+359898633185 Поръчай по телефона

Какво представлява дехидратирана храна за кучета?

дехидратирана храна за кучета

По-добра ли е от дехидратирана храна за кучета?

Днес има толкова много кучешки храни, че е трудно да се справим с всички нови тенденции. Като стопани на домашни любимци, ние искаме най-доброто за нашите космати приятели, особено що се отнася до храненето. Намирането на най-добрата дехидратирана храна за кучета за вашия домашен любимец може да бъде плашещо преживяване. Въпреки това, с помощта на вашия ветеринарен лекар, можете да стигнете до решение за най-добрата опция за хранене.

Може би сте чували за лиофилизирана храна за кучета или дори за дехидратирана храна за кучета. Но каква е разликата между тях? По-добри ли са от мократа или сухата кучешка храна?

Ето какво трябва да знаете за лиофилизираната храна за кучета и дехидратираната храна за кучета, за да можете да бъдете по-добре информирани при вземането на решение.

Какво представлява лиофилизираната храна за кучета?

Лиофилизираната храна за кучета е хранителен продукт, който преминава през процес, при който се дехидратира при ниска температура, за да се запази качеството и да се увеличи срокът на годност на продукта.

В процеса на сушене чрез замразяване продуктът се замразява, налягането се понижава и ледът се отстранява чрез процес, наречен сублимация. Това е процесът, при който веществата като лед преминават от твърдо състояние в състояние на газ, като по същество се прескача състоянието на течност.

Лиофилизираната храна за кучета толкова добра ли е, колкото и суровата храна за кучета?

Въпросът дали лиофилизираната храна за кучета е толкова добра, колкото и суровата храна за кучета, се основава на вашите собствени предпочитания, когато става въпрос за приготвяне и цена.

Лиофилизираната храна за кучета е част от линия от сурови храни на основата на месо, които съдържат съставки от животински произход, които не са термично обработени. Единствената разлика между лиофилизирана кучешка храна и сурова кучешка храна е, че лиофилизираната кучешка храна е преминала през процес за отстраняване на по-голямата част от влагата в продукта. Независимо от това, в процеса на сушене чрез замразяване, хранителните вещества се запазват. Освен това външният вид на продукта се запазва и някои бактерии могат да бъдат унищожени.

По отношение на разходите, допълнителната стъпка на обработка на хранителния продукт чрез сушене чрез замразяване може да го направи по-скъп от диетите със сурова храна за кучета.

Безопасна ли е лиофилизираната храна за кучета?

Лиофилизираната кучешка храна може да намали някои бактерии, но други обаче оцеляват в процеса.

Проверете уебсайта на кучешката храна, която обмисляте, за да определите процесите, използвани при създаването на тяхната лиофилизирана кучешка храна.

На кучетата не трябва да се дава сурова храна, ако са с потиснат имунитет или имат тежки заболявания.

Правилното измиване на ръцете и предотвратяването на кръстосано замърсяване са важни за тези, които предпочитат сурова диета за своите домашни любимци.

Какво представлява дехидратираната храна за кучета?

Дехидратираната храна за кучета преминава през процес, при който влагата се отстранява чрез изпаряване, за да се увеличи срокът на годност. И двата процеса на дехидратация и сушене чрез замразяване увеличават срока на годност. Сушенето чрез замразяване обаче включва дехидратиране на продукт при по-ниска температура.

Дехидратираната е същата като изсушената на въздух храна за кучета?

По същество сушенето на въздух е метод за дехидратиране или премахване на голяма част от влагата в храната. В дехидратираната храна за кучета влагата се отстранява бавно чрез слаб огън. Не е известно дали качеството на хранителните вещества е силно повлияно от процеса на дехидратация. Точно като процеса на сушене чрез замразяване, дехидратацията може да намали някои бактерии, но отново други такива ще се запазят.

Трябва ли да добавяте вода към дехидратирана храна за кучета?

Добавянето на вода към дехидратирана кучешка храна ще зависи от инструкциите, предоставени от производителя. Следването на инструкциите в указанията за хранене е важно за правилното приготвяне на храната.

Кое е по-добро: лиофилизирана, дехидратирана, консервирана или мокра храна за кучета?

Някои стопани на домашни любимци и ветеринарни лекари може да докладват за подобрение на козината, кожата и поведението, както и намаляване на медицинските състояния и миризмата при кучета, които ядат сурово месо. Въпреки това не е направена научна оценка за силата на тези възможни ползи.

Дали ще решите да храните с лиофилизирана, дехидратирана, консервирана или суха кучешка храна зависи от:
  • Безопасност на домашните любимци,
  • Семейна безопасност,
  • Дали диетата е балансирана и пълноценна,
  • Практичност за постоянно хранене,
  • Разходи.

Всеки стопанин и домашен любимец е различен. Това, което е подходящо за едно куче, може да не е подходящо за следващото. Консултирайте се с вашия първичен ветеринарен лекар или сертифициран ветеринарен диетолог, за да определите какво ще бъде най-доброто за вас и вашия домашен любимец.

Можете да разгледате нашата голяма селекция от консервирана храна за кучета тук.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма