+359898633185 Поръчай по телефона

Как да изберем семейно куче?

Най-подходящото семейно куче

Какво прави едно добро семейно куче?

За да определите кое е най-подходящото семейно куче, д-р Холи Пътнам (.DVM и бивш член на борда на Асоциацията на ветеринарните лекари в приютите), предлага да вземете предвид размера на кучето, както и начина на живот на вашето семейство. Също и какво енергийно ниво би паснало най-добре .

Независимо дали кучето е чистокръвно или не, тези три фактора могат да Ви помогнат да изберете добро семейно куче:

  • Темперамент – Това е личността на кучето. Трябва да търсите приятен темперамент. Например, по-спокойното куче има способността да създава силни връзки и да бъде чудесен спътник за вашите деца.
  • Размер – Размерът сам по себе си не определя дали едно куче ще се държи добре с деца. Размерът трябва да се разглежда във връзка както с темперамента, така и с енергийното ниво. Някои по-големи кучета са склонни да бъдат послушни, докато някои по-малки кучета могат да бъдат възбудими. „Например, ако имате семейство с малки деца, голямо, буйно куче може по невнимание да събори децата“, казва д-р Пътнам.
  • Ниво на енергия – Това е въпрос на предпочитание за вашето семейство. Бъдете реалисти относно начина на живот, който можете да осигурите на куче, което се нуждае от повече упражнения от средното. Ако не можете да задоволите нуждите на кучето, излишната му енергия може да доведе до проблеми с поведението надолу по пътя. Д-р Пътнам дава следния пример; „Ако сте запален бегач и търсите кучешки спътник, лежерният басет може да не е най-добрият партньор.“

5 въпроса, които да зададете, когато избирате семейно куче

Ето пет примерни въпроса, които да зададете за потенциални семейни кучета:

  1. Безопасно ли е кучето за всички членове на семейството? Някои кучета са напълно щастливи да общуват с всички в семейството, докато някои предпочитат само възрастни или един пол.
  2. Какво ниво на енергия има кучето? Може да искате куче, което да придружава вас и семейството ви при дълги разходки, или такова, което можете да носите на ръце през повечето време.
  3. Какви постоянни грижи ще изисква кучето? Дали това е дългокосместо куче, което ще се нуждае от редовно подстригване, или възрастно куче, което може да се нуждае от по-чести ветеринарни посещения?
  4. Каква възрастова група търсите? Бихте ли предпочели кученце, което може да изисква много обучение, но вероятно ще се социализира добре с цялото семейство, или бихте предпочели възрастно куче, което е обучено към гърне, но може да е по-срамежливо или да му трябва време, за да свикне с рутината на вашия дом ?
  5. Това куче ще се разбира ли с други домашни любимци? Ако имате други домашни любимци у дома, ще искате да изберете куче, което е показало, че е социално с други домашни любимци, и бъдете сигурни, че вашите животни харесват новото куче.

Първа среща и поздрав

За да получите представа за темперамента и нивото на енергия на потенциален нов домашен любимец, не забравяйте да направите среща и поздравяване или няколко, преди да вземете решение.

„Когато обмисляте да осиновите куче, ще искате да наблюдавате как то реагира на всички членове на вашето семейство“, казва д-р Пътнам.

Д-р Пътнам също препоръчва да наблюдавате езика на тялото на кучето. Кучето приближава ли се към вас и семейството ви с махаща опашка или тяло, или се свива в ъгъла на стаята? Колко склонно е кучето да играе или да споделя със семейството ви? Някои кучета стават притежатели на това, което вярват, че е тяхно. Това може да ескалира в опасна ситуация с малки деца, които са склонни да вземат всичко. Като това включва играчките на кучето или чинията с храна.

Ние от hranazakuchete.bg предлагаме храна за всички кучета дори за най-скъпите породи кучета. Разгледайте зоомагазин.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма