+359898633185 Поръчай по телефона

Кучето ми има ли нужда от зимни дрехи?

Кучето ми има ли нужда от зимни дрехи

С настъпването на зимните месеци възниква един от най-важните въпроси за стопаните на кучета: Кучето ми има ли нужда от зимни дрехи? Въпреки че отговорът може да изглежда очевиден, не се заблуждавайте.

Плетени, водоустойчиви, с косъм и ултра модерни. В PetStation.bg има безброй кучешки зимни дрехи, които просто просят да бъдат закупени. Все пак не се изкушавайте от дизайна им и помислете дали имате куче, което наистина се нуждае от зимни дрехи. Три фактора играят важна роля при решението – размерът на вашето куче, породата и външната температура. В същото време трябва да вземете предвид и здравето на вашия четириног приятел или неговата личност, която може да откаже зимни дрехи за кучета дори при почти сибирски температури!

Кучето ми има ли нужда от зимни дрехи?

Вероятно не е изненада, че най-важната група кучета, които трябва да носят дрехи през зимните месеци, са малките и късокосмести породи. Тези кучета могат да изстинат за минути, което може да доведе до здравословни проблеми. Разбира се, дори и в това отношение е важно да се вземе предвид контекстът на ситуацията. Ако ще разхождате кучето си извън къщата за пет минути, тогава не е нужно да го принуждавате да се облича. От друга страна дългите разходки изискват хубаво облекло.

Вземете предвид и външната температура. Общоприето е, че кучетата трябва да носят зимни дрехи, когато температурата падне под 7°C.

Трябва ли да ползвам зимни дрехи за кучета отглеждани на открито?

В никакъв случай не е вярно, че по-големите кучета не могат да носят зимни дрехи. Ако обаче живеете с куче, което прекарва по-голямата част от времето си навън, тогава трябва да знаете, че то се „окосмява“ през зимните месеци. Това означава, че козината му ще се адаптира към студа и ще увеличи обема си.

Важно е обаче да се отбележи, че и по-едрите породи заслужават зимно облекло, когато пътувате с тях на планина, на полигон или спортувате заедно (например бягане). Дори мускулите на кучето се затоплят по време на бързо движение, така че е важно то да не се излага на студено време на открито след приключване на дейността.

Винаги събличайте кучешките дрехи, докато сте вкъщи!

Стопаните на кучета често правят грешката да оставят любимците си с дрехите у дома. Да, може да не искате да обличате и събличате кучето си през цялото време, но не забравяйте, че кучето може лесно да прегрее в стаята. В идеалния случай свалете кучешкия пуловер веднага щом се приберете от разходката.

На лов за перфектните дрехи за кучета.

Вече посочихме, че можете да намерите безкраен брой кучешки дрехи на пазара, в различни кройки, цветове и дизайнерски характеристики. И все пак трябва да гледаме преди всичко на функционалността и едва след това на външния вид. Следователно зимните дрехи за кучета са необходими за защита на чувствителните зони като бедрата, гърба, големите мускули на крайниците и бъбреците.

Ето защо е важно да изберете дрехи, които пасват на вашия четириног приятел като ръкавица. В идеалния случай вземете дрехи, които ще топлят вашето куче от врата почти до опашката. От друга страна, незабавно изхвърлете дрехите от пазарската си количка, които завършват до средата на гърба.

Съсредоточете се и върху избора на подходящ материал. От практическа гледна точка препоръчваме да дадете предпочитание на водоустойчиви материали, които ще предпазят вашето куче от падащ сняг и дъжд.

Плетените пуловери могат да се намокрят и впоследствие да изстудят вашето куче, така че ги използвайте само в сухи дни. Ако не сте сигурни в избора на правилните дрехи, потърсете съвет от наш сътрудник в магазина или вашия ветеринарен лекар. Определено не си струва да подценявате селекцията и да вземете първата дреха, която хване окото ви.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма