+359898633185 Поръчай по телефона

Как да подготвите дома си за ново кученце?

Как да подготвим дома си за ново кученце

Вземането на ново кученце вкъщи е наистина една от радостите в живота. Внимателната подготовка преди кученцето и добре планираните първи 24 часа са изключително важни за новия ви най-добър приятел. Ако планирате добре, това може да сбъдне мечтите ви за перфектното семейно куче.

Преди големия ден 

След като дискусиите в домакинството се обединят около мнението, че всеки иска ново кученце на определена възраст и порода, е време да още по-сериозна работа. Време е семейния съвет да планира следните активности:

  1. Кой ще води ново кученце до тоалетна или задния двор и кога?
  2. Кой ще отговаря за храненето три до четири пъти на ден?
  3. Кой ще се ангажира с ветеринарен лекар за ваксинации и обезпаразитяване?

Освен това отделете време, за да създадете списък с думи, който всеки да използва. Ако мама каже „долу“, когато Малчо се качи на дивана, татко казва „долу“, когато иска той да легне, а в същото време детето казва „седни“, когато очаква кученцето да седне, резултатът ще бъде объркано куче! Подготовката на графика и речниковия списък в писмена форма предотвратява объркване и ще помогне както на вас, така и на другите, участващи в отглеждането на кученцето.

След като сте подготвили речника, направете списък за пазаруване и купете консумативи. Необходимо е да се купи храна и вода, играчки за дъвчене, консумативи за подстригване, постелки, нашийник и каишка, идентификационен етикет, легло и неутрализатор на миризми. Пазаруването преди да вземете кученцето ви позволява да разгледате и поръчате от зоомагазин Кучеландия, без притеснение, че кученцето се нуждае от нещо, точно сега.

Как да обезопасите помещенията за ново кученце

Ще трябва да защитите зоната, където младежът ще прекарва по-голямата част от времето си през първите няколко месеца. Това може да означава залепване на разхлабени електрически кабели към первази; съхраняване на домакински препарати на високи рафтове; премахване на растения, килими и чупливи предмети и монтиране на вратичка за кучета. След като прецените, че напълно сте защитили помещението, легнете на пода и се огледайте още веднъж, за да видите с очите на кученцето.

Ако имате деца, направете една последна среща, за да преговорите правилата. Не претоварвайте кученцето още в първия ден и не се карайте за него и не отивайте да се показвате в квартала.

Добре, поемете дъх и отивайте да вземете малчугана!

Избиране на вашето кученце

Когато вземете вашето кученце, не забравяйте да попитате с какво и кога е хранено. Повторете този график поне през първите няколко дни, за да избегнете стомашен дистрес. Ако искате да преминете към друга марка храна за кучета, направете го за период от около седмица, като добавите една част новата марка към три части от старата за няколко дни. След това преминете към равни части от храните и след това една част стара към три части нова храна.

Последователността е важна още от самото начало. По пътя към вкъщи, кученцето трябва да се вози на задната седалка или в ръцете на един човек, или за предпочитане в щайга за кучета.

След като се приберат у дома, хората, които се хвърлят върху развълнувания новодошъл или оставят децата да тичат с него, ще съжаляват за урока, на който са научили новото си кученце. Вместо това веднага го заведете в неговата обезопасена зона.

Съдаване на график

Оттам изпълнете графика си за хранене, тоалетна, дрямка и игра/упражнения. От първия ден вашето кученце ще има нужда от време със семейството и кратки периоди на изолация. Самотата може да е нова за кученцето, така че то може да изрази загриженост. Не се предавайте и го утешавайте или може да създадете чудовище. Обръщайте му внимание за добро поведение, като например дъвчене на играчка или тиха почивка.

Правенето на нещата правилно от самото начало предотвратява объркването. Чрез подготовката за кученце вие сте една крачка по-близо до вашето куче мечта.

Можете да намерите храна за кучета тук.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма