+359898633185 Поръчай по телефона

Какво да правим с кучето по време сватба?

Какво да правим с кучето по време сватба

Повечето от нас искат да прекарат сватбения ден със семейството и приятелите си. И така, започваме да се чудим дали да „предадем“ въображаемата сватбена покана и на най-добрия ни пухкав приятел и какво да правим с кучето по време сватба? Ако в момента планирате сватба, помислете за всички положителни и отрицателни страни на това да прекарате сватбения си ден, придружен от вашето куче.

От кучешка гладна точка

Всяко куче е различно, така че не може да се каже със сигурност, че всички кучета са безпроблемни гости на сватба. Така че опитайте да се поставите на мястото на кучето си и открийте дали неговата личност пасва на вашата сватбена програма. Имате ли страхлив домашен любимец у дома, който се страхува от непознати?

Тогава няма смисъл да страда сред стотина поканени гости. Знаете ли, че вашето куче винаги проси по масите и обича да скача върху другите? Признайте си, гостите на сватбата няма да се зарадват много на вредния му навик. Вашето куче слуша ли думата ви и може ли да се отпусне дори в шумна среда? Добавете го към списъка с гости на сватбата!

Бъдете честни със себе си и помислете дали темпераментът на вашето куче върви ръка за ръка с характера на сватбата. В края на краищата, никой от нас не иска домашният любимец да страда, да е стресиран или да се чувства безцветен на сватбата.

Правила, които не се нарушават!

Когато вземате решение, не забравяйте също така да вземете предвид дали кучетата са разрешени на церемонията и мястото за сватбен прием. Например, ако се жените в замък, е много вероятно вашият четириног приятел да не бъде сред гостите на сватбата. Обратно, кучетата са добре дошли в много селски къщи или хамбари. В идеалния случай говорете със собственика на имота за наличието на домашен любимец и го запознайте с вашия приятел.

Фокусирайте се върху опастността.

Дори и да не искаме да бъдем маняци, определено си струва да се замислим дали избраното от вас място за сватба не е опасно за кучето. Сигурни ли сте, че навън няма отровни растения, дупка в оградата или открито езерце, в което вашето куче да падне? По същия начин помислете дали кучето може да достигне например масата за кетъринг, която несъмнено ще съдържа опасни шоколадови лакомства. И не на последно място, помислете дали сред гостите няма някой, който може да нарани кучето, дори и неволно. Мислим за “шегаджии”, които могат да дадат на кучето алкохол, за да опита.

Говорете с вашите гости.

Разбираме, че обичате кучето си повече от всичко, но не забравяйте, че има хора, които не споделят положителното ви мнение за кучетата. Някои изпитват панически страх от кучета, други се борят с алергии към кучешка коса. А има и такива, които просто не харесват кучета. Така или иначе, говорете с гостите си предварително и вижте дали няма да имат нищо против присъствието на куче. Този ранен разговор ще ви помогне да избегнете потенциални проблеми на самата сватба.

Помислете за себе си.

И не на последно място, не забравяйте, че вашият сватбен ден е свързан изцяло с вас и вашия партньор. Това е ден, на който трябва да се насладите и то до последната глътка. Ако знаете, че постоянно ще мислите за вашето куче, ще се стресирате дали е добре и ще насочвате мислите си само към него, и може би е по-добре то да не ви прави компания на сватбата. От друга страна, стопаните, които знаят, че присъствието на кучето им ще ги успокои и усмихнат, могат веднага да дадат на кучето си покана за сватба.

Намерете някой който да се грижи за кучето ви по време на сватбата.

Решихте ли кучето ви да не отсъства от сватбата? Тогава детайлното планиране е ключът към успеха. В идеалния случай помолете близък човек да се превърне в заместващ стопанин по време на сватбения ден. Няма значение дали питате брат или сестра, родител или някой от гостите на сватбата, важното е човек, който е отговорен и познава достатъчно добре кучето.

Този човек ще отговаря за кучето по време на сватбата и ще следи нищо да не се обърка. Разбира се, важно е да обсъдите ролята с човека и да сте 100% сигурни, че той не се притеснява от задачата.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма