, които можете да предприемете, за да гарантирате, че кучето ви има балансирана и здравословна диета. Въпреки това, с много различни режими на хранене, от които можете да избирате, всички с различно качество, може да бъде малко объркващо да знаете кой път да поемете.

Най-добрата храна за малки кучета.

Кученцата растат 20 пъти по-бързо от възрастните кучета и затова се нуждаят от специална храна за малки кучета, за да подпомогне тяхното физическо развитие. Препоръчва се специално формулирана храна за растеж на малки кучета, която трябва да се дава на равномерно разпределени интервали, за да се избегне преразтягане на малкия стомах на кученцето. Всеки отговорен развъдчик ще ви даде съвет относно диетата на вашето кученце. Всичко останало ще намерите в petstation.bg.

Колко често трябва да храня кученцето си?

Хранете малкото си куче по четири пъти на ден до 4-месечна възраст и след това намалете храненето му до три хранения на ден, докато навърши 6 месеца. След това те могат да преминат към две хранения на ден и да останат на тази рутина до края на живота си.

Трябва ли сами да приготвяме храната?

Тъй като е много трудно да постигнете правилния баланс в храна за малки кучета, вероятно е по-добре да изберете една от изпитаните търговски диети. Кученцата се нуждаят от възможно най-добрата храна за малки кучета, докато растат, тъй като дори лек дисбаланс може да навреди на тяхното развитие и растеж. Всяка промяна в храната за малки кучета трябва да се прави много постепенно в продължение на поне една седмица, за да се избегне разстроен корем. Трябва да опитвате нова диета в продължение на поне 10 дни, преди да направите каквито и да било допълнителни промени.

Кога и как да храним малките кучета?

Оставете кучето си на спокойствие, докато яде от купата си. Отнемането на купата, докато ядат, предизвиква безпокойство, което може да доведе до хранителна агресия. Ако искате да сте сигурни, че на кучето ви му е удобно да се приближавате до него по време на хранене, добавете малко храна в купата, докато яде, така че то да ви види като предимство, а не като заплаха.

Никога не хранете кучето си от масата или чинията ви. Тъй като това насърчава слюноотделяне и търсещо внимание поведение, като просия и лай.

Не трябва да храните кучето си преди да пътувате в колата. Тъй като това може да причини гадене и повръщане в колата. Също така избягвайте да давате храна за малки кучета  час преди или след тренировка. Тъй като това може да допринесе за разширяване и усукване на стомаха (известно също като подуване). Това което е животозастрашаващо състояние, изискващо незабавна ветеринарна намеса.

Какви са признаците, че храня кучето си с грешна храна?

Препоръчваме ви да проверите за:

  • признаци на непоносимост към храната;
  • ако храната винаги остава след хранене;
  • как изглеждат изпражненията на любимецът ви.

Каквото и да правите, винаги избирайте най-добрата храна за малки кучета. Така гарантирате, че кученцето ви ще приема само най-важните и необходими съставки за разтеж. Така няма да му навредите още в първите му дни.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма