+359898633185 Поръчай по телефона

Кои са най-скъпите породи кучета?

най-скъпите породи кучета

Независимо от породата кучетата са разход, който ние трябва да предвидим. Разбира се, има специфични видове любимци, които изискват по-специални грижи и съответно по-голяма част от месечния бюджет. Няколко фактора влияят върху това да можем да кажем, че кучето спада към “най-скъпите породи кучета”. Ще Ви представим малка част от по-скъпите домашни любимци и техните отличителни белези.

  • Тибетски мастиф

Тази порода кучета не се препоръчва за хора, които предпочитат малки животинки, подходящи за апартамент. Мастифът е голямо куче, което може да достигне над 90 килограма. Освен скъпата храна и поддръжка, цената на такова кученце може да достигне шокиращи размери. Най-скъпото куче продавано някога от тази порода, е успяло да достигне цена от 1,5 милиона долара. Размерите на кучетата в зряла възраст са плашещи и често много смущаващи. Но въпреки страшния си вид тези кучета са много обичливи и комуникативни.

  • Черен руски териер

Обикновено, когато чуем териер, ние си представяме малки и симпатични кученца, но руският е изключение. И то голямо изключение! Те са изключително мускулести и енергични, подходящи за охрана. Не е подходящо да ги отглеждате в малко пространство, защото имат нужда от много движение и игри. Изключително умните черни руски териери могат да достигнат до цени надхвърлящи три хиляди лева за кученце.

  • Самоед

Тези кучета са известни с чаровната си усмивка и пухкавата си козина. Много мили и добри кучета, лесни за дресировка или обучение. Имат нужда от много движение и не са подходящи за хора, които не могат да отделят достатъчно време за разходки и занимателни игри. Поддръжката им и скъпа особено ако искате да запазите емблематичната им козина бяла и чиста.

  • Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Безспорно това е една от най-милите породи, която е подходяща за отглеждане в апартамент. Тези кученца са добродушни и послушни, нуждаещи се от много внимание и любов. Кавалерчетата са дребна порода и поддръжката им е скъпа. Те са перфектните домашни любимци, заради способността си да се адаптират лесно и да прекарват цялото възможно време в прегръдки.

  • Санбернар

Този голям опашатко е подходящ за хора, които прекарват голяма част от времето си сред природата или разполагат с голям двор, където да тича постоянно. Известни със способностите си да намират затрупани под снеговете хора, Санбернарите се славят с уменията си на кучета спасители. Голямото количество храна, което консумират на ден може да се отрази на семейния бюджет. Трябва да имате предвид, че заради размерите си тези кучета не могат да бъдат отглеждани навсякъде.

Ние от hranazakuchete.bg предлагаме храна за всички кучета дори за най-скъпите породи кучета. Разгледайте нашия зоомагазин.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма