Кога да облечем кучето си?

да обличем кучето си

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много от тези кучета имат ежедневни снимки в друго сладко малко облекло. Те не са сами – има много собственици, които може би не са толкова запознати със социалните медии, които обичат да обличат кученцето си в забавни кучешки дрехи. Това води до съдебни противоречия: мнозина биха казали, че кучето си е куче и те никога не трябва да бъдат обличани. Някои дрехи обаче наистина са в полза на кучето. Дори когато кучешкото облекло не е необходимо, това не означава, че обличането на вашето куче е ужасно. Всяко куче е индивидуално и собствениците трябва да подхождат към всяка ситуация със здрав разум и щастието и комфорта на кучето да са на преден план в ума им.

5 случаи в които е добре да обличем кучето си

  • Студено време

Може да чуете хора да твърдят, че кучето не трябва да носи палто – те вече имат такова. Да, това е вярно, но всяка порода е различна по отношение на типа козина и способността си да се справят със зимното време. Уипет, например, има тънка козина и много малко телесни мазнини. Сравнете ги с нюфаундленд, който има гъста двойна козина и е бил развъждан, за да оцелее при тежки метеорологични условия, и е очевидно кой е по-вероятно да се наложи да носи кучешко яке или пуловер! Възрастните кучета и кученца също са по-склонни да усещат студа, отколкото здравите, активни и здрави възрастни кучета.

  • За да помогнете на нервно куче да се почувства по-сигурно

Ако имате нервно куче, то може да реагира добре на Thundershirt или по-тесен пуловер или кучешка тениска. Често е доказано, че създаденият “приятен” натиск има успокояващ ефект. Важно е обаче да запомните, че това не работи за всяко куче и е важно да се уверите, че ако кучето ви е нервно, трябва да го запознаете с продукта постепенно, когато кучето ви е отпуснато и в комбинация с много вкусни награди.

  • След операция или заболяване

Ако вашето куче има неприятна кожна инфекция, контактна алергия или хирургически разрез, понякога поставянето му в малък кучешки гащеризон или тениска може да помогне за защита на кожата и да го спре от облизване и забавяне на заздравяването. Не забравяйте, че това не е решение за всички кожни заболявания и е жизненоважно да потърсите съвет от ветеринарен лекар, ако възникне проблем.

  • За снимка (ако кучето Ви се чувства удобно)

Всички знаем колко много всички обичат снимка на сладко куче в ново облекло. Уверете се, че е забавно за вашето куче, не го оставяйте в нещо тромаво твърде дълго и винаги съчетавайте фотосесията с много вкусни лакомства. Някои кучета наистина обичат вниманието, което получават, когато се провежда сесия за обличане!

  • За специален повод

На Хелоуин, Коледа и други значими поводи често виждаме сложни костюми за кучета, налични в магазините за домашни любимци. Всички искаме нашите любими спътници да бъдат част от празненствата. Просто се уверете, че ако ще облечете кучето си в празнично облекло, то е удобно за носене. Те се радват да го носят и че не е твърде тромаво.

Ние от hranazakuchete.bg предлагаме храна за всички кучета дори за най-скъпите породи кучета. Разгледайте нашия магазин.

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи